• Slávnostné otvorenie šk. roka

          • Slávnostné otvorenie školského roka – Základná škola s materskou školou  Hertník 

             Otvorenie školského roka 2023/24  pre všetkých žiakov spojenej školy

            04.09.2023- pondelok

            o 8.00 do 9.00 /9.30/ v areáli školy.

            /V prípade nepriaznivého počasia v šk.posilňovni./

            Tlačivá o bezpríznakovosti  pre žiakov už nie sú potrebné. Viac na minedu  27216.pdf (minedu.sk/

            5.9.2023 vyučovanie do 11.40 obedy a ŠKD fungujú riadne, žiaci dostanú učebnice, 

            od 6.9.2023 vyučovanie podľa rozvrhu.

            Budova školy sa otvára o 7:30, ŠKD funguje do 15.30, poplatok je 7 eur. 

            Obedy nahlásiť 4.9.2023 p. Knapíkovej

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022-23

          • Dnes 30. júna  2023 sa posledný krát v tomto šk. roku otvorili brány školy. Pán riaditeľ PaedDr. Jozef Imrich prívital prítomných žiakov, pedagógov, rodičov a odmenil ocenených žiakov. Zároveň sa rozlúčil a odmenil  nielen  žiakov, ktorí ukončili štúdium na našej škole, ale aj žiakov pokračujúcich v štúdiu na  našej praktickej škole. V závere poprial všetkým príjemené prežitie prázdnin a dovoleniek.

          • Road trip IX. A

          • Deň pred koncom školského roka 29.6.2023 sa žiaci IX. A  spolu s triednou učiteľkou Mgr. M.  Kotvasovou a asistentom Mgr. E. Ťaskom vybrali autobusom na malý triedny "road trip".  Históriu, biológiu a geografiu si zopakovali a upevnili  na našom  známom hrade Čičva,   čitateľskú gramotnosť a matematiku uplatnili   nielen v autobuse, ale aj v reštaurácii Čičva a predajni  Jednota v Sedliskách.  Krásne prežité dopoludnie zakončili  osviežením a  relaxáciou v bazéne športovo relaxačného centra MGB na Rodinnej oblasti.  Aj keď to bol poslený  spoločný deň, veríme, že naň tak skoro nezabudnú  a zostane v ich spomienkach navždy.

          • Triedne aktivity

          • Posledný deň pred vysvedčením 29.6.2023 sme aj tento školský rok mali triedne aktivity, ktoré nám osladila mamička našich žiačok pani Daniela Vajdová. Všetci sme si pochutili na jej výborných a chutných koláčikoch. Za sladké  prekvapenie jej veľmi pekne ďakujeme.

          • Aktivita koordinátorov – Finančná gramotnosť

          • Pre mladších žiakov bola v tento deň pripravená aktivita koordinátorov zameraná na rozvoj finančnej gramotnosti. Deti si pozreli motivačné videá o tom,  ako rozumne nakupovať a šetriť, z papiera si vyrobili nákupné tašky a peňaženky a šli si to vyskúšať v praxi. V našom obchode si nakúpili rôzne veci, ktoré sa im páčili a odniesli si ich domov. V našom altánku vyplnili tajničku pod názvom FINANCIE VO VRECKU. Aktivitu sme ukončili pri koláčiku a limonáde v našej kaviarničke.

            (Veci z burzy, ktoré nenašli svojich majiteľov, sme nevyhodili, ale posunuli ďalej, aby poslúžili tým, ktorí to potrebujú.)

            Za úspešný deň plný pohody všetkým ešte raz ďakujeme!

          • Burza a kaviarnička

          • V stredu 28. 06. 2023 sa naša posilňovňa zaplnila oblečením, hračkami a knihami, ktoré hľadali nový domov. V rámci aktivity koordinátorov sme spoločnými silami dali veciam druhú šancu. Rodičia si mohli u nás nielen nakúpiť, ale si aj posedieť v našej kaviarničke pod holým nebom, kde ich  obslúžili naši najstarší zo ŠZŠ a žiaci Praktickej školy.  Podávala sa káva, limonáda a koláčiky od výmyslu sveta, ktoré napiekli zamestnanci našej školy.

            Za peniažky (dobrovoľný príspevok) z burzy a kaviarne sa v septembri chystáme do kina! ĎAKUJEME!

          • DNES NÁS ZABÁVALI KRAVAŤÁCI

          • Nie len vonku ale aj vo vnútri bolo 27.06.2023 na spojenej škole riadne dusno. Žiaci sa búrlivo rozlúčili s odchádzajúcim školským rokom 2022/23. Konala sa totiž, „ Disco show.“ V úvode sme sa stali svedkami menšej drámy. Agentom tajnej služby spojenej školy sa  podarilo zaistiť, dve dlho hľadané páchateľky. Všetko dobre dopadlo, a tak sa mohla začať skutočná zábava. Žiaci si zaspievali, zatancovali, zasúťažil v stoličkovom tanci, občerstvili sa cukrovou vatou / ako každý rok - ďakujeme/. Ani kravaťáci nezostali stáť bokom. Bedlivo strážili pokojný priebeh akcie. Svoje tanečné a pohybové schopnosti predviedli v kravaťáckej tanečnej volenke a v stoličkovom tanci, kde miestami to vyzeralo, že ide o život. Našťastie sa nikomu nič nestalo a my sme sa v zdraví, trochu vyčerpaní rozišli do svojich tried. Tešíme sa na prázdniny a na všetko nové čo nás čaká v novom školskom roku. 

          • Jún - mesiac poľovníctva a ochrany prírody

          • Naši žiaci si 23.06.2023 na netradičnom, ale zaujímavom stretnutí s dlhoročným poľovníkom pripomenuli, že jún je mesiacom poľovníctva a ochrany prírody.  Dozvedeli sa veľa zaujímavosti poľovníctve a práci poľovníkov, o lesných zvieratách, o ich kŕmení, žiaci mali možnosť obdivovať zhodené parožie jeleňa a srnca. Žiaci dostali dobré rady, ako sa správne zbaliť na túru do lesa. Ako návštevníci lesa boli upozornení , že v tomto období sa mali pohybovať výhradne po lesných cestách, správať sa ohľaduplne, nerušiť pokoj a ticho v lese a svojich psích miláčikov mať pod kontrolou,  alebo s nimi vstup do lesa v tejto dobe radšej obmedziť. V žiadnom prípade by sa nemali dotýkať alebo brať do ruky mláďatá, ktoré náhodne nájdu. V závere úspešní riešitelia poľovníckeho kvízu boli odmenení nielen potleskom, ale aj sladkou odmenou. Na školskom dvore si žiaci zmerali svoje sily v eko a športových disciplínach, pri určovaní lesných bylín, kríkov a stromov, stavaní kamenných veží, rozložení ohniska, záchrane mraveniska, výrobe kvetinových zápichov,  hľadaní obrázkov lesných zvierat. Za zaujímavé dopoludnie  ďakujeme p. riaditeľovi PaedDr. Imrichovi a pani učiteľke Ing. Škovierovej.

             

          • Čítanie s porozumením

          • 26.6.2023. Mal to byť DEŇ, KEĎ PASTELKY DALI VÝPOVEĎ. Našťastie nebol. Pastelky zostali. Štrajk odvolaný.  Tohtoročné čítanie s porozumením bolo trošku iné ako po ostatné roky. Deti si totiž príbeh v knižke nečítali, deti ho zažili a boli jeho súčasťou. Pastelky z knihy Drewa Daywalta (v podaní našich učiteľov a asistentov) ožili a spolu s deťmi prerozprávali celý príbeh.

          • Rozlúčka so žiakmi 3. ročníka PŠ

          • V piatok 23. júna 2023 sa s nami lúčili naši najstarší žiaci, žiaci 3. ročníka praktickej školy. Po krásnych príhovoroch pána riaditeľa a zástupkyne rodičov pani Oslovičovej im boli odovzdané zelené stužky, ako symbol stužkovej slávnosti. So žiakmi sa prišli rozlúčiť všetci zamestnanci našej školy. A veru nechýbali ani slzičky pri spomienkach na roky strávené v našej spojenej škole. Absolventom prajeme veľa zdravia, šťastia a úspechov v ich ďalšom živote.

          • Opekačka s Dvojkou

          • Dňa 20.06.2023 sa na našom školskom dvore uskutočnila opekačka, na ktorú boli pozvaní aj žiaci ŠKD - Základná škola Sídlisko II. Pre deti boli pripravené rôzne aktivity pod vedením asistentov a pani vychovávateliek. Deti si opiekli klobásu, ktorá im veľmi chutila. Akcia sa vydarila, tešíme sa už teraz na budúci rok.

          • Deň kvetov

          • Dňa 21. 6. sa oslavuje Medzinárodný deň kvetov. Pri tejto príležitosti sme odekorovali našich žiakov a zamestnancov kvetmi lebo "kvetom nikdy nič nepokazíme a hodí sa vždy". Dúfam, že dnes obdarujte aj svojích blízkych, kamarátov a kamarátky hocijakým živým kvetom. Aj púpava a lúčne maky sú svojom podstatou nádherné kvety. A najkrajším kvetom úplne je "živý kvet".

          • "Naša Európa"

          • Deň 19.06.2023 sa v ŠKD 2 niesol pod názvom "NAŠA EURÓPA", vychovávatelia pripravili žiakom zaujímavú aktivitu v rámci koordinátora multikultúrnej výchovy. Najprv si na interaktívnej tabuli pozreli, kde sa Európa nachádza, ktoré štáty sú jej súčasťou. Potom si porozprávali o Európskej únii, o tom, že aj náš štát je jej súčasťou. Na záver si spolu vymaľovali veľký plagát našej zemegule. Strávili spolu krásne zážitkové a poučné popoludnie.

          • 18. jún - Deň otcov - blahoželáme

          • Tradícia Dňa otcov vznikla v meste Spokane v štáte Washington, už v roku 1910. Američanka Sonora Smart Doddová si chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Veterán občianskej vojny William Jackson Smart po smrti manželky musel vychovávať šesť detí sám. Sonora vnímala svojho otca ako hrdinu a hneď, ako sa dozvedela, že matky majú svoj sviatok, navrhla, aby podobný mali aj všetci otcovia. Prvá neoficiálna oslava sa konala v deň narodenín Sonorinho otca 19. júna 1910. Popularita sviatku narastala a tretia júnová nedeľa sa postupne stala sviatkom všetkých otcov. V roku 1966 prezident Lyndon Johnson podpísal prezidentské vyhlásenie, v ktorom určil tretiu nedeľu v júni ako oficiálny sviatok Dňa otcov. 

             Deň Otcov / LadyDecor - SAShE.sk - Handmade Dekorácie

             

          • Tréning zvládania stresových situácií

          •      V dnešnej uponáhľanej a náročnej dobe sa stres stáva neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Bez ohľadu na to či sme žiaci, zamestnanci alebo členovia rodiny, všetci sa stretávame so stresovými situáciami, ktoré môžu mať negatívny vplyv na naše fyzické a duševné zdravie. Našťastie existuje niekoľko účinných spôsobov ako trénovať zvládanie stresu, čím si môžeme vytvoriť zdravý a vyvážený život.  Na celodennom pracovnom stretnutí zamestnancov školy dňa 9.6.2023 pod vedením lektora PhDr. Vladimíra Straku sme sa zamerali na tréning zvládania stresových situácií, aby sme sa naučili lepšie sa vyrovnávať so stresom.

                 Dozvedeli sme sa, že stresormi môžu byť rôzne udalosti alebo situácie, ako napríklad pracovné termíny, finančné problémy, rodinné konflikty, zmeny v živote alebo náročné životné rozhodnutia. Je dôležité identifikovať tieto stresory, pretože každý z nás vníma a reaguje na ne rôzne.. Dôležitou súčasťou zvládania stresu je efektívne plánovanie a riadenie času. Stanovenie si jasných cieľov a priorít pomáha udržať stres pod kontrolou a zlepšuje efektivitu. Okrem zvládania stresu je dôležité tiež venovať sa prevencii, čo znamená zamedziť vzniku stresu. Aké dobré rady sme dostali? Prvým krokom identifikovať faktory, ktoré nám spôsobujú stres a snažiť sa minimalizovať ich vplyv. Vyvážiť svoj pracovný a súkromný život, stanoviť si hranice a naučiť sa delegovať úlohy.

                 Dobré rady od lektora odzneli aj v závere stretnutia - dôležité je venovať sa vo voľnom čase svojim záujmom a koníčkom, pretože činnosti, ktoré nás bavia a napĺňajú, môžu pôsobiť ako protistresové prostriedky. Nájdite si aj vy čas na relaxáciu, zábavu a oddych, či už je to čítanie, maľovanie, prechádzky v prírode alebo stretnutie s priateľmi. Tieto aktivity vám pomôžu  znížiť každodenné napätie, zrelaxovať po náročnej práci a obnoviť energiu pre ďalšie dni.

          • 30. výročie školy

          • Pri príležitosti 30. výročia našej školy sa 7.6.2023 otvorili jej brány pre všetkých hostí, ktorí sa chceli pozrieť, ako sa škola počas svojej existencie rozvinula nielen po stránke organizačnej, ale aj priestorovej, či materiálno-technickej. Pri prehliadke si mohli prítomní prezrieť triedy, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces, tiež vynovenú terapeuticko-relaxačnú miestnosť Snoezelen, školskú kuchynku, priestory rehabilitácie a zdravotnej starostlivosti, nové triedy materskej školy a v neposlednom rade školský dvor, ktorý v poslednej dobe prešiel tiež výraznou premenou. Školu v tento deň okrem iných hostí navštívili aj bývalé pani riaditeľky PaedDr. Mária Radvanská a PaedDr. Katarína Vasiľová, ktoré v závere vyslovili želanie, aby škola aj naďalej takto napredovala vo svojom rozvoji.

          • "Za zdravý a čistý kraj"

          •             V mesiaci apríl a máj sme nezaháľali a s chuťou realizovali prvé etapy nášho projektu „Záhrada zdravia a oddychu“ podporeného grantového programu Nadácie VSE „Za zdravý a čistý kraj“. Prvé kroky sme úspešne zvládli. Nainštalovali sme vtáčie búdky. Umiestnili kompostéry a nádrže na vodu. Postavili skleník a zrealizovali prvý výsev a výsadbu bylín a zeleniny v ňom. Vysiali lúčne kvety a vysadili levanduľový záhon.

                        Veríme, že vtáčie búdky prilákajú vtákov k hniezdeniu, tým nielen spríjemnia prostredie svojou prítomnosťou, ale budú najmä prospešne pri ničení škodcov bez využívania chemických postrekov v školskom aj širšom okolí. V kompostéroch sa nám už ekologicky zhodnocuje bioodpad zo školského dvora a vytvára sa kvalitný kompost pre udržateľnosť pestovateľských aktivít. Vodné nádrže na dažďovú vodu sa pomaličky napĺňajú a budú zabezpečovať dostatok vlahy na polievanie rastlín a šetriť pitnú vodu. V skleníku sa uchytili prvé rastlinky. Vysiate lúčne kvety, byliny a trávy nám, veríme, že skrášlia prostredie. To bude krajšie a zdravšie. Zároveň tieto kvety prilákajú hmyz a ten vtáctvo do okolia. Vysadený levanduľový záhon pohladí naše zmysly krásou, vôňou a stane sa ozdobou nášho školského dvora.

            /etapa 1,2/

            logo nadacia VSE

          • Slová vďaky

          • Teší nás, že slávnostná akadémia  pri 30. výročí našej školy mala veľký úspech. Svedčia o tom aj osobné vyjadrenia  zo strany hostí, rodičov, ale aj širokej verejnosti. Milo nás však prekvapili aj správy  od rodičov prostredníctvom sms a messengera.

            "Rada by som ešte raz vyjadrila veľkú vďaku za  prípravu dnešnej akadémie k výročiu školy. Chcem povedať, že okrem našich nádherných detí som videla aj to, koľko úsilia a práce vás všetkých v tom bolo. Od scenára, cez kulisy, nádherné kostýmy, výzdobu, tance, piesne, až po nálepky na darčekových taštičkách pre hostí a všetky iné malé detaily... Bolo vidieť, že ste tomu venovali veľa času a tímovej práce, aby bolo toto vystúpenie nezabudnuteľné. Celému kolektívu patrí veľká vďaka. Ste naozaj obdivuhodní."

            p. Bižová L.

             

            "Vážená pani zástupkyňa, využívam túto možnosť napísať Vám a práve prostredníctvom Vás chcem úprimne a zo srdca poďakovať všetkým, ktorí ste sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o tak krásne dielo, ktorého sme mohli byť aj my  rodičia súčasťou v týchto dňoch... Bolo to niečo veľkolepé a nezaobišlo sa to bez emócií... Ďakujem Vás za seba a svoju rodinu."

            P. Balgová D.

          • Slávnostné otvorenie šk. roka

            Slávnostné otvorenie školského roka – Základná škola s materskou školou  Hertník 

             Otvorenie školského roka 2023/24  pre všetkých žiakov spojenej školy

            04.09.2023- pondelok

            o 8.00 do 9.00 /9.30/ v areáli školy.

            /V prípade nepriaznivého počasia v šk.posilňovni./

            Tlačivá o bezpríznakovosti  pre žiakov už nie sú potrebné. Viac na minedu  27216.pdf (minedu.sk/

            5.9.2023 vyučovanie do 11.40 obedy a ŠKD fungujú riadne, žiaci dostanú učebnice, 

            od 6.9.2023 vyučovanie podľa rozvrhu.

            Budova školy sa otvára o 7:30, ŠKD funguje do 15.30, poplatok je 7 eur. 

            Obedy nahlásiť 4.9.2023 p. Knapíkovej

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022-23

            Dnes 30. júna  2023 sa posledný krát v tomto šk. roku otvorili brány školy. Pán riaditeľ PaedDr. Jozef Imrich prívital prítomných žiakov, pedagógov, rodičov a odmenil ocenených žiakov. Zároveň sa rozlúčil a odmenil  nielen  žiakov, ktorí ukončili štúdium na našej škole, ale aj žiakov pokračujúcich v štúdiu na  našej praktickej škole. V závere poprial všetkým príjemené prežitie prázdnin a dovoleniek.

          • Road trip IX. A

            Deň pred koncom školského roka 29.6.2023 sa žiaci IX. A  spolu s triednou učiteľkou Mgr. M.  Kotvasovou a asistentom Mgr. E. Ťaskom vybrali autobusom na malý triedny "road trip".  Históriu, biológiu a geografiu si zopakovali a upevnili  na našom  známom hrade Čičva,   čitateľskú gramotnosť a matematiku uplatnili   nielen v autobuse, ale aj v reštaurácii Čičva a predajni  Jednota v Sedliskách.  Krásne prežité dopoludnie zakončili  osviežením a  relaxáciou v bazéne športovo relaxačného centra MGB na Rodinnej oblasti.  Aj keď to bol poslený  spoločný deň, veríme, že naň tak skoro nezabudnú  a zostane v ich spomienkach navždy.

          • Triedne aktivity

            Posledný deň pred vysvedčením 29.6.2023 sme aj tento školský rok mali triedne aktivity, ktoré nám osladila mamička našich žiačok pani Daniela Vajdová. Všetci sme si pochutili na jej výborných a chutných koláčikoch. Za sladké  prekvapenie jej veľmi pekne ďakujeme.

          • Aktivita koordinátorov – Finančná gramotnosť

            Pre mladších žiakov bola v tento deň pripravená aktivita koordinátorov zameraná na rozvoj finančnej gramotnosti. Deti si pozreli motivačné videá o tom,  ako rozumne nakupovať a šetriť, z papiera si vyrobili nákupné tašky a peňaženky a šli si to vyskúšať v praxi. V našom obchode si nakúpili rôzne veci, ktoré sa im páčili a odniesli si ich domov. V našom altánku vyplnili tajničku pod názvom FINANCIE VO VRECKU. Aktivitu sme ukončili pri koláčiku a limonáde v našej kaviarničke.

            (Veci z burzy, ktoré nenašli svojich majiteľov, sme nevyhodili, ale posunuli ďalej, aby poslúžili tým, ktorí to potrebujú.)

            Za úspešný deň plný pohody všetkým ešte raz ďakujeme!

          • Burza a kaviarnička

            V stredu 28. 06. 2023 sa naša posilňovňa zaplnila oblečením, hračkami a knihami, ktoré hľadali nový domov. V rámci aktivity koordinátorov sme spoločnými silami dali veciam druhú šancu. Rodičia si mohli u nás nielen nakúpiť, ale si aj posedieť v našej kaviarničke pod holým nebom, kde ich  obslúžili naši najstarší zo ŠZŠ a žiaci Praktickej školy.  Podávala sa káva, limonáda a koláčiky od výmyslu sveta, ktoré napiekli zamestnanci našej školy.

            Za peniažky (dobrovoľný príspevok) z burzy a kaviarne sa v septembri chystáme do kina! ĎAKUJEME!

          • DNES NÁS ZABÁVALI KRAVAŤÁCI

            Nie len vonku ale aj vo vnútri bolo 27.06.2023 na spojenej škole riadne dusno. Žiaci sa búrlivo rozlúčili s odchádzajúcim školským rokom 2022/23. Konala sa totiž, „ Disco show.“ V úvode sme sa stali svedkami menšej drámy. Agentom tajnej služby spojenej školy sa  podarilo zaistiť, dve dlho hľadané páchateľky. Všetko dobre dopadlo, a tak sa mohla začať skutočná zábava. Žiaci si zaspievali, zatancovali, zasúťažil v stoličkovom tanci, občerstvili sa cukrovou vatou / ako každý rok - ďakujeme/. Ani kravaťáci nezostali stáť bokom. Bedlivo strážili pokojný priebeh akcie. Svoje tanečné a pohybové schopnosti predviedli v kravaťáckej tanečnej volenke a v stoličkovom tanci, kde miestami to vyzeralo, že ide o život. Našťastie sa nikomu nič nestalo a my sme sa v zdraví, trochu vyčerpaní rozišli do svojich tried. Tešíme sa na prázdniny a na všetko nové čo nás čaká v novom školskom roku. 

          • Jún - mesiac poľovníctva a ochrany prírody

            Naši žiaci si 23.06.2023 na netradičnom, ale zaujímavom stretnutí s dlhoročným poľovníkom pripomenuli, že jún je mesiacom poľovníctva a ochrany prírody.  Dozvedeli sa veľa zaujímavosti poľovníctve a práci poľovníkov, o lesných zvieratách, o ich kŕmení, žiaci mali možnosť obdivovať zhodené parožie jeleňa a srnca. Žiaci dostali dobré rady, ako sa správne zbaliť na túru do lesa. Ako návštevníci lesa boli upozornení , že v tomto období sa mali pohybovať výhradne po lesných cestách, správať sa ohľaduplne, nerušiť pokoj a ticho v lese a svojich psích miláčikov mať pod kontrolou,  alebo s nimi vstup do lesa v tejto dobe radšej obmedziť. V žiadnom prípade by sa nemali dotýkať alebo brať do ruky mláďatá, ktoré náhodne nájdu. V závere úspešní riešitelia poľovníckeho kvízu boli odmenení nielen potleskom, ale aj sladkou odmenou. Na školskom dvore si žiaci zmerali svoje sily v eko a športových disciplínach, pri určovaní lesných bylín, kríkov a stromov, stavaní kamenných veží, rozložení ohniska, záchrane mraveniska, výrobe kvetinových zápichov,  hľadaní obrázkov lesných zvierat. Za zaujímavé dopoludnie  ďakujeme p. riaditeľovi PaedDr. Imrichovi a pani učiteľke Ing. Škovierovej.

             

          • Čítanie s porozumením

            26.6.2023. Mal to byť DEŇ, KEĎ PASTELKY DALI VÝPOVEĎ. Našťastie nebol. Pastelky zostali. Štrajk odvolaný.  Tohtoročné čítanie s porozumením bolo trošku iné ako po ostatné roky. Deti si totiž príbeh v knižke nečítali, deti ho zažili a boli jeho súčasťou. Pastelky z knihy Drewa Daywalta (v podaní našich učiteľov a asistentov) ožili a spolu s deťmi prerozprávali celý príbeh.

          • Rozlúčka so žiakmi 3. ročníka PŠ

            V piatok 23. júna 2023 sa s nami lúčili naši najstarší žiaci, žiaci 3. ročníka praktickej školy. Po krásnych príhovoroch pána riaditeľa a zástupkyne rodičov pani Oslovičovej im boli odovzdané zelené stužky, ako symbol stužkovej slávnosti. So žiakmi sa prišli rozlúčiť všetci zamestnanci našej školy. A veru nechýbali ani slzičky pri spomienkach na roky strávené v našej spojenej škole. Absolventom prajeme veľa zdravia, šťastia a úspechov v ich ďalšom živote.

          • Opekačka s Dvojkou

            Dňa 20.06.2023 sa na našom školskom dvore uskutočnila opekačka, na ktorú boli pozvaní aj žiaci ŠKD - Základná škola Sídlisko II. Pre deti boli pripravené rôzne aktivity pod vedením asistentov a pani vychovávateliek. Deti si opiekli klobásu, ktorá im veľmi chutila. Akcia sa vydarila, tešíme sa už teraz na budúci rok.

          • Deň kvetov

            Dňa 21. 6. sa oslavuje Medzinárodný deň kvetov. Pri tejto príležitosti sme odekorovali našich žiakov a zamestnancov kvetmi lebo "kvetom nikdy nič nepokazíme a hodí sa vždy". Dúfam, že dnes obdarujte aj svojích blízkych, kamarátov a kamarátky hocijakým živým kvetom. Aj púpava a lúčne maky sú svojom podstatou nádherné kvety. A najkrajším kvetom úplne je "živý kvet".

          • "Naša Európa"

            Deň 19.06.2023 sa v ŠKD 2 niesol pod názvom "NAŠA EURÓPA", vychovávatelia pripravili žiakom zaujímavú aktivitu v rámci koordinátora multikultúrnej výchovy. Najprv si na interaktívnej tabuli pozreli, kde sa Európa nachádza, ktoré štáty sú jej súčasťou. Potom si porozprávali o Európskej únii, o tom, že aj náš štát je jej súčasťou. Na záver si spolu vymaľovali veľký plagát našej zemegule. Strávili spolu krásne zážitkové a poučné popoludnie.

          • 18. jún - Deň otcov - blahoželáme

            Tradícia Dňa otcov vznikla v meste Spokane v štáte Washington, už v roku 1910. Američanka Sonora Smart Doddová si chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Veterán občianskej vojny William Jackson Smart po smrti manželky musel vychovávať šesť detí sám. Sonora vnímala svojho otca ako hrdinu a hneď, ako sa dozvedela, že matky majú svoj sviatok, navrhla, aby podobný mali aj všetci otcovia. Prvá neoficiálna oslava sa konala v deň narodenín Sonorinho otca 19. júna 1910. Popularita sviatku narastala a tretia júnová nedeľa sa postupne stala sviatkom všetkých otcov. V roku 1966 prezident Lyndon Johnson podpísal prezidentské vyhlásenie, v ktorom určil tretiu nedeľu v júni ako oficiálny sviatok Dňa otcov. 

             Deň Otcov / LadyDecor - SAShE.sk - Handmade Dekorácie

             

          • Tréning zvládania stresových situácií

                 V dnešnej uponáhľanej a náročnej dobe sa stres stáva neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Bez ohľadu na to či sme žiaci, zamestnanci alebo členovia rodiny, všetci sa stretávame so stresovými situáciami, ktoré môžu mať negatívny vplyv na naše fyzické a duševné zdravie. Našťastie existuje niekoľko účinných spôsobov ako trénovať zvládanie stresu, čím si môžeme vytvoriť zdravý a vyvážený život.  Na celodennom pracovnom stretnutí zamestnancov školy dňa 9.6.2023 pod vedením lektora PhDr. Vladimíra Straku sme sa zamerali na tréning zvládania stresových situácií, aby sme sa naučili lepšie sa vyrovnávať so stresom.

                 Dozvedeli sme sa, že stresormi môžu byť rôzne udalosti alebo situácie, ako napríklad pracovné termíny, finančné problémy, rodinné konflikty, zmeny v živote alebo náročné životné rozhodnutia. Je dôležité identifikovať tieto stresory, pretože každý z nás vníma a reaguje na ne rôzne.. Dôležitou súčasťou zvládania stresu je efektívne plánovanie a riadenie času. Stanovenie si jasných cieľov a priorít pomáha udržať stres pod kontrolou a zlepšuje efektivitu. Okrem zvládania stresu je dôležité tiež venovať sa prevencii, čo znamená zamedziť vzniku stresu. Aké dobré rady sme dostali? Prvým krokom identifikovať faktory, ktoré nám spôsobujú stres a snažiť sa minimalizovať ich vplyv. Vyvážiť svoj pracovný a súkromný život, stanoviť si hranice a naučiť sa delegovať úlohy.

                 Dobré rady od lektora odzneli aj v závere stretnutia - dôležité je venovať sa vo voľnom čase svojim záujmom a koníčkom, pretože činnosti, ktoré nás bavia a napĺňajú, môžu pôsobiť ako protistresové prostriedky. Nájdite si aj vy čas na relaxáciu, zábavu a oddych, či už je to čítanie, maľovanie, prechádzky v prírode alebo stretnutie s priateľmi. Tieto aktivity vám pomôžu  znížiť každodenné napätie, zrelaxovať po náročnej práci a obnoviť energiu pre ďalšie dni.

          • 30. výročie školy

            Pri príležitosti 30. výročia našej školy sa 7.6.2023 otvorili jej brány pre všetkých hostí, ktorí sa chceli pozrieť, ako sa škola počas svojej existencie rozvinula nielen po stránke organizačnej, ale aj priestorovej, či materiálno-technickej. Pri prehliadke si mohli prítomní prezrieť triedy, kde prebieha výchovno-vzdelávací proces, tiež vynovenú terapeuticko-relaxačnú miestnosť Snoezelen, školskú kuchynku, priestory rehabilitácie a zdravotnej starostlivosti, nové triedy materskej školy a v neposlednom rade školský dvor, ktorý v poslednej dobe prešiel tiež výraznou premenou. Školu v tento deň okrem iných hostí navštívili aj bývalé pani riaditeľky PaedDr. Mária Radvanská a PaedDr. Katarína Vasiľová, ktoré v závere vyslovili želanie, aby škola aj naďalej takto napredovala vo svojom rozvoji.

          • "Za zdravý a čistý kraj"

                        V mesiaci apríl a máj sme nezaháľali a s chuťou realizovali prvé etapy nášho projektu „Záhrada zdravia a oddychu“ podporeného grantového programu Nadácie VSE „Za zdravý a čistý kraj“. Prvé kroky sme úspešne zvládli. Nainštalovali sme vtáčie búdky. Umiestnili kompostéry a nádrže na vodu. Postavili skleník a zrealizovali prvý výsev a výsadbu bylín a zeleniny v ňom. Vysiali lúčne kvety a vysadili levanduľový záhon.

                        Veríme, že vtáčie búdky prilákajú vtákov k hniezdeniu, tým nielen spríjemnia prostredie svojou prítomnosťou, ale budú najmä prospešne pri ničení škodcov bez využívania chemických postrekov v školskom aj širšom okolí. V kompostéroch sa nám už ekologicky zhodnocuje bioodpad zo školského dvora a vytvára sa kvalitný kompost pre udržateľnosť pestovateľských aktivít. Vodné nádrže na dažďovú vodu sa pomaličky napĺňajú a budú zabezpečovať dostatok vlahy na polievanie rastlín a šetriť pitnú vodu. V skleníku sa uchytili prvé rastlinky. Vysiate lúčne kvety, byliny a trávy nám, veríme, že skrášlia prostredie. To bude krajšie a zdravšie. Zároveň tieto kvety prilákajú hmyz a ten vtáctvo do okolia. Vysadený levanduľový záhon pohladí naše zmysly krásou, vôňou a stane sa ozdobou nášho školského dvora.

            /etapa 1,2/

            logo nadacia VSE

          • Slová vďaky

            Teší nás, že slávnostná akadémia  pri 30. výročí našej školy mala veľký úspech. Svedčia o tom aj osobné vyjadrenia  zo strany hostí, rodičov, ale aj širokej verejnosti. Milo nás však prekvapili aj správy  od rodičov prostredníctvom sms a messengera.

            "Rada by som ešte raz vyjadrila veľkú vďaku za  prípravu dnešnej akadémie k výročiu školy. Chcem povedať, že okrem našich nádherných detí som videla aj to, koľko úsilia a práce vás všetkých v tom bolo. Od scenára, cez kulisy, nádherné kostýmy, výzdobu, tance, piesne, až po nálepky na darčekových taštičkách pre hostí a všetky iné malé detaily... Bolo vidieť, že ste tomu venovali veľa času a tímovej práce, aby bolo toto vystúpenie nezabudnuteľné. Celému kolektívu patrí veľká vďaka. Ste naozaj obdivuhodní."

            p. Bižová L.

             

            "Vážená pani zástupkyňa, využívam túto možnosť napísať Vám a práve prostredníctvom Vás chcem úprimne a zo srdca poďakovať všetkým, ktorí ste sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o tak krásne dielo, ktorého sme mohli byť aj my  rodičia súčasťou v týchto dňoch... Bolo to niečo veľkolepé a nezaobišlo sa to bez emócií... Ďakujem Vás za seba a svoju rodinu."

            P. Balgová D.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
      • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
      • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
      • 42089816
      • 2022938489
      • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
      • +421911 031 224
    • Prihlásenie