• Netradičná telesná výchova

          • Dňa 22.11.2023 počas 3. a 4. hodiny sa uskutočnila aktivita pod názvom Netradičná telesná výchova. Tejto aktivity sa zúčastnili žiaci druhého ročníka ZŠ sídl. 2. Pod vedením p. Konečnej a p. Babenskej si deti vyskúšali rôzne balančné cvičenia, cvičenia na fitloptách, žinienke a na senzomotorickom chodníku v priestoroch školskej posilňovne. V miestnostiach rehabilitácie a vodoliečby žiaci cvičili na prístrojoch ako bežiaci pás, stacionárny bicykel, vibračná plošina. Vyskúšali si tiež rašelinový zábal, infralampu a mali ukážku ako funguje zdvíhacie zariadenie. odmenou im bola návšteva miestnosti Snoezelen s vodnou posteľou. Deťom sa akcia veľmi páčila a tešime sa na ďalšie spoločné akcie.

             

             

             

          • Našim starkým

          • Vieme, že október je mesiacom úcty k starším, ale naši žiaci si starkých vážia po celý rok.  Dňa 21.11.2023 naši žiaci prišli pozdraviť starkých do Penziónu vo Vranove nad Topľou s kultúrnym programom. Celý Penzión sa niesol tancom, recitáciou a spevom. Veľmi si vážime a ceníme ich životné skúsenosti, rady, šediny, všetku starostlivosť a lásku. Preto z detského srdiečka pozdrav vľúdny letí. Veľa šťastia, zdravia, to Vám prajú žiaci. Nech Vám úsmev zdobí tvár a srdiečko hreje. Zaslúžite si naše ĎAKUJEME.

          • Bubnovačka 2023

          • Deti našej školy sa aj tento rok pridali k ostatným deťom Slovenska a Čiech, ktoré bubnovali čo im sily stačili, aby podporili podujatie „ Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“ Zaspievali si, zatancovali, zahrali scénky, zabubnovali, pridal sa každý, kto mal chuť a vôľu. Ďakujeme všetkým deťom a učiteľom, bez ktorých by to nešlo.
            Už teraz máme chuť a vôľu znovu si zabubnovať v ďalšom ročníku 2024.

          • PUĽS

          • V pondelok 20. novembra 2023 sa žiaci praktickej školy zúčastnili v MsDK kultúrneho podujatia - vystúpenia PUĽSu - Poddukelského umeleckého ľudového súboru s programom Kráčali pod nami. 

            Dramaturgia PUĽS-u sa v prvom rade zameriava na tradície Rusínov žijúcich na Východnom Slovensku, ale tiež na folklór ostatných regiónov Slovenska, prekomponujúc ho do vyššej scénickej formy.  Vystúpenie PUĽS-u bolo emotívne a myšlienkovo bohaté.

          • Volejbalový turnaj zamestnancov vranovských škôl

          • Zamestnanci našej školy sa 16. novembra zúčastnili volejbalového turnaja, ktorý sa konal na ZŠ Sídlisko II. Naše družstvo bolo psychicky a fyzicky pripravené podať čo najlepší športový výkon. To sa odzrkadlilo aj v našej hre. Podaril sa nám historický úspech a obsadili sme krásne 5. miesto o ktoré sme bojovali v poslednom zápase so ZŠ Kukučínova. Okrem športového zápolenia priniesol turnaj aj stretnutia s ľuďmi z iných škôl a nadväzovanie nových priateľstiev. Vedenie školy ďakuje všetkým zúčastneným zamestnancom za reprezentáciu a športové nasadenie.

          • Svetový deň dobrosrdečnosti

          • Dňa 16.11. sme si pripomenuli spolu s našimi žiakmi Svetový deň dobrosrdečnosti (13.11.).  Boli sme pozvaní na  ZŠ Sídlisko II, kde nám pani učiteľky spolu so žiakmi pripravili pekný a zaujímavý program, do ktorého boli zapojení aj žiaci našich tried II.A ZŠ, IV.A ŠZŠ a V.A ŠZŠ .Podstatou tohto dňa bolo inšpirovať žiakov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti k iným ľuďom. V rámci tohto dňa sa deti navzájom obdarovali malými darčekami a sladkosťami , kde sa nám potvrdilo, že „ Aj maličkosti nás robia šťastnými“. Na záver bol program ukončený diskotékou, ktorá rozprúdila o to väčšiu zábavu. Týmto sa chceme poďakovať pani učiteľkám a žiakom zo ZŠ Sídlisko II za spríjemnenie tohto dňa a výbornú atmosféru počas celej akcie.

          • Vranovské medové dni

          • V piatok 10. 11. 2023 sa v priestoroch Domu kultúry vo Vranove nad Topľou konal už 4. ročník Vranovských medových dní.V rámci dní boli pre žiakov základných škôl a návštevníkov podujatia pripravené odborné prednášky, predstavené včelárske potreby, včelie produkty, vyhodnotená súťaž o najlepší med a medovinu vranovského okresu a detská výtvarná súťaž „Včely a včelár očami detí“.

            Do výtvarnej súťaže sa už tradične zapojila aj naša škola a naši žiaci úspešne reprezentovali školu v  kategórii špeciálne školy.

             

            1. miesto             Lenka Lončáková    „Ja a včely“
            2. miesto             Slavomír Hricko       „Včely a kvet“

                                             Dominik Čerkes        „Roj včiel“

                  3. miesto             Lukáš Prostredný     „Včely a slnečnice“

          • Oznam

          • Dňa 17.11.2023- piatok je štátny sviatok.

            Vyučovanie pokračuje riadne v pondelok 20.11.2023

            Dnes si pripomíname 32. výročie Nežnej revolúcie | SPU Nitra

             

             

          • „Za zdravý a čistý kraj“

          • V mesiacoch jún, júl, september a október sme naďalej usilovne pracovali na realizácii tretej až šiestej etapy  nášho projektu „Záhrada zdravia a oddychu“ podporeného grantového programu Nadácie VSE „Za zdravý a čistý kraj“. Po zvládnutí prvých krokov sme pokračovali s inštaláciou hmyzích hotelov, aby sme prilákali prirodzených opeľovačov rastlín. Následne sme areál školy skrášlili peknou maľovanou mapou relaxačného chodníka. Vysadili stromčeky jarabiny a ovocné kríky. Výsadbou ovocných stromčekov sa zlepší životné prostredie. Poskytnú zdroj potravy hmyzu, vtáctvu,bioodpad pre kvalitný kompost a v neposlednej miere chutné plody. V poslednej etape sme umiestnili v záhrade kŕmidlá pre vtákov. Všetko je nachystané na zazimovanie. Môže sa pestovať biodiverzita aj priateľstvá v „Záhrade zdravia a oddychu“. 

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom žiakov ZŠ, ŠZŠ a ŠMŠ,
            ktorým sa preplácajú cestovné náklady na dopravu
            v hotovosti (nie na účet), že cestovné za mesiac

            September, Október 2023
            bude vyplácané v dňoch:

            09.11.2023, 10.11.2023 a 13.11.2023
            V čase od 8:00 – do 11:30 hod.

            Cestovné si môže zákonný zástupca vyzdvihnúť
            u sociálnej pracovníčky: Mgr. Žipajovej
            na ul. Kalinčiakova č.879 (t.č. 057/44 22 778)
            (budova veteriny, za Ľudovou školou umenia, vchod
            zozadu od Domu kultúry, zazvoniť na zvonček pri dverách).

          • Kino

          • Po jesenných prázdninách 02.11.2023 sme pre žiakov pripravili zábavný program. Návšteva kina je mimoriadny zážitok pre všetky deti, tento zážitok sme chceli dopriať aj našim žiakom. Pre mnohých z nich to bola prvá návšteva kina v živote. Celé kino bolo vyhradené pre našich žiakov, rozprávku si mohli užiť bez obmedzení. Žiakom sa rozprávka páčila. Odchádzali plní nadšenia z veľkého plátna a reálneho zvuku. Žiaci mali kino zadarmo, zaplatené z vyzbieraných peňazí z burzy. Ďakujme rodičom žiakov, zamestnancom školy, bývalým žiakom, okoloidúcim návštevníkom burzy, ktorí prispeli do burzy a umožnili žiakom zaujímavý zážitok v kine.

          • „O jabĺčku“

          • Počas týždňa Zdravej výživy sme si so žiakmi zahrali rozprávku „O jabĺčku“. Je to príbeh o zvieratkách, ktoré mysleli na seba a nechceli sa podeliť o jabĺčko. Napokon ich k rozumu priviedol medveď, ktorý im poradiť podeliť sa. Žiaci sa rozprávali o tom, aké je dôležité podeliť sa a zostať kamarátmi. Žiaci si zahrali príbeh na motívy V. Sutejeva, zaspievali si a zatancovali na pesničku „Zvieratka“ od M. Jaroša a za odmenu dostali jabĺčko.

          • ČO NOVÉ V PRAKTICKEJ ŠKOLE

          • Máme za sebou prvé dva mesiace vo vynovených priestoroch bývalej budovy polície. A čo máme nové? Zúčastnili sme sa mnohých kultúrnych podujatí v MsDK a Hornozemplínskej knižnice, navštívili sme Dni remesiel. Získali sme užitočné pomôcky na varenie z projektu Tesco, zacvičili sme si na Rozhýbačke, pomáhali sme chudobným na aktivite VLV ale aj riešili drogovú problematiku mladých ľudí, vytvorili sme pekné výtvarné práce, zíslali  sme  veľa nových vedomostí a prakticky si ich vyskúšali v cvičnej kuchynke na Spojenej škole Budovateľská 1309, kde chodíme pravidelne variť aj z vypestovanej zeleniny z nášho sklenníka. Navštívili sme našich kamarátov v hlavnej budove školy v týždni zdravej výživy, kedy sme v cvičnej kuchynke pripravovali zdravé nátierky a  bylinkové čaje. Na krúžku Z každého rožka troška sme si zahrali futbal, upiekli palacinky a pripravili nepečené  banány v čokoláde. V družine často chodíme na vychádzky, vytvárame výtvarné práce alebo hráme spolu rôzne spoločenské hry.

            • Netradičná telesná výchova

              Dňa 22.11.2023 počas 3. a 4. hodiny sa uskutočnila aktivita pod názvom Netradičná telesná výchova. Tejto aktivity sa zúčastnili žiaci druhého ročníka ZŠ sídl. 2. Pod vedením p. Konečnej a p. Babenskej si deti vyskúšali rôzne balančné cvičenia, cvičenia na fitloptách, žinienke a na senzomotorickom chodníku v priestoroch školskej posilňovne. V miestnostiach rehabilitácie a vodoliečby žiaci cvičili na prístrojoch ako bežiaci pás, stacionárny bicykel, vibračná plošina. Vyskúšali si tiež rašelinový zábal, infralampu a mali ukážku ako funguje zdvíhacie zariadenie. odmenou im bola návšteva miestnosti Snoezelen s vodnou posteľou. Deťom sa akcia veľmi páčila a tešime sa na ďalšie spoločné akcie.

               

               

               

            • Našim starkým

              Vieme, že október je mesiacom úcty k starším, ale naši žiaci si starkých vážia po celý rok.  Dňa 21.11.2023 naši žiaci prišli pozdraviť starkých do Penziónu vo Vranove nad Topľou s kultúrnym programom. Celý Penzión sa niesol tancom, recitáciou a spevom. Veľmi si vážime a ceníme ich životné skúsenosti, rady, šediny, všetku starostlivosť a lásku. Preto z detského srdiečka pozdrav vľúdny letí. Veľa šťastia, zdravia, to Vám prajú žiaci. Nech Vám úsmev zdobí tvár a srdiečko hreje. Zaslúžite si naše ĎAKUJEME.

            • Bubnovačka 2023

              Deti našej školy sa aj tento rok pridali k ostatným deťom Slovenska a Čiech, ktoré bubnovali čo im sily stačili, aby podporili podujatie „ Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť!“ Zaspievali si, zatancovali, zahrali scénky, zabubnovali, pridal sa každý, kto mal chuť a vôľu. Ďakujeme všetkým deťom a učiteľom, bez ktorých by to nešlo.
              Už teraz máme chuť a vôľu znovu si zabubnovať v ďalšom ročníku 2024.

            • PUĽS

              V pondelok 20. novembra 2023 sa žiaci praktickej školy zúčastnili v MsDK kultúrneho podujatia - vystúpenia PUĽSu - Poddukelského umeleckého ľudového súboru s programom Kráčali pod nami. 

              Dramaturgia PUĽS-u sa v prvom rade zameriava na tradície Rusínov žijúcich na Východnom Slovensku, ale tiež na folklór ostatných regiónov Slovenska, prekomponujúc ho do vyššej scénickej formy.  Vystúpenie PUĽS-u bolo emotívne a myšlienkovo bohaté.

            • Volejbalový turnaj zamestnancov vranovských škôl

              Zamestnanci našej školy sa 16. novembra zúčastnili volejbalového turnaja, ktorý sa konal na ZŠ Sídlisko II. Naše družstvo bolo psychicky a fyzicky pripravené podať čo najlepší športový výkon. To sa odzrkadlilo aj v našej hre. Podaril sa nám historický úspech a obsadili sme krásne 5. miesto o ktoré sme bojovali v poslednom zápase so ZŠ Kukučínova. Okrem športového zápolenia priniesol turnaj aj stretnutia s ľuďmi z iných škôl a nadväzovanie nových priateľstiev. Vedenie školy ďakuje všetkým zúčastneným zamestnancom za reprezentáciu a športové nasadenie.

            • Svetový deň dobrosrdečnosti

              Dňa 16.11. sme si pripomenuli spolu s našimi žiakmi Svetový deň dobrosrdečnosti (13.11.).  Boli sme pozvaní na  ZŠ Sídlisko II, kde nám pani učiteľky spolu so žiakmi pripravili pekný a zaujímavý program, do ktorého boli zapojení aj žiaci našich tried II.A ZŠ, IV.A ŠZŠ a V.A ŠZŠ .Podstatou tohto dňa bolo inšpirovať žiakov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti k iným ľuďom. V rámci tohto dňa sa deti navzájom obdarovali malými darčekami a sladkosťami , kde sa nám potvrdilo, že „ Aj maličkosti nás robia šťastnými“. Na záver bol program ukončený diskotékou, ktorá rozprúdila o to väčšiu zábavu. Týmto sa chceme poďakovať pani učiteľkám a žiakom zo ZŠ Sídlisko II za spríjemnenie tohto dňa a výbornú atmosféru počas celej akcie.

            • Vranovské medové dni

              V piatok 10. 11. 2023 sa v priestoroch Domu kultúry vo Vranove nad Topľou konal už 4. ročník Vranovských medových dní.V rámci dní boli pre žiakov základných škôl a návštevníkov podujatia pripravené odborné prednášky, predstavené včelárske potreby, včelie produkty, vyhodnotená súťaž o najlepší med a medovinu vranovského okresu a detská výtvarná súťaž „Včely a včelár očami detí“.

              Do výtvarnej súťaže sa už tradične zapojila aj naša škola a naši žiaci úspešne reprezentovali školu v  kategórii špeciálne školy.

               

              1. miesto             Lenka Lončáková    „Ja a včely“
              2. miesto             Slavomír Hricko       „Včely a kvet“

                                               Dominik Čerkes        „Roj včiel“

                    3. miesto             Lukáš Prostredný     „Včely a slnečnice“

            • Oznam

              Dňa 17.11.2023- piatok je štátny sviatok.

              Vyučovanie pokračuje riadne v pondelok 20.11.2023

              Dnes si pripomíname 32. výročie Nežnej revolúcie | SPU Nitra

               

               

            • „Za zdravý a čistý kraj“

              V mesiacoch jún, júl, september a október sme naďalej usilovne pracovali na realizácii tretej až šiestej etapy  nášho projektu „Záhrada zdravia a oddychu“ podporeného grantového programu Nadácie VSE „Za zdravý a čistý kraj“. Po zvládnutí prvých krokov sme pokračovali s inštaláciou hmyzích hotelov, aby sme prilákali prirodzených opeľovačov rastlín. Následne sme areál školy skrášlili peknou maľovanou mapou relaxačného chodníka. Vysadili stromčeky jarabiny a ovocné kríky. Výsadbou ovocných stromčekov sa zlepší životné prostredie. Poskytnú zdroj potravy hmyzu, vtáctvu,bioodpad pre kvalitný kompost a v neposlednej miere chutné plody. V poslednej etape sme umiestnili v záhrade kŕmidlá pre vtákov. Všetko je nachystané na zazimovanie. Môže sa pestovať biodiverzita aj priateľstvá v „Záhrade zdravia a oddychu“. 

            • Oznam

              Oznamujeme rodičom žiakov ZŠ, ŠZŠ a ŠMŠ,
              ktorým sa preplácajú cestovné náklady na dopravu
              v hotovosti (nie na účet), že cestovné za mesiac

              September, Október 2023
              bude vyplácané v dňoch:

              09.11.2023, 10.11.2023 a 13.11.2023
              V čase od 8:00 – do 11:30 hod.

              Cestovné si môže zákonný zástupca vyzdvihnúť
              u sociálnej pracovníčky: Mgr. Žipajovej
              na ul. Kalinčiakova č.879 (t.č. 057/44 22 778)
              (budova veteriny, za Ľudovou školou umenia, vchod
              zozadu od Domu kultúry, zazvoniť na zvonček pri dverách).

            • Kino

              Po jesenných prázdninách 02.11.2023 sme pre žiakov pripravili zábavný program. Návšteva kina je mimoriadny zážitok pre všetky deti, tento zážitok sme chceli dopriať aj našim žiakom. Pre mnohých z nich to bola prvá návšteva kina v živote. Celé kino bolo vyhradené pre našich žiakov, rozprávku si mohli užiť bez obmedzení. Žiakom sa rozprávka páčila. Odchádzali plní nadšenia z veľkého plátna a reálneho zvuku. Žiaci mali kino zadarmo, zaplatené z vyzbieraných peňazí z burzy. Ďakujme rodičom žiakov, zamestnancom školy, bývalým žiakom, okoloidúcim návštevníkom burzy, ktorí prispeli do burzy a umožnili žiakom zaujímavý zážitok v kine.

            • „O jabĺčku“

              Počas týždňa Zdravej výživy sme si so žiakmi zahrali rozprávku „O jabĺčku“. Je to príbeh o zvieratkách, ktoré mysleli na seba a nechceli sa podeliť o jabĺčko. Napokon ich k rozumu priviedol medveď, ktorý im poradiť podeliť sa. Žiaci sa rozprávali o tom, aké je dôležité podeliť sa a zostať kamarátmi. Žiaci si zahrali príbeh na motívy V. Sutejeva, zaspievali si a zatancovali na pesničku „Zvieratka“ od M. Jaroša a za odmenu dostali jabĺčko.

            • ČO NOVÉ V PRAKTICKEJ ŠKOLE

              Máme za sebou prvé dva mesiace vo vynovených priestoroch bývalej budovy polície. A čo máme nové? Zúčastnili sme sa mnohých kultúrnych podujatí v MsDK a Hornozemplínskej knižnice, navštívili sme Dni remesiel. Získali sme užitočné pomôcky na varenie z projektu Tesco, zacvičili sme si na Rozhýbačke, pomáhali sme chudobným na aktivite VLV ale aj riešili drogovú problematiku mladých ľudí, vytvorili sme pekné výtvarné práce, zíslali  sme  veľa nových vedomostí a prakticky si ich vyskúšali v cvičnej kuchynke na Spojenej škole Budovateľská 1309, kde chodíme pravidelne variť aj z vypestovanej zeleniny z nášho sklenníka. Navštívili sme našich kamarátov v hlavnej budove školy v týždni zdravej výživy, kedy sme v cvičnej kuchynke pripravovali zdravé nátierky a  bylinkové čaje. Na krúžku Z každého rožka troška sme si zahrali futbal, upiekli palacinky a pripravili nepečené  banány v čokoláde. V družine často chodíme na vychádzky, vytvárame výtvarné práce alebo hráme spolu rôzne spoločenské hry.

        • Kontakty

          • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
          • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
          • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
          • 42089816
          • 2022938489
          • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
          • +421911 031 224
        • Prihlásenie