• Beseda s policajtom

          • Dnes 27.05.2022 sa na našej škole uskutočnila beseda s pánom Mjr. Hrehom, ktorý žiakom porozprával o kriminalite a delikventných skutkoch detí a mládeže. Oboznámili sa s klasifikáciou trestných skutkov a výchovnými opratreniami pre máloletých. V závere žiaci kládli svoje zvedavé otázky a postrehy z blízkeho okolia. Ďakujeme pánovi policajtovi a veríme, že sa stretneme ešte na ďalšej zaujímavej besede.

          • Grilovačka

          • Krásne slnečné počasie sme využili na spoločnú grilovačku na školskom dvore. Dňa 26.05.2022 prijali naše pozvanie deti z ŠKD zo ZŠ Sídlisko II spolu s pani vychovávateľkou. Pripravili si pre nás aj milé prekvapenie. Na dvore ich čakal super program.  Zašportovali si, zatancovali a vyšantili sa. Odmenou im bola chutná grilovaná klobáska, sladkosť a pamätný list. Ďakujeme, že prijali naše pozvanie a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu.

          • Volejbalový turnaj

          • Ďakujeme ZŠ Bernolákova za pozvanie na tradičný volejbalový turnaj zamestnancov  škôl mesta Vranov, ktorý sa  odohral v piatok 20.05.2022  v telocvični  ich školy.  Atmosféra ako aj  súperi boli úžasní. Aj tohto roku sme sa umiestnili "v prvej desiatke" na krásnom 6. mieste. Ešte raz ďakujeme a ŠPORTU ZDAR!

          • Kozliatka

          •  „Kozliatka maličké, otvorte mamičke,".... rozprávkový darček pre najbližších

            Špeciálna materská škola, Budovateľská 1308, Vranov nad Topľou

            Tel. kontakt: 0917330692

          • Súťaž - Maľované Slovensko /LIDL/

          • Milí rodičia, priatelia školy.

            Ak ste za nákup v Lidli získali balíček kartičiek s kódom na hlasovanie a neviete čo s ním, zahlasujte prosíme za našu školu. /Spojená škola- ŠZŠtp- s viacnásobným postihnutím-Budovateľská 1309/. Nehlasujte za iné zložky  našej školy, hlasy sa zbytočne rozdelia.

            Ak nemáte čas alebo neviete ako na to, odovzdajte kartičku s kódom triednemu učiteľovi, ktorý hlas odošle,

            Z:Mgr. Dzurina -ped.asistent

            Za váš hlas vám  vopred ďakujeme.

            https://malovaneslovensko.lidl.sk/sutaz

             

          • Deň mlieka

          • Deň mlieka - 17.5.2022. Každoročne sa Svetový deň mlieka oslavuje tretí májový utorok. Jeho zmysel spočíva v neustálom pripomínaní mimoriadnej biologickej hodnoty mlieka a mliečnych výrobkov. Akciu tohto druhu sme si pripomenuli aj na našej škole, či už bielym oblečením alebo mliečnou desiatou. A viete, že MLIEKO je takmer dokonalá potravina? Nemali by sme na to zabúdať a do svojho jedálnička zaradiť každý deň mlieko alebo mliečne výrobky. Je to dôležitá potravina v mnohých smeroch. Aby sme si mohli povedať....MLIEKO NAŠE KAŽDODENNÉ.

          • ,,Škola života“

          • Dňa 12. 05. 2022 sa na SŠI vo Vranove nad Topľou naši žiaci zúčastnili 10. ročníka prezentácie odborno – praktických zručností žiakov praktických škôl Prešovského kraja pod názvom ,,Škola života“. Žiaci Tamara Hričáková a Patrik Čech prezentovali svoje vedomosti a zručnosti v oblasti záhradníctva, prác v domácnosti, pri príprave predjedla v podobe obložených chlebíčkov a jednohubiek, ako aj v oblasti zdravotnej výchovy, kde sa pokúsili ošetriť drobné poranenie. Za svoju šikovnosť boli odmenení diplomom a drobnými upomienkovými predmetmi. Tamarka a Paťko, ďakujeme za úžasnú reprezentáciu našej školy.

          • Deň matiek

          • Deň matiek patrí medzi symbolické medzinárodné dni, ktoré majú svoju historickú hodnotu. Druhá májová nedeľa je každoročne venovaná našim mamkám. Pri tejto príležitosti si deti spolu s učiteľmi pripravili pre mamičky darček, ktoré im  radosťou odovzdali.

             

            Mama je anjel, ktorý žije na zemi.

            Mama, to je krásna dáma, ktorá život dala mi.

            Ďakujem ti za úsmev, ktorý mi denne dávaš.

            Ďakujem, že si vždy pri mne a ľúbiť ma neprestávaš.

             

          • „Do prednesu musíš vždy vložiť kúsok seba“

          • Je známe, že pre žiakov základných škôl sa pravidelne organizuje súťaž „Hviezdoslavov Kubín“ v prednese poézie a prózy, ale málokto vie, že aj pre žiakov špeciálnych základných škôl sa organizuje súťaž v recitácii a žiaci majú možnosť ukázať svoj talent v tomto smere.

            Ako spomienka na významného predstaviteľa a priekopníka špeciálnej pedagogiky Viliama Gaňu, sa pre tieto deti každoročne organizuje súťaž v prednese poézie a prózy „Gaňov literárny Prešov“.

            10.mája 2022 sa uskutočnila krajská súťažná prehliadka v prednese poézie a prózy GLP – XXV.ročník, na pôde Spojenej školy Matice slovenskej 11 v Prešove.

            Z našej školy sa tejto súťažnej prehliadky zúčastnili 3 žiaci, ktorí súťažili aj  v našom školskom kole a  vôbec nesklamali, ba naopak, boli veľmi úspešní.

            Na 1. mieste v kategórii „mladší žiaci“ variant B sa umiestnil Radko Haňo v prednese poézie. V kategórii „žiaci praktických škôl“ si 1. miesto vybojovala Tamarka Hričáková v prednese prózy. Kevin Turták obsadil 4.miesto v kategórii „mladší žiaci“ variant A.

            Všetkým žiakom, ktorí  nás vzorne reprezentovali na GLP srdečne blahoželáme a právom sme na nich veľmi hrdí.

            Vďaka patrí aj našim kolegom - učiteľom, ktorí žiakov na vzornú reprezentáciu pripravovali.

          • Deň matiek

          • Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. 

            Myšlienka medzinárodných a pravidelných osláv tohto sviatku vznikla v roku 1907 na počesť Anny Reeves Jarvisovej, ktorá bojovala za práva matiek. Prvýkrát bol verejne slávený o rok neskôr. V roku 1914 vyhlásil vtedajší americký prezident Woodrow Wilson prvú oficiálnu oslavu Dňa matiek ako celonárodného sviatku, konajúci sa druhú májovú nedeľu.

             

          • Stavanie mája

          • Mesiac máj sa viaže k obdobiu lásky, energie a zrodu nového života. Znakom sily a rastu je májová zeleň na poliach, lúkach a záhradách. Aké tradície našich predkov prevládali v tomto období? Okrem tradičného bozku pod rozkvitnutou čerešňou je to aj stavanie mája.  Symbolom tohto obdobia je  strom „máj“, ktorý predstavuje zdravie a vitalitu pre všetky ženy a dievčatá z miest a dedín. Tak aj naši chlapci  nezaháľali a postavili máj pre všetky dievčatá v našej škole ako symbol úcty a lásky k nim. Je naozaj pekné, že sa táto tradícia zachovala. Veríme, že sa ešte dlho zachová, a že tradície našich predkov nevymiznú.

          • Prijímacie pohovory do PŠ

          • TREMÍNY PRIJÍMACÍCH POHOVOROV do Praktickej školy Budovateľská 1309, Vranov  PRE ŠK. ROK  2022/2023

             

            1. kolo 1. termín – 02.05. 2022 od 9:00- 10:00 /podľa pozvánok/

                         2. termín -  09.05.2022

            2.kolo - 21.06.2022    /v prípade nenaplnenosti/                                 

            • Beseda s policajtom

              Dnes 27.05.2022 sa na našej škole uskutočnila beseda s pánom Mjr. Hrehom, ktorý žiakom porozprával o kriminalite a delikventných skutkoch detí a mládeže. Oboznámili sa s klasifikáciou trestných skutkov a výchovnými opratreniami pre máloletých. V závere žiaci kládli svoje zvedavé otázky a postrehy z blízkeho okolia. Ďakujeme pánovi policajtovi a veríme, že sa stretneme ešte na ďalšej zaujímavej besede.

            • Grilovačka

              Krásne slnečné počasie sme využili na spoločnú grilovačku na školskom dvore. Dňa 26.05.2022 prijali naše pozvanie deti z ŠKD zo ZŠ Sídlisko II spolu s pani vychovávateľkou. Pripravili si pre nás aj milé prekvapenie. Na dvore ich čakal super program.  Zašportovali si, zatancovali a vyšantili sa. Odmenou im bola chutná grilovaná klobáska, sladkosť a pamätný list. Ďakujeme, že prijali naše pozvanie a tešíme sa na ďalšiu spoločnú akciu.

            • Volejbalový turnaj

              Ďakujeme ZŠ Bernolákova za pozvanie na tradičný volejbalový turnaj zamestnancov  škôl mesta Vranov, ktorý sa  odohral v piatok 20.05.2022  v telocvični  ich školy.  Atmosféra ako aj  súperi boli úžasní. Aj tohto roku sme sa umiestnili "v prvej desiatke" na krásnom 6. mieste. Ešte raz ďakujeme a ŠPORTU ZDAR!

            • Kozliatka

               „Kozliatka maličké, otvorte mamičke,".... rozprávkový darček pre najbližších

              Špeciálna materská škola, Budovateľská 1308, Vranov nad Topľou

              Tel. kontakt: 0917330692

            • Súťaž - Maľované Slovensko /LIDL/

              Milí rodičia, priatelia školy.

              Ak ste za nákup v Lidli získali balíček kartičiek s kódom na hlasovanie a neviete čo s ním, zahlasujte prosíme za našu školu. /Spojená škola- ŠZŠtp- s viacnásobným postihnutím-Budovateľská 1309/. Nehlasujte za iné zložky  našej školy, hlasy sa zbytočne rozdelia.

              Ak nemáte čas alebo neviete ako na to, odovzdajte kartičku s kódom triednemu učiteľovi, ktorý hlas odošle,

              Z:Mgr. Dzurina -ped.asistent

              Za váš hlas vám  vopred ďakujeme.

              https://malovaneslovensko.lidl.sk/sutaz

               

            • Deň mlieka

              Deň mlieka - 17.5.2022. Každoročne sa Svetový deň mlieka oslavuje tretí májový utorok. Jeho zmysel spočíva v neustálom pripomínaní mimoriadnej biologickej hodnoty mlieka a mliečnych výrobkov. Akciu tohto druhu sme si pripomenuli aj na našej škole, či už bielym oblečením alebo mliečnou desiatou. A viete, že MLIEKO je takmer dokonalá potravina? Nemali by sme na to zabúdať a do svojho jedálnička zaradiť každý deň mlieko alebo mliečne výrobky. Je to dôležitá potravina v mnohých smeroch. Aby sme si mohli povedať....MLIEKO NAŠE KAŽDODENNÉ.

            • ,,Škola života“

              Dňa 12. 05. 2022 sa na SŠI vo Vranove nad Topľou naši žiaci zúčastnili 10. ročníka prezentácie odborno – praktických zručností žiakov praktických škôl Prešovského kraja pod názvom ,,Škola života“. Žiaci Tamara Hričáková a Patrik Čech prezentovali svoje vedomosti a zručnosti v oblasti záhradníctva, prác v domácnosti, pri príprave predjedla v podobe obložených chlebíčkov a jednohubiek, ako aj v oblasti zdravotnej výchovy, kde sa pokúsili ošetriť drobné poranenie. Za svoju šikovnosť boli odmenení diplomom a drobnými upomienkovými predmetmi. Tamarka a Paťko, ďakujeme za úžasnú reprezentáciu našej školy.

            • Deň matiek

              Deň matiek patrí medzi symbolické medzinárodné dni, ktoré majú svoju historickú hodnotu. Druhá májová nedeľa je každoročne venovaná našim mamkám. Pri tejto príležitosti si deti spolu s učiteľmi pripravili pre mamičky darček, ktoré im  radosťou odovzdali.

               

              Mama je anjel, ktorý žije na zemi.

              Mama, to je krásna dáma, ktorá život dala mi.

              Ďakujem ti za úsmev, ktorý mi denne dávaš.

              Ďakujem, že si vždy pri mne a ľúbiť ma neprestávaš.

               

            • „Do prednesu musíš vždy vložiť kúsok seba“

              Je známe, že pre žiakov základných škôl sa pravidelne organizuje súťaž „Hviezdoslavov Kubín“ v prednese poézie a prózy, ale málokto vie, že aj pre žiakov špeciálnych základných škôl sa organizuje súťaž v recitácii a žiaci majú možnosť ukázať svoj talent v tomto smere.

              Ako spomienka na významného predstaviteľa a priekopníka špeciálnej pedagogiky Viliama Gaňu, sa pre tieto deti každoročne organizuje súťaž v prednese poézie a prózy „Gaňov literárny Prešov“.

              10.mája 2022 sa uskutočnila krajská súťažná prehliadka v prednese poézie a prózy GLP – XXV.ročník, na pôde Spojenej školy Matice slovenskej 11 v Prešove.

              Z našej školy sa tejto súťažnej prehliadky zúčastnili 3 žiaci, ktorí súťažili aj  v našom školskom kole a  vôbec nesklamali, ba naopak, boli veľmi úspešní.

              Na 1. mieste v kategórii „mladší žiaci“ variant B sa umiestnil Radko Haňo v prednese poézie. V kategórii „žiaci praktických škôl“ si 1. miesto vybojovala Tamarka Hričáková v prednese prózy. Kevin Turták obsadil 4.miesto v kategórii „mladší žiaci“ variant A.

              Všetkým žiakom, ktorí  nás vzorne reprezentovali na GLP srdečne blahoželáme a právom sme na nich veľmi hrdí.

              Vďaka patrí aj našim kolegom - učiteľom, ktorí žiakov na vzornú reprezentáciu pripravovali.

            • Deň matiek

              Deň matiek je deň, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu. 

              Myšlienka medzinárodných a pravidelných osláv tohto sviatku vznikla v roku 1907 na počesť Anny Reeves Jarvisovej, ktorá bojovala za práva matiek. Prvýkrát bol verejne slávený o rok neskôr. V roku 1914 vyhlásil vtedajší americký prezident Woodrow Wilson prvú oficiálnu oslavu Dňa matiek ako celonárodného sviatku, konajúci sa druhú májovú nedeľu.

               

            • Stavanie mája

              Mesiac máj sa viaže k obdobiu lásky, energie a zrodu nového života. Znakom sily a rastu je májová zeleň na poliach, lúkach a záhradách. Aké tradície našich predkov prevládali v tomto období? Okrem tradičného bozku pod rozkvitnutou čerešňou je to aj stavanie mája.  Symbolom tohto obdobia je  strom „máj“, ktorý predstavuje zdravie a vitalitu pre všetky ženy a dievčatá z miest a dedín. Tak aj naši chlapci  nezaháľali a postavili máj pre všetky dievčatá v našej škole ako symbol úcty a lásky k nim. Je naozaj pekné, že sa táto tradícia zachovala. Veríme, že sa ešte dlho zachová, a že tradície našich predkov nevymiznú.

            • Prijímacie pohovory do PŠ

              TREMÍNY PRIJÍMACÍCH POHOVOROV do Praktickej školy Budovateľská 1309, Vranov  PRE ŠK. ROK  2022/2023

               

              1. kolo 1. termín – 02.05. 2022 od 9:00- 10:00 /podľa pozvánok/

                           2. termín -  09.05.2022

              2.kolo - 21.06.2022    /v prípade nenaplnenosti/                                 

        • Kontakty

          • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
          • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
          • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
          • 42089816
          • 2022938489
          • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
          • +421911 031 224
        • Prihlásenie