• 28. marec- Deň učiteľov

          • Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia učiteľa národov, pedagóga Jána Amosa Komenského (28.3.1592 – 15.11.1670). Svojim dielom, názormi a pedagogickou činnosťou sa zaradil medzi najvýznamnejšie osobnosti svetovej pedagogiky. Stačí uviesť napríklad päť Komenského zásad (názornosť, systematickosť, sústavnosť, aktívnosť, trvalosť, primeranosť). Ide o nadčasové zásady, ktoré sa v mnohom stali súčasťou moderných učebných osnov.

            Deň učiteľov je sviatkom práce všetkých zamestnancov v školstve, ktorých práca nie je iba povolaním, ale záároveň poslaním. Preto, milí pedagogickí aj nepedagogickí kolegovia, za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu si všetci bez rozdielu zaslúžite veľké poďakovanie.  

             

          • Veľkonočné prázdniny

          • 03.04.2024- riadne vyučovanie, obed- guľáš, ŠKD riadne

            04.04.2024- žiaci končia 4.hod o 11.40, obedy riadne, ŠKD  obmedzene z prevádz.dôvodov podľa pokynov vychovávateľky

            05.04.2024- žiaci končia 4.hod o 11.40, obedy riadne, ŠKD nie je z prevádzkových dôvodov.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Dôležité upozornenie

          • Od 03.04.2024 nastane z dôvodu zvýšenia bezpečnosti žiakov zmena vo fungovaní vjazdu do areálu SŠ Budovateľská Vranov.

             

            Obe školské brány  a bránička sa o 8:15 hod. zatvárajú.

            Vstup do areálu  po 8:15 hod. bude možný automobilom  len cez novú bránu pri domčeku cez elektronicky zvonček,  kde bude otvorené po zazvonení.

            Pre peších návštevníkov  je vstup umožnený po zazvonení vpredu cez hlavný vchod alebo cez bráničku /budova č. 1/.

            Brány sa znova otvoria o 11:30 hod do 13:00 hod.

            Od 13:00 hod.  bude pre vstup automobilom otvorená len nová brána pri domčeku, aby bol zabezpečený bezpečný pobyt žiakov v areáli.

            Otáčanie je umožnené na betónových paneloch.

            Veľký areál školského dvora nebude sprístupnený pre vjazd autom po 8:15 do 11:30 hod. a potom od 13:00 hod.

          • Veľkonočná burza

          • Pred blížiacou sa Veľkou nocou sa dňa 26.03.2024 uskutočnila  veľkonočná burza   priestoroch  Spojenej školy Budovateľská vo Vranove nad Topľou. Kto prijal pozvanie na túto burzu neoľutoval. Žiaci za pomoci svojich učiteľov, vychovávateľov a pedagogických asistentov vyrábali rôzne veľkonočné dekorácie, ktoré potom ponúkali rodičom a priateľom školy. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým žiakom, učiteľom, asistentom, školníkom, kuchárkam, upratovačkám, proste všetkým,  ktorí sa podieľali na vyrábaní rôznych veľkonočných dekorácii. Novinkou tejto veľkonočnej burzy boli aj Tvorivé dielne pod záštitou pani učiteľky Haškovej a pani učiteľky Bobaľovej, kde si mohli rodičia sami vyrobiť veľkonočný venček a mohli si tak  aj  precvičiť svoju kreativitu a fantáziu. Pri vyrábaní veľkonočných venčekov samozrejme nechýbalo občerstvenie a pohostenie. Ďakujeme rodičom a priateľom školy za ich štedrosť pri nakupovaní. Výťažok z burzy poputuje žiakom a deťom zo Spojenej školy Budovateľská 1309 vo Vranove nad Topľou. A keďže Veľká noc je pred dverami, dovoľte nám popriať všetkým vám krásne veľkonočné sviatky.

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je každoročne oslavovaný 22. marca. Tohtoročnou témou, na poukázanie dôležitosti vody a jej prepojenosti so všetkými oblasťami života, je „Voda pre mier“. Pitná voda je považovaná za tekuté zlato a s jej zdrojmi by sme mali nakladať rozvážne, neplytvať ňou, ale chrániť ju, pretože v budúcnosti nemusí byť ani pre nás taká samozrejmá.

            Žiaci a učitelia našej školy sa každoročne zapájajú do rôznych aktivít súvisiacich s týmto dňom. Prostredníctvom prezentácií, kvízov, hier, animovaných filmov, ale aj výtvarných prác sme si počas tohto dňa aj v tomto roku pripomenuli dôležitosť vody na Zemi, jej význam pre našu planétu, pre človeka a existenciu ako takú. Niektorí odvážni študenti rozpoznávali bežne používané tekutiny v domácnosti podľa vône a sfarbenia a ostražitá vodná žiacka hliadka dokonca v triedach zamieňala žiakom nevhodné sladené nápoje za vodu z vodovodu, aby zdôraznila dôležitosť pitia čistej vody.

          • Náramky priateľstva

          • Naši žiaci si v rámci aktivity  zameranej  na upevňovanie a utužovanie kamarátskych vzťahov, vytváranie nových priateľstiev a spolunažívanie v triede v pozitívnej nálade vyrábali náramky priateľstva. V  triedach spolu so svojimi učiteľmi vyrobili náramky z rôznych materiálov. Zhotovené náramky si nechali, alebo vymenili či darovali svojim kamarátom.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • V pondelok 25.03.2024 sa na SŠ uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.
            Žiaci súťažili v troch kategóriách – do 1. kategórie boli zaradené deti s čistou výslovnosťou, v 2. kategórii súťažili žiaci, ktorých jazýček až tak neposlúcha a v 3. kategórii boli deti, ktorým správna výslovnosť robí veľké ťažkosti.
            Do poroty zasadli pani učiteľky Evka Lenková a Majka Tirpáková. Ako vzácneho hosťa sme privítali pracovníka Matice slovenskej pána Ing. Ladislava Kalafu, ktorý sa spolu s dámami zhostil svojej úlohy za porotcovským stolom.


            A dopadlo to takto:


            1. kategória:
            1. miesto – Pavol Josipčuk
            2. miesto – Lukáš Prostredný
            3. miesto – Radoslav Haňo
            Čestnými uznaniami porota ocenila Šimona Iľka, Matúša Davida, Annu Vajdovú, Kevina Kohúta a Damiána Pirka.


            2. kategória:
            1. miesto – Vanesa Gáborová
            2. miesto – Štefan Jackovič
            3. miesto – Erik Bilý
            Čestné uznanie získal Daniel Derenin.


            3. kategória:
            1. miesto – Dominik Čerkes
            2. miesto – Simona Kalejová
            3. miesto – Soňa Baranová
            Čestné uznanie porota udelila Matejovi Balgovi.


            Blahoželáme všetkým, ktorí prekonali samých seba a našli v sebe odvahu postaviť sa pred publikum a recitovať. Je pre nás veľkým potešením vidieť vás rásť!

          • PREDVEĽKONOČNÉ KREATÍVNE TVORENIE.

          • Dňa 22. 03. 2024 nás opäť navštívili naši susedia – žiaci 3. ročníka zo ZŠ Sídlisko 2, s ktorými sme tvorili veľkonočnú dekoráciu v podobe zajačika. Žiaci mali možnosť ukázať svoje zručnosti, šikovnosť a kreativitu pri tvorení veľkonočnej dekorácie, ktorú si odniesli so sebou. Žiakom sa táto aktivita veľmi páčila a už teraz sa navzájom tešíme na ďalšie spoločné tvorenie.

          • Súťaž v "ponožkovej výzve"

          • Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu, najoriginálnejšiu a najpútavejšiu fotku ponožkovej výzvy. Súťaže sa zúčastnilo veľa z vás. Spomedzi fotiek, ktoré nám prišli sme nedokázali vybrať tú naj naj naj, a tak sme sa rozhodli, že budú víťazmi všetci a každého jedného z vás odmeníme gumovacím perom a trhacím zošitom. Za vecné darčeky ďakujeme Papierníctvu Papier Lechman s.r.o v Michalovciach. A už teraz sa tešíme na ďalšiu ponožkovú výzvu.

          • Veľkonočné tvorenie v praktickej škole

          • Prípravy na Veľkú noc sú už aj v Praktickej škole v plnom prúde. Veľkonočné pohľadnice, maľované vajíčka, prvé jarné kvety, či rôzne výrobky na burzu si žiaci vyrábajú na krúžku, v školskej družine alebo počas vyučovania na výtvarnej výchove, či pracovnom vyučovaní. V cvičnej kuchynke sme si vyskúšali veľkonočné pečenie ale aj rôzne iné dobroty. Vyrobili sme si aj digitálnu pohľadnicu, ktorú sme poslali na predmete administratívne práce na počítači. Na prechádzke sme obdivovali veľkonočné dekorácie v centre mesta.

          • 21.marec svetový deň Downovho syndrómu

          • Svetový deň Downovho syndrómu bol vyhlásený v roku 2006 na podnet organizácií Down Syndrome International (DSI) a European Down Syndrome Association (EDSA). Dátum bol symbolicky odvodený z číslic 3 a 21 (trizómia 21. chromozómu). Cieľom je zvýšiť povedomie ľudí o tomto genetickom ochorení a zapojiť ľudí s Downovým syndrómom do spoločnosti. V spojenej škole sme si tento deň tiež pripomenuli rôznymi aktivitami, ktorými si žiaci rozvíjali jemnú motoriku, zrakové vnímani, sociálne zručnosti a pozornosť. Obuli sme si rozdielne ponožky, aby sme vyjadrili spolupatričnosť s ľuďmi s Downovým syndrómom, a teda aj s našimi žiakmi. Touto akciou sme si chceli opäť pripomenúť myšlienku Viliama Gaňa: „"Milovať to, čo je krásne, nie je ťažké. Ale priznať sa k jedincom, ktorým osud vtisol znak menejcennosti, si vyžaduje ľudí celých, obetavých, ľudí vysokej kultúry srdca."

          • Čitateľský maratón

          • V stredu 20. marca sme sa zapojili do akcie Čítajme si 2024, ktorú organizuje Linka detskej istoty.

            Čitateľský maratón prebiehal v VII.B triede, ktorá sa zmenila na relaxačnú miestnosť plnú kníh. Navzájom sme si prečítali príbeh zo zoo (Milá Zoo), príbehy o zvieratkách (3 mačiatka, Káčatko a kuriatko) aj dobrodružstvá dvoch žabiakov (Kvak a Čľup sú spolu) a Hádanky z abecedy.

            Do čítania sa zapojila takmer celá škola – starší žiaci čítali mladším, knihu chytil do ruky každý, kto pozná písmenká a každý sa svojou troškou zapojil do knižného predpoludnia v rámci marca – mesiaca knihy.

            Už teraz sme zvedaví, ako sa nám naši malí čitatelia za rok zlepšia a ako sa ich čitateľské schopnosti posunú na novú úroveň.

            Tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia pri dobrej knihe!

          • Keď príbehy ožívajú

          • V mesiaci marec, ktorý je mesiacom knihy sme si v IV.B ŠZŠ pripomenuli rozprávkové príbehy. Prvý príbeh, ktorý sme si zahrali bol „O troch prasiatkach.“ Najprv sme si príbeh pozreli, predstavili postavy, pripravili rekvizity a zahrali samotný príbeh. Potom sme si na hodinách matematiky, výtvarnej výchovy a vecného učenia samotný príbeh znázornili a rozobrali. Druhý príbeh, ktorý sme si zahrali bol „ Domček, domček, kto v tebe býva. Príbeh sme si zahrali spolu so spolužiakmi s II.B ŠZŠ. Príbeh v sebe odráža hodiny hudobnej výchovy, pracovného vyučovania a hodín na rozvíjanie komunikácie. Žiakom sa takéto zážitkové učenie veľmi páčilo a veríme, že to neboli naše posledné odohrané príbehy.

          • Rozprávkové dni

          • Všetci máme radi rozprávky. Je to asi tým, že rozprávky majú šťastný koniec. Keďže rozprávky sú ukryté v knihách a tie majú tento mesiac sviatok, rozprávali sme sa o nich v týchto dňoch ešte viac ako inokedy. Žiakov spojenej školy potešilo divadielko, zrealizované šíkovnými pedagógmi v rámci krúžku Z rozprávky do rozprávky. Vďaka možnosti zahrať si divadielko,  si všetci   zopakovali tradičné slovenské rozprávky ako Červená Čiapočka, O neposlušných kozliatkach či Medovníkový domček. Niektorí sa aj premenili na rozprávačov a vyrozprávali rozprávku svojím spolužiakom. Zažili sme spolu pekné marcové rozprávkové dni.​​​​​​

          • Školíme sa

          • Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) v auguste 2023 predstavil odbornej verejnosti šesť programov inovačného vzdelávania, ktoré reflektujú požiadavky škôl súvisiace s reformou inkluzívneho vzdelávania.
            Aj na spojenej škole sa pedagogickí a odborní zamestnanci  zúčastnili školenia na  tému: Stratégie a metódy na podporu aktívneho učenia sa žiakov. Zámerom inovačného vzdelávania je  zlepšiť pripravenosť pedagogických a odborných zamestnancov na poskytovanie inkluzívneho vzdelávania a výchovy detí a žiakov so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami, ale aj ostatných detí a žiakov, ktorí podporu odôvodnene  potrebujú.
            Pedagogickí a odborní zamestnanci  v oblasti výchovy a vzdelávania tak budú lepšie pripravení prispieť k zvyšovaniu psychickej pohody detí a možnosti rozvíjať ich výchovno- vzdelávací potenciál.

          • Mladí záhradníci

          • Prichádza jar a s ňou nás čakajú práce v záhrade. Preto sa musíme na to pripraviť. Žiaci druhého stupňa na hodinách pracovného vyučovania siali semená zeleniny a byliniek. Pripravovali zazimované muškáty a polievali kvety. Aj keď si zašpinili ruky roboty sa nezľakli. Už sa tešia kedy budú slnečné dni aby sa dalo pracovať vonku.

          • 28. marec- Deň učiteľov

            Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia učiteľa národov, pedagóga Jána Amosa Komenského (28.3.1592 – 15.11.1670). Svojim dielom, názormi a pedagogickou činnosťou sa zaradil medzi najvýznamnejšie osobnosti svetovej pedagogiky. Stačí uviesť napríklad päť Komenského zásad (názornosť, systematickosť, sústavnosť, aktívnosť, trvalosť, primeranosť). Ide o nadčasové zásady, ktoré sa v mnohom stali súčasťou moderných učebných osnov.

            Deň učiteľov je sviatkom práce všetkých zamestnancov v školstve, ktorých práca nie je iba povolaním, ale záároveň poslaním. Preto, milí pedagogickí aj nepedagogickí kolegovia, za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu si všetci bez rozdielu zaslúžite veľké poďakovanie.  

             

          • Veľkonočné prázdniny

            03.04.2024- riadne vyučovanie, obed- guľáš, ŠKD riadne

            04.04.2024- žiaci končia 4.hod o 11.40, obedy riadne, ŠKD  obmedzene z prevádz.dôvodov podľa pokynov vychovávateľky

            05.04.2024- žiaci končia 4.hod o 11.40, obedy riadne, ŠKD nie je z prevádzkových dôvodov.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Dôležité upozornenie

            Od 03.04.2024 nastane z dôvodu zvýšenia bezpečnosti žiakov zmena vo fungovaní vjazdu do areálu SŠ Budovateľská Vranov.

             

            Obe školské brány  a bránička sa o 8:15 hod. zatvárajú.

            Vstup do areálu  po 8:15 hod. bude možný automobilom  len cez novú bránu pri domčeku cez elektronicky zvonček,  kde bude otvorené po zazvonení.

            Pre peších návštevníkov  je vstup umožnený po zazvonení vpredu cez hlavný vchod alebo cez bráničku /budova č. 1/.

            Brány sa znova otvoria o 11:30 hod do 13:00 hod.

            Od 13:00 hod.  bude pre vstup automobilom otvorená len nová brána pri domčeku, aby bol zabezpečený bezpečný pobyt žiakov v areáli.

            Otáčanie je umožnené na betónových paneloch.

            Veľký areál školského dvora nebude sprístupnený pre vjazd autom po 8:15 do 11:30 hod. a potom od 13:00 hod.

          • Veľkonočná burza

            Pred blížiacou sa Veľkou nocou sa dňa 26.03.2024 uskutočnila  veľkonočná burza   priestoroch  Spojenej školy Budovateľská vo Vranove nad Topľou. Kto prijal pozvanie na túto burzu neoľutoval. Žiaci za pomoci svojich učiteľov, vychovávateľov a pedagogických asistentov vyrábali rôzne veľkonočné dekorácie, ktoré potom ponúkali rodičom a priateľom školy. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým žiakom, učiteľom, asistentom, školníkom, kuchárkam, upratovačkám, proste všetkým,  ktorí sa podieľali na vyrábaní rôznych veľkonočných dekorácii. Novinkou tejto veľkonočnej burzy boli aj Tvorivé dielne pod záštitou pani učiteľky Haškovej a pani učiteľky Bobaľovej, kde si mohli rodičia sami vyrobiť veľkonočný venček a mohli si tak  aj  precvičiť svoju kreativitu a fantáziu. Pri vyrábaní veľkonočných venčekov samozrejme nechýbalo občerstvenie a pohostenie. Ďakujeme rodičom a priateľom školy za ich štedrosť pri nakupovaní. Výťažok z burzy poputuje žiakom a deťom zo Spojenej školy Budovateľská 1309 vo Vranove nad Topľou. A keďže Veľká noc je pred dverami, dovoľte nám popriať všetkým vám krásne veľkonočné sviatky.

          • Svetový deň vody

            Svetový deň vody je každoročne oslavovaný 22. marca. Tohtoročnou témou, na poukázanie dôležitosti vody a jej prepojenosti so všetkými oblasťami života, je „Voda pre mier“. Pitná voda je považovaná za tekuté zlato a s jej zdrojmi by sme mali nakladať rozvážne, neplytvať ňou, ale chrániť ju, pretože v budúcnosti nemusí byť ani pre nás taká samozrejmá.

            Žiaci a učitelia našej školy sa každoročne zapájajú do rôznych aktivít súvisiacich s týmto dňom. Prostredníctvom prezentácií, kvízov, hier, animovaných filmov, ale aj výtvarných prác sme si počas tohto dňa aj v tomto roku pripomenuli dôležitosť vody na Zemi, jej význam pre našu planétu, pre človeka a existenciu ako takú. Niektorí odvážni študenti rozpoznávali bežne používané tekutiny v domácnosti podľa vône a sfarbenia a ostražitá vodná žiacka hliadka dokonca v triedach zamieňala žiakom nevhodné sladené nápoje za vodu z vodovodu, aby zdôraznila dôležitosť pitia čistej vody.

          • Náramky priateľstva

            Naši žiaci si v rámci aktivity  zameranej  na upevňovanie a utužovanie kamarátskych vzťahov, vytváranie nových priateľstiev a spolunažívanie v triede v pozitívnej nálade vyrábali náramky priateľstva. V  triedach spolu so svojimi učiteľmi vyrobili náramky z rôznych materiálov. Zhotovené náramky si nechali, alebo vymenili či darovali svojim kamarátom.

          • Hviezdoslavov Kubín

            V pondelok 25.03.2024 sa na SŠ uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.
            Žiaci súťažili v troch kategóriách – do 1. kategórie boli zaradené deti s čistou výslovnosťou, v 2. kategórii súťažili žiaci, ktorých jazýček až tak neposlúcha a v 3. kategórii boli deti, ktorým správna výslovnosť robí veľké ťažkosti.
            Do poroty zasadli pani učiteľky Evka Lenková a Majka Tirpáková. Ako vzácneho hosťa sme privítali pracovníka Matice slovenskej pána Ing. Ladislava Kalafu, ktorý sa spolu s dámami zhostil svojej úlohy za porotcovským stolom.


            A dopadlo to takto:


            1. kategória:
            1. miesto – Pavol Josipčuk
            2. miesto – Lukáš Prostredný
            3. miesto – Radoslav Haňo
            Čestnými uznaniami porota ocenila Šimona Iľka, Matúša Davida, Annu Vajdovú, Kevina Kohúta a Damiána Pirka.


            2. kategória:
            1. miesto – Vanesa Gáborová
            2. miesto – Štefan Jackovič
            3. miesto – Erik Bilý
            Čestné uznanie získal Daniel Derenin.


            3. kategória:
            1. miesto – Dominik Čerkes
            2. miesto – Simona Kalejová
            3. miesto – Soňa Baranová
            Čestné uznanie porota udelila Matejovi Balgovi.


            Blahoželáme všetkým, ktorí prekonali samých seba a našli v sebe odvahu postaviť sa pred publikum a recitovať. Je pre nás veľkým potešením vidieť vás rásť!

          • PREDVEĽKONOČNÉ KREATÍVNE TVORENIE.

            Dňa 22. 03. 2024 nás opäť navštívili naši susedia – žiaci 3. ročníka zo ZŠ Sídlisko 2, s ktorými sme tvorili veľkonočnú dekoráciu v podobe zajačika. Žiaci mali možnosť ukázať svoje zručnosti, šikovnosť a kreativitu pri tvorení veľkonočnej dekorácie, ktorú si odniesli so sebou. Žiakom sa táto aktivita veľmi páčila a už teraz sa navzájom tešíme na ďalšie spoločné tvorenie.

          • Súťaž v "ponožkovej výzve"

            Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu, najoriginálnejšiu a najpútavejšiu fotku ponožkovej výzvy. Súťaže sa zúčastnilo veľa z vás. Spomedzi fotiek, ktoré nám prišli sme nedokázali vybrať tú naj naj naj, a tak sme sa rozhodli, že budú víťazmi všetci a každého jedného z vás odmeníme gumovacím perom a trhacím zošitom. Za vecné darčeky ďakujeme Papierníctvu Papier Lechman s.r.o v Michalovciach. A už teraz sa tešíme na ďalšiu ponožkovú výzvu.

          • Veľkonočné tvorenie v praktickej škole

            Prípravy na Veľkú noc sú už aj v Praktickej škole v plnom prúde. Veľkonočné pohľadnice, maľované vajíčka, prvé jarné kvety, či rôzne výrobky na burzu si žiaci vyrábajú na krúžku, v školskej družine alebo počas vyučovania na výtvarnej výchove, či pracovnom vyučovaní. V cvičnej kuchynke sme si vyskúšali veľkonočné pečenie ale aj rôzne iné dobroty. Vyrobili sme si aj digitálnu pohľadnicu, ktorú sme poslali na predmete administratívne práce na počítači. Na prechádzke sme obdivovali veľkonočné dekorácie v centre mesta.

          • 21.marec svetový deň Downovho syndrómu

            Svetový deň Downovho syndrómu bol vyhlásený v roku 2006 na podnet organizácií Down Syndrome International (DSI) a European Down Syndrome Association (EDSA). Dátum bol symbolicky odvodený z číslic 3 a 21 (trizómia 21. chromozómu). Cieľom je zvýšiť povedomie ľudí o tomto genetickom ochorení a zapojiť ľudí s Downovým syndrómom do spoločnosti. V spojenej škole sme si tento deň tiež pripomenuli rôznymi aktivitami, ktorými si žiaci rozvíjali jemnú motoriku, zrakové vnímani, sociálne zručnosti a pozornosť. Obuli sme si rozdielne ponožky, aby sme vyjadrili spolupatričnosť s ľuďmi s Downovým syndrómom, a teda aj s našimi žiakmi. Touto akciou sme si chceli opäť pripomenúť myšlienku Viliama Gaňa: „"Milovať to, čo je krásne, nie je ťažké. Ale priznať sa k jedincom, ktorým osud vtisol znak menejcennosti, si vyžaduje ľudí celých, obetavých, ľudí vysokej kultúry srdca."

          • Čitateľský maratón

            V stredu 20. marca sme sa zapojili do akcie Čítajme si 2024, ktorú organizuje Linka detskej istoty.

            Čitateľský maratón prebiehal v VII.B triede, ktorá sa zmenila na relaxačnú miestnosť plnú kníh. Navzájom sme si prečítali príbeh zo zoo (Milá Zoo), príbehy o zvieratkách (3 mačiatka, Káčatko a kuriatko) aj dobrodružstvá dvoch žabiakov (Kvak a Čľup sú spolu) a Hádanky z abecedy.

            Do čítania sa zapojila takmer celá škola – starší žiaci čítali mladším, knihu chytil do ruky každý, kto pozná písmenká a každý sa svojou troškou zapojil do knižného predpoludnia v rámci marca – mesiaca knihy.

            Už teraz sme zvedaví, ako sa nám naši malí čitatelia za rok zlepšia a ako sa ich čitateľské schopnosti posunú na novú úroveň.

            Tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia pri dobrej knihe!

          • Keď príbehy ožívajú

            V mesiaci marec, ktorý je mesiacom knihy sme si v IV.B ŠZŠ pripomenuli rozprávkové príbehy. Prvý príbeh, ktorý sme si zahrali bol „O troch prasiatkach.“ Najprv sme si príbeh pozreli, predstavili postavy, pripravili rekvizity a zahrali samotný príbeh. Potom sme si na hodinách matematiky, výtvarnej výchovy a vecného učenia samotný príbeh znázornili a rozobrali. Druhý príbeh, ktorý sme si zahrali bol „ Domček, domček, kto v tebe býva. Príbeh sme si zahrali spolu so spolužiakmi s II.B ŠZŠ. Príbeh v sebe odráža hodiny hudobnej výchovy, pracovného vyučovania a hodín na rozvíjanie komunikácie. Žiakom sa takéto zážitkové učenie veľmi páčilo a veríme, že to neboli naše posledné odohrané príbehy.

          • Rozprávkové dni

            Všetci máme radi rozprávky. Je to asi tým, že rozprávky majú šťastný koniec. Keďže rozprávky sú ukryté v knihách a tie majú tento mesiac sviatok, rozprávali sme sa o nich v týchto dňoch ešte viac ako inokedy. Žiakov spojenej školy potešilo divadielko, zrealizované šíkovnými pedagógmi v rámci krúžku Z rozprávky do rozprávky. Vďaka možnosti zahrať si divadielko,  si všetci   zopakovali tradičné slovenské rozprávky ako Červená Čiapočka, O neposlušných kozliatkach či Medovníkový domček. Niektorí sa aj premenili na rozprávačov a vyrozprávali rozprávku svojím spolužiakom. Zažili sme spolu pekné marcové rozprávkové dni.​​​​​​

          • Školíme sa

            Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) v auguste 2023 predstavil odbornej verejnosti šesť programov inovačného vzdelávania, ktoré reflektujú požiadavky škôl súvisiace s reformou inkluzívneho vzdelávania.
            Aj na spojenej škole sa pedagogickí a odborní zamestnanci  zúčastnili školenia na  tému: Stratégie a metódy na podporu aktívneho učenia sa žiakov. Zámerom inovačného vzdelávania je  zlepšiť pripravenosť pedagogických a odborných zamestnancov na poskytovanie inkluzívneho vzdelávania a výchovy detí a žiakov so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami, ale aj ostatných detí a žiakov, ktorí podporu odôvodnene  potrebujú.
            Pedagogickí a odborní zamestnanci  v oblasti výchovy a vzdelávania tak budú lepšie pripravení prispieť k zvyšovaniu psychickej pohody detí a možnosti rozvíjať ich výchovno- vzdelávací potenciál.

          • Mladí záhradníci

            Prichádza jar a s ňou nás čakajú práce v záhrade. Preto sa musíme na to pripraviť. Žiaci druhého stupňa na hodinách pracovného vyučovania siali semená zeleniny a byliniek. Pripravovali zazimované muškáty a polievali kvety. Aj keď si zašpinili ruky roboty sa nezľakli. Už sa tešia kedy budú slnečné dni aby sa dalo pracovať vonku.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
      • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
      • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
      • 42089816
      • 2022938489
      • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
      • +421911 031 224
    • Prihlásenie