• "Rozhýbačka"

          • V stredu 26.10.2022 sa na SŠ hýbali všetci. Počas 2. vyučovacej hodiny nás z dôležitej vyučovacej činnosti vyrušilo školské hlásenie a chodbami zazneli zvončeky. Nechápali  sme čo sa deje, no iba krátko. Za chvíľu sa naše telá ohýbali dopredu, dozadu, na strany, skákali sme, dupali. Pýtate sa čo to bolo? To nás pracovníčky rehabilitačného oddelenia rozhýbali krátkou rozcvičkou. Bavilo nás to, ba zazneli návrhy, aby to bolo častejšie.

            No uvidíme.

          • "Deň jablka"

          • V rámci plnenia cieľov pre variant C sa uskutočnila aktivita pri príležitosti DŇA JABLKA /21.10./ Aktivity sa zúčastnili triedy príprav. roč. ŠŽŠ, 1.B ŠZŠ, 3.C ŠZŠ a 5.A ŠZŠ. Žiaci si v rámci rôznych aktivít rozvíjali jemnú motoriku, matematické schopnosti i pracovné zručnosti. V závere si spoločne zaspievali a zatancovali. Odmenou za prácu bolo sladké jabĺčko a medaila. Aktivitu pripravila Mgr. Durkajová

          • Návšteva z "dvojky"

          • V októbri k nám zavítala  návšteva od susedstva. Na našu školu sa prišli pozrieť tretiaci zo ZŠ Sídlisko II. Prišli sa k nám inšpirovať  jesennými výstavkami a dekoraciámi vytvorenými žiakmi zo všetkých zložiek spojenej školy. Žiakom  ZŠ 2 sa jesenné výtvory  pačili, vraj si niektoré aj vyskúšajú vyrobiť.  A my sa už teraz  tešíme na ďalšiu spoluprácu.

          • „Včely a včelár očami detí“

          • Dňa 21.10.2022 žiaci našej školy, ktorí sa zúčastnili výtvarnej súťaže „Včely a včelár očami detí“, ktorú organizoval Slovenský zväz včelárov pri príležitosti 3. ročníka výstavy včelárstva Vranovských medových dní,

            získali:

            1. miesto – Ondrej Žipaj-Miško
            2. miesto – Dominik Čerkes
            3. miesto -  Timea Kešeľová.

            Ocenení žiaci si odniesli so sebou hodnotné ceny, no ešte cennejšia bola zaujímavá prednáška včelára Jozefa Tomčáka a jeho syna o živote včely, a  o včelích produktoch spojená so zaujímavou prezentáciou o včielkach, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavým informácií.

          • "Pod hviezdnou oblohou"

          • OZ Radosť vranovských detí realizuje od apríla do decembra 2022 projekt „Pod hviezdnou oblohou“. Zámerom projektu je vytvoriť multisenzorické prostredie slúžiace na relaxáciu a upokojenie a zároveň vytvoriť priestor na stimuláciu, aktiváciu, spontánne objavovanie, získavanie nových skúseností a zážitkov. Aktivity: aktivácia všetkých zmyslov formou pedagogicko-podporného prístupu SNOEZELEN MSE, pravidelné aktivity na stimuláciu zmyslového vnímania detí so zdravotným znevýhodnením. Projekt je určený deťom špeciálnej materskej školy.
            Projekt bol podporený z Nadácie Volkswagen Slovakia. 

          • Máte radi futbal?

          • Takouto zvedavou otázkou začalo naše výnimočné stretnutie v utorok (18.10) dopoludnia s Petrom Herstekom. „Ánooooo“, v  hlasnej odpovedi malých, či veľkých chlapcov, ale aj dievčat našej školy, bolo cítiť radosť, nadšenie a pozitívne emócie. Zabavili sa na zaujímavo predvedenom futbalovom freestyle programe a výborný výkon odmenili potleskom. Niektoré futbalové triky, malý tréning, či streľbu na bránku si mohli chlapci a dievčatá spoločne s Petrom Herstekom aj vyskúšať. V závere mali možnosť získať jeho podpis kartu a fotografiu. Za sprostredkovanie tejto netradičnej športovej akcie ďakujeme Občianskemu združeniu RADOSŤ VRANOVSKÝCH DETÍ. 

          • "Kulinársky deň"

          • Streda 19.10.2022 sa na Spojenej škole konal už tradičný “Kulinársky deň - deň zdravej výživy”.  Z rána prinášali do školy rodičia pripravené zdravé pokrmy a dobroty. Svoju zručnosť a šikovnosť si žiaci vyskúšali pod vedením svojich učiteľov a pedagogických asistentov. Pri príprave zdravých nátierok, ovocných šalátov, sa upiekli mrkvové, makové, jablkové a  orechové koláče. Keď už bolo všetko hotové, pustili sme sa do degustácie a nechýbal ani teplý šípkovy čaj. Sme radi, že sa nám tento deň veľmi vydaril a tešíme sa o rok.

          • "Zemplínske remeslo má zlaté dno"

          • Pod týmto názvom sa konala prezentácia remesiel typických pre náš kraj ale aj Slovensko. Vo štvrtok 13.10.2022  sa tu zišli  majstri, remeselníci, ale aj šikovné tety, aby prezentovali svoje výrobky a zároveň priblížili tradičný spôsob výroby rôznych predmetov. Tejto akcie sa zúčastnili aj naši žiaci. Milí a ochotní remeselníci ukazovali žiakom ako sa vyrábajú kožené opasky, prútené košíky, látkové hračky, sviečky, tkané koberčeky, zdobili sa perníky, vyrába sa med, zdobia sa veľkonočné drôtené vajíčka, vyrábajú sa keramické misky a šálky. Milá a ochotná teta žiakom ukázala ako sa pomocou paličiek vyrábajú krásne obrusy. Nechýbal ani ujo rezbár, ktorý predviedol žiakom ako sa z veľkého stromu vyrobí krásna drevorezba. Zaujímavý bol aj stánok, v ktorom sa prezentovala tradičná ľudová medicína. Nevynechali sme ani krásnu výstavu obrazov v kultúrnom dome, ktorá nám priblížila tradičný spôsob života na dedine. A tak znovu sme prežili, krásny, slnečný a poučný deň. Odchádzali sme nabití novými poznatkami a zážitkami. Cestou naspäť do školy nám ochotní ujovia hasiči ukázali hasičské auta pripravené v prípade potreby. Bolo to veľa radosti a úsmevov na tvárach našich detí. Chceme týmto poďakovať pánom hasičom za pekné zážitky a aj splnenie malých tajných snov. 

          • Hrnček var!

          • Žiaci III.B ŠZŠ sa vďaka aktivite usporiadanej školskou knižnicou preniesli do sveta rozprávky. Vypočuli si príbeh, v ktorom aj aktívne vystupovali, stvárňovali hlavné postavy Aničku a Janka. Vďaka rozprávke sa naučili, aké je dôležité používať zázračné slová „PROSÍM“ a „ĎAKUJEM“. Následne si vypracovali zaujímavé rozprávkové úlohy: našli stratenú cestu z lesa do domčeka, vyhľadali rozdiely v dvoch podobných obrázkoch, varili kašu čím precvičovali motorické zručnosti a nakoniec si vyrobili svoj hrnček podľa vlastnej fantázie. Žiaci všetko hravo a úspešne zvládli, v závere sa nezabudli POĎAKOVAŤ vedúcej školskej knižnice Mgr. Durkajovej za aktivitu usporiadanú pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc /vždy štvrtý októbrový pondelok/.

          • Výstavka jesenných plodov na ZŠ Sídlisko II

          • Dňa 05. 10. 2022 sa naši žiaci 1., 2. a 3. ročníka PŠ zúčastnili výstavky jesenných plodov a výrobkov z nich, na ktorú nás pozvali naši susedia a kamaráti zo ZŠ Sídlisko II. Milo nás privítala p. uč. Mgr. Andrejčáková so žiakmi 1. ročníka, ktorí nám zarecitovali básničku o jeseni. Žiaci si mohli prezrieť výtvory z tekvíc, šišiek, orechov a iných jesenných plodov. Výstava sa našim žiakom veľmi páčila a bola pre nich veľkou inšpiráciou. Svoje zručnosti budú môcť preukázať na výstave, ktorú budeme realizovať v Týždni zdravej výživy na našej SŠ od 17. 10. 2022. A samozrejme, na našu aktivitu sme nezabudli pozvať našich kamarátov zo ZŠ Sídlisko II. 

          • ČÍTAME SPOLU

          • 30. septembra 2022 k nám zavítali žiaci zo ZŠ Sídlisko 2 s aktivitou „Čítame spolu“. Spolu so svojou pani učiteľkou si pripravili zaujímavé aktivity k čítanému textu „Prečo sú rybky smutné.“ Skladali sme slová z kociek, zahrali sme si pexeso chlapci proti dievčatám, napodobňovali sme plávanie rybiek vo vode. Najviac zábavy sme si užili pri vodnom póle, proti sebe stálo družstvo kapríkov a družstvo šťúk. Bolo nám super  a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
            Nedočkaví "čitatelia" SŠ. 

            • "Rozhýbačka"

              V stredu 26.10.2022 sa na SŠ hýbali všetci. Počas 2. vyučovacej hodiny nás z dôležitej vyučovacej činnosti vyrušilo školské hlásenie a chodbami zazneli zvončeky. Nechápali  sme čo sa deje, no iba krátko. Za chvíľu sa naše telá ohýbali dopredu, dozadu, na strany, skákali sme, dupali. Pýtate sa čo to bolo? To nás pracovníčky rehabilitačného oddelenia rozhýbali krátkou rozcvičkou. Bavilo nás to, ba zazneli návrhy, aby to bolo častejšie.

              No uvidíme.

            • "Deň jablka"

              V rámci plnenia cieľov pre variant C sa uskutočnila aktivita pri príležitosti DŇA JABLKA /21.10./ Aktivity sa zúčastnili triedy príprav. roč. ŠŽŠ, 1.B ŠZŠ, 3.C ŠZŠ a 5.A ŠZŠ. Žiaci si v rámci rôznych aktivít rozvíjali jemnú motoriku, matematické schopnosti i pracovné zručnosti. V závere si spoločne zaspievali a zatancovali. Odmenou za prácu bolo sladké jabĺčko a medaila. Aktivitu pripravila Mgr. Durkajová

            • Návšteva z "dvojky"

              V októbri k nám zavítala  návšteva od susedstva. Na našu školu sa prišli pozrieť tretiaci zo ZŠ Sídlisko II. Prišli sa k nám inšpirovať  jesennými výstavkami a dekoraciámi vytvorenými žiakmi zo všetkých zložiek spojenej školy. Žiakom  ZŠ 2 sa jesenné výtvory  pačili, vraj si niektoré aj vyskúšajú vyrobiť.  A my sa už teraz  tešíme na ďalšiu spoluprácu.

            • „Včely a včelár očami detí“

              Dňa 21.10.2022 žiaci našej školy, ktorí sa zúčastnili výtvarnej súťaže „Včely a včelár očami detí“, ktorú organizoval Slovenský zväz včelárov pri príležitosti 3. ročníka výstavy včelárstva Vranovských medových dní,

              získali:

              1. miesto – Ondrej Žipaj-Miško
              2. miesto – Dominik Čerkes
              3. miesto -  Timea Kešeľová.

              Ocenení žiaci si odniesli so sebou hodnotné ceny, no ešte cennejšia bola zaujímavá prednáška včelára Jozefa Tomčáka a jeho syna o živote včely, a  o včelích produktoch spojená so zaujímavou prezentáciou o včielkach, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavým informácií.

            • "Pod hviezdnou oblohou"

              OZ Radosť vranovských detí realizuje od apríla do decembra 2022 projekt „Pod hviezdnou oblohou“. Zámerom projektu je vytvoriť multisenzorické prostredie slúžiace na relaxáciu a upokojenie a zároveň vytvoriť priestor na stimuláciu, aktiváciu, spontánne objavovanie, získavanie nových skúseností a zážitkov. Aktivity: aktivácia všetkých zmyslov formou pedagogicko-podporného prístupu SNOEZELEN MSE, pravidelné aktivity na stimuláciu zmyslového vnímania detí so zdravotným znevýhodnením. Projekt je určený deťom špeciálnej materskej školy.
              Projekt bol podporený z Nadácie Volkswagen Slovakia. 

            • Máte radi futbal?

              Takouto zvedavou otázkou začalo naše výnimočné stretnutie v utorok (18.10) dopoludnia s Petrom Herstekom. „Ánooooo“, v  hlasnej odpovedi malých, či veľkých chlapcov, ale aj dievčat našej školy, bolo cítiť radosť, nadšenie a pozitívne emócie. Zabavili sa na zaujímavo predvedenom futbalovom freestyle programe a výborný výkon odmenili potleskom. Niektoré futbalové triky, malý tréning, či streľbu na bránku si mohli chlapci a dievčatá spoločne s Petrom Herstekom aj vyskúšať. V závere mali možnosť získať jeho podpis kartu a fotografiu. Za sprostredkovanie tejto netradičnej športovej akcie ďakujeme Občianskemu združeniu RADOSŤ VRANOVSKÝCH DETÍ. 

            • "Kulinársky deň"

              Streda 19.10.2022 sa na Spojenej škole konal už tradičný “Kulinársky deň - deň zdravej výživy”.  Z rána prinášali do školy rodičia pripravené zdravé pokrmy a dobroty. Svoju zručnosť a šikovnosť si žiaci vyskúšali pod vedením svojich učiteľov a pedagogických asistentov. Pri príprave zdravých nátierok, ovocných šalátov, sa upiekli mrkvové, makové, jablkové a  orechové koláče. Keď už bolo všetko hotové, pustili sme sa do degustácie a nechýbal ani teplý šípkovy čaj. Sme radi, že sa nám tento deň veľmi vydaril a tešíme sa o rok.

            • "Zemplínske remeslo má zlaté dno"

              Pod týmto názvom sa konala prezentácia remesiel typických pre náš kraj ale aj Slovensko. Vo štvrtok 13.10.2022  sa tu zišli  majstri, remeselníci, ale aj šikovné tety, aby prezentovali svoje výrobky a zároveň priblížili tradičný spôsob výroby rôznych predmetov. Tejto akcie sa zúčastnili aj naši žiaci. Milí a ochotní remeselníci ukazovali žiakom ako sa vyrábajú kožené opasky, prútené košíky, látkové hračky, sviečky, tkané koberčeky, zdobili sa perníky, vyrába sa med, zdobia sa veľkonočné drôtené vajíčka, vyrábajú sa keramické misky a šálky. Milá a ochotná teta žiakom ukázala ako sa pomocou paličiek vyrábajú krásne obrusy. Nechýbal ani ujo rezbár, ktorý predviedol žiakom ako sa z veľkého stromu vyrobí krásna drevorezba. Zaujímavý bol aj stánok, v ktorom sa prezentovala tradičná ľudová medicína. Nevynechali sme ani krásnu výstavu obrazov v kultúrnom dome, ktorá nám priblížila tradičný spôsob života na dedine. A tak znovu sme prežili, krásny, slnečný a poučný deň. Odchádzali sme nabití novými poznatkami a zážitkami. Cestou naspäť do školy nám ochotní ujovia hasiči ukázali hasičské auta pripravené v prípade potreby. Bolo to veľa radosti a úsmevov na tvárach našich detí. Chceme týmto poďakovať pánom hasičom za pekné zážitky a aj splnenie malých tajných snov. 

            • Hrnček var!

              Žiaci III.B ŠZŠ sa vďaka aktivite usporiadanej školskou knižnicou preniesli do sveta rozprávky. Vypočuli si príbeh, v ktorom aj aktívne vystupovali, stvárňovali hlavné postavy Aničku a Janka. Vďaka rozprávke sa naučili, aké je dôležité používať zázračné slová „PROSÍM“ a „ĎAKUJEM“. Následne si vypracovali zaujímavé rozprávkové úlohy: našli stratenú cestu z lesa do domčeka, vyhľadali rozdiely v dvoch podobných obrázkoch, varili kašu čím precvičovali motorické zručnosti a nakoniec si vyrobili svoj hrnček podľa vlastnej fantázie. Žiaci všetko hravo a úspešne zvládli, v závere sa nezabudli POĎAKOVAŤ vedúcej školskej knižnice Mgr. Durkajovej za aktivitu usporiadanú pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc /vždy štvrtý októbrový pondelok/.

            • Výstavka jesenných plodov na ZŠ Sídlisko II

              Dňa 05. 10. 2022 sa naši žiaci 1., 2. a 3. ročníka PŠ zúčastnili výstavky jesenných plodov a výrobkov z nich, na ktorú nás pozvali naši susedia a kamaráti zo ZŠ Sídlisko II. Milo nás privítala p. uč. Mgr. Andrejčáková so žiakmi 1. ročníka, ktorí nám zarecitovali básničku o jeseni. Žiaci si mohli prezrieť výtvory z tekvíc, šišiek, orechov a iných jesenných plodov. Výstava sa našim žiakom veľmi páčila a bola pre nich veľkou inšpiráciou. Svoje zručnosti budú môcť preukázať na výstave, ktorú budeme realizovať v Týždni zdravej výživy na našej SŠ od 17. 10. 2022. A samozrejme, na našu aktivitu sme nezabudli pozvať našich kamarátov zo ZŠ Sídlisko II. 

            • ČÍTAME SPOLU

              30. septembra 2022 k nám zavítali žiaci zo ZŠ Sídlisko 2 s aktivitou „Čítame spolu“. Spolu so svojou pani učiteľkou si pripravili zaujímavé aktivity k čítanému textu „Prečo sú rybky smutné.“ Skladali sme slová z kociek, zahrali sme si pexeso chlapci proti dievčatám, napodobňovali sme plávanie rybiek vo vode. Najviac zábavy sme si užili pri vodnom póle, proti sebe stálo družstvo kapríkov a družstvo šťúk. Bolo nám super  a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
              Nedočkaví "čitatelia" SŠ. 

        • Kontakty

          • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
          • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
          • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
          • 42089816
          • 2022938489
          • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
          • +421911 031 224
        • Prihlásenie