• Jarné kvety

          • „Ja som vám veľký pán, červený som tulipán....“ Aj túto pesničku si zaspievali žiaci tried príprav. roč. ŠŽŠ, 1.B ŠZŠ, 3.C ŠZŠ a 5.A ŠZŠ počas aktivity s názvom JARNÉ KVETY, v rámci plnenia cieľov variantu C. Žiaci pomocou rôznych úloh spoznávali jarné kvety, tiež si rozvíjali pozornosť, jemnú motoriku, matematické schopnosti, hudobnosť i pracovné zručnosti. Počas vychádzky na školskom dvore ovoňali rozkvitnuté tulipány a narcisy. Takéto pestré a voňavé vyučovanie sa žiakom veľmi páčilo. Aktivitu pripravila PaedDr. Tirpáková.

          • "Slávici v lavici"

          • Keď slová zlyhajú, hudba prehovorí” (Hans Christián Andersen)”.  

            Túto myšlienku dnes 26.04.2023 so cťou obhájili žiaci našej školy v speváckej súťaži “Slávici v lavici.” Žiaci ukázali svoje spevácke nadanie a odvahu. Porota vybrala najlepších z nich v troch kategóriách:

            1.kategória:

            1. miesto-  Radko Haňo

            2. miesto - Šimon Iľko

            3. miesto - Dianka Šusteková

            2.kategória:

            1. miesto- Anička Vajdová

            2. miesto - Milanko Tancoš

            3. miesto - Sára Feriová, Adam Ján Lepeta

            3.kategória:

            1. miesto- Damian Pirko

            2. miesto - Tamara Hričáková

            3. miesto - Nina Panáková.

            Cenu publika získala Ninka Panáková.   

            Žiakom sa súťaž veľmi pačila a tešia sa opäť o rok.

          • Beseda s kozmetičkou

          • Staršie dievčatá mali v škole 25.4.2023 milé stretnutie s kozmetičkou pani Jankou Haľkovou. Starať sa o svoje zdravie, t.j. výživu, pleť, vlasy, zuby je samozrejmosťou každej ženy. Vieme, že základné hygienické návyky musíme získať už v detskom veku. Veď, ktorá žena nechce byť upravená, pekne učesaná, nalíčená, vkusne oblečená... Pani Janka navodila  príjemnú atmosféru, žiačkam vysvetlila, ako sa majú správne starať o pleť, ktorá je v ich veku často problematická. Dôležité je, aby si ju vždy večer dobre umyli a ošetrili pleťovým mliekom alebo pleťovou vodou, ktoré zbavia pleť mastnoty a nečistôt. Samy si vyskúšali očistiť pleť a boli prekvapené, aké nečistoty sa zachytili na tampóne. Upozornila ich na nesprávne líčenie, nevhodný make-up a nesprávnu depiláciu. Dievčatá sa družne zapájali do rozhovoru, prekvapilo nás, čo všetko ich trápi a zaujíma. Na viacerých dievčatách im názorne predviedla čistenie pleti, nanášanie make-upu, líčenie.  Darmo, žena v každom veku chce byť upravená, obdivovaná a krásna. 
            Veľká vďaka patrí pani Janke Haľkovej za to, že si našla čas, prišla medzi nás a pútavým rozprávaním žiačky nielen zaujala, ale ich obohatila o nové vedomosti aj zručnosti.

          • Gaňov literárny Prešov

          • Za siedmimi horami , za siedmimi dolinami je malebná krajina. Za siedmou dolinou je kotlina a v nej krásne mestečko. Do tohto mestečka detičky a žiaci sa schádzať začali, aby zarecitovali, čo dobré je a čo zlé a koľko hrdinov z kníh poznajú. Koľko princov, zvieratiek, popolvárov, drakov,.. Ale prečo? Pretože to mestečko ,,Gaňov literárny Prešov"; malo.
            Takto pekne nás privítali 24.4.2023 na XXVI. ročníku krajskej prehliadky v prednese poézie a prózy „Gaňov literárny Prešov“ v Prešove na Spojenej škole Matice slovenskej. Na tejto prehliadke sme nemohli chýbať ani my. Našu školu, ba aj okres vzorne reprezentovali títo žiaci:

            1.miesto – Radko Haňo- kategória starší žiaci variant B
            1.miesto – Kevin Turták – kategória starší žiaci variant A
            1.miesto – Tamarka Hričáková – kategória Praktická škola
            2.miesto – Damián Pirko – kategória starší žiaci variant A


            Všetkým našim žiakom srdečne blahoželáme a prajeme im aj naďalej veľa chuti do čítania, prednášania, recitovania.
            Žiak Kevin Turták postúpil na celoslovenskú prehliadku, ktorá sa uskutoční v Spišskej Novej Vsi, dňa 02.06.2023, pod názvom „Gaňova Tarnava“.

          • Deň Zeme

          • Dňa 21.4 sa žiaci Spojenej školy zúčastnili na programe v rámci Dňa Zeme, ktorú organizovali mesto Vranov n/T. Žiaci si zasúťažili a prezreli si ťažké mechanizmy, ktoré slúžia na údržbu mesta. Zapojili sme sa aj do tomboly, a veru že sa oplatilo. Z výhry sa tešili Lukáš Prostredný a Matej Balga. Z dobrotami z balíčka sa podelili aj so svojimi spolužiakmi.

          • Školička tanca na ZŠ Sídlisko II

          • Dňa 20. apríla 2023 sme sa na pozvanie kamarátov zo ZŠ Sídlisko II znova spoločne stretli. Podarilo sa nám pri tónoch detských ľudových piesní zahrať sa a zaspievať si tak, ako sme to mnohí poznali iba z rozprávania našich starých mám a otcov. Nepotrebovali sme k tomu žiadne výdobytky súčasnej doby, zaobišli sme sa bez mobilov, MP3 prehrávačov, tabletov. Do kroku a v rytme, najprv trochu nesmelo, ale neskôr s odvahou a úsmevom, sme si zaspievali známe detské ľudové pesničky: Mám ručníček, mám, O reťaz, ... a mnohé ďalšie.

            Rozhýbali sme sa v rytme, natrénovali tanečné kroky a spoločne sa predviedli pri "kačacom tanci." V školičke tanca pripravenou Mgr. Kolesárovou sme sa spoločne výborne zabavili. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

          • Beseda s preventistom policajného zboru

          • Dňa 18. apríla 2023 sa uskutočnila beseda s preventistom PZ mesta Vranov nad Topľou mjr. Ing. J. Hrehom. Besedy sa zúčastnili vybrani žiaci z tried. Žiaci vyplnili krátky test, ktorý si potom spoločne rozobrali. Oboznámili sa s trestno-právnymi následkami za spachané skutky u mladistvých, maloletých. Beseda mala preventívny charakter, aby sa žiaci v budúcnosti vyhli delikventnému správaniu.--

            Mgr. Jarmila Praščáková

          • Divadielko žiakov ZŠ Sídlisko II

          • Na konci týždňa 12.4. nás navštívili naši kamaráti zo ZŠ Sídlisko II, ktorí si pre nás pripravili úžasné predstavenie o húseničke a jej premene na krásneho motýľa. Predstavenie sa nám veľmi páčilo, poďakovanie patrí PaedDr. Hermanovskej, ktorá žiakov pripravila. Naši žiaci svojich kamarátov v závere odmenili búrlivým potleskom a sladkou odmenou. Tiež im na oplátku zarecitovali básničku a zaspievali pesničku. Tešíme sa na budúce stretnutie.

          • "Deň Rómov"

          • V utorok 11. apríla 2023 sa náš pán riaditeľ PaedDr. Jozef Imrich zúčastnil v Prešove odborného podujatia pod názvom "Deň Rómov". Podujatie organizoval Národný inštitút vzdelávania a mládeže NIVAM. Jeho hlavným cieľom bolo prezentovať prvky rómskej kultúry , ktoré sú využiteľné v praxi.

          • "Červená Čiapočka"

          • V stredu 12.4.2023 nám po prázdninách prišli zamestnanci Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou  zahrať  známu obľúbenú rozprávočku "Červená Čiapočka". Úlohu horára si  zahral náš žiak Ondrej Žipaj-Miško. Okrem rozprávky si pre žiakov pripravili aj malý rozprávkový kvíz, ktorí naši žiaci bravúrne zvládli. Ďakujeme zamestnancom Hornozemplínskej knižnice a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

          • 8. apríl- Medzinárodný deň Rómov

          • Medzinárodný deň Rómov, 8. apríla, si spoločnosť pripomína najmä snahu Rómov o sebaurčenie a uznanie za národnostnú menšinu. Tiež je v tento deň na mnohých miestach na Slovensku aj v Európe oslavovaná rómska kultúra, história a tradície.

                                         Medzinárodný deň Rómov – 8. apríl

          • Dotácia na stravovanie

          • Od 01. mája 2023 pri poskytovaní dotácií na stravu dochádza k nasledovným zmenám:

             

            Dotáciu na stravu bude po novom možné poskytnúť na:
             

            1. deti v poslednom ročníku materskej školy (5-7 ročné deti, zaradené na povinné predprimárne  vzdelávanie - predškoláci) Potrebné vypísať žiadosť
            2. deti navštevujúce základnú školu do 16 rokov vrátane(1. a 2. stupeň), Potrebné vypísať žiadosť deťom vo veku od 2. do 5. rokov ktoré  žijú v domácnosti:

            ktorej je poskytovaná dávka v hmotnej núdzi, Potrebné predložiť potvrdenie z ÚPSVaR + vypísať žiadosť deti vo veku od 2. do 5. rokov ktoré žijú v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima Potrebné predložiť potvrdenie z ÚPSVaR + vypísať žiadosť

             

            1. O podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu môže písomne požiadať aj zariadenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, v ktorom je dieťaťu poskytovaná starostlivosť pobytovou formou na základe rozhodnutia súdu o nariadení ústavnej starostlivosti (ďalej len „zariadenie SPOD a SK“). Dotáciu na stravu je možné na deti zo zariadenia SPOD a SK poskytnúť len v prípade, ak odoberajú obed v škole v rámci vyučovania alebo výchovno-vzdelávacieho procesu, ak spĺňa vyššie uvedené podmienky (bod č.1 alebo 2).     Potrebné vypísať žiadosť
            2. dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie  školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Rodič vypíše žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu, ku ktorej priloží potvrdenie lekára, že zdravotný stav dieťaťa vyžaduje osobitné stravovanie.

            Žiadame preto rodičov žiakov ZŠ, ŠZŠ a detí v ŠMŠ, ktorí si od mája 2023 žiadajú o  poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa do konca školského  roka  2022/2023, aby doručili vypísanú a podpísanú žiadosť, p. Knapikovej, triednemu učiteľovi alebo  Mgr. Žipajovej,na ul. Kalinčiakova 879, Vranov n/T,  najneskôr do 14.04.2023
             

            V prípade nejasností volajte na t.č. 057/44 22 778 (Mgr. Žipajová)

             

            klik na žiadosti:

            Navratka-_rodic.docx

            Navratka_osobitne_stravovanie_-_rodic.docx

            Navratka_-_zariadenie_SPODaSK.docx

             

             

          • „Otrokár nikotín“

          • Tabak (nikotín) patrí medzi látky, ktoré spôsobujú syndróm závislosti. Najviac ohrozenou skupinou sú mladí ľudia. Tí často nasledujú príklad svojich fajčiacich rodičov alebo súrodencov. Chcú sa vyrovnať svojim kamarátom, vyskúšať pocit zvýšenej sebadôvery, zapôsobiť na spolužiakov, spolužiačky, sú zvedaví na „pohodu“, o ktorej hovorí reklama. Neuvedomujú si dôsledky. Nikotínová závislosť si nevyberá a prevencia je najlepšou možnosťou boja s týmto neduhom spoločnosti. O tejto možnosti sa naši starší žiaci viac dozvedeli 5. apríla od pracovníčky poradne zdravia RÚVZ z Vranova nad Topľou. Získali nielen informácie, ale aj cenné rady. Je už len na nich, ako s nimi naložia v prospech svojho zdravia.Ortopedický Magazín – Prestať fajčiť môžete naraz alebo postupne

          • Rozsvieť modrú aj ty – Držíme všetci spolu

          • Pondelok 3. apríla sme čas v škole trávili oblečení v modrom. Druhý apríl je každoročne venovaný ľuďom s autizmom. Našim žiakom, spolužiakom, kamarátom ale aj všetkým takýmto výnimočným ľudom sme v našej škole prejavili podporu. Pod heslom ,,Držíme všetci spolu,, sme navštívili triedy, spoločne sme sa stretli a pripli sme si modré stužky. Naši žiaci s autizmom dostali gestom držania spoločných rúk spolu prejav spolupatričnosti a kamarátstva. Podarilo sa nám rozsvietiť modrú farbu v celej škole. Od škôlky až po praktickú školu sme šírili povedomie o ľuďoch s týmto výnimočným darom, ktorí žijú medzi nami a často je s nimi zábava. Majú iný pohľad na svet a niekedy robia veci po svojom. Netreba z toho robiť tragédiu. Oni nás potrebujú a aj my by sme im mali pomáhať. Šírme osvetu, aby bol svet modrejší.

          • "Planéta Zem"

          • Ďakujeme zamestnancom Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou, ktorí si dnes 3.4.2023 pripravili pre žiakov vybraných tried úzasnú aktivitu pod názvom "Planéta  Zem", ktorou sme v predstihu oslávili sviatok Dňa Zeme - 22.4.. Žiaci  okrem čitateľských zručností predviedli aj svoju kreativitu, fantáziu a zručnosti pri vyrábaní rôznych zvieratiek z odpadového materiálu /toaletných roliek/. Čas nám ubehol veľmi rýchlo a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú aktivitu 12.4.2023.

            • Jarné kvety

              „Ja som vám veľký pán, červený som tulipán....“ Aj túto pesničku si zaspievali žiaci tried príprav. roč. ŠŽŠ, 1.B ŠZŠ, 3.C ŠZŠ a 5.A ŠZŠ počas aktivity s názvom JARNÉ KVETY, v rámci plnenia cieľov variantu C. Žiaci pomocou rôznych úloh spoznávali jarné kvety, tiež si rozvíjali pozornosť, jemnú motoriku, matematické schopnosti, hudobnosť i pracovné zručnosti. Počas vychádzky na školskom dvore ovoňali rozkvitnuté tulipány a narcisy. Takéto pestré a voňavé vyučovanie sa žiakom veľmi páčilo. Aktivitu pripravila PaedDr. Tirpáková.

            • "Slávici v lavici"

              Keď slová zlyhajú, hudba prehovorí” (Hans Christián Andersen)”.  

              Túto myšlienku dnes 26.04.2023 so cťou obhájili žiaci našej školy v speváckej súťaži “Slávici v lavici.” Žiaci ukázali svoje spevácke nadanie a odvahu. Porota vybrala najlepších z nich v troch kategóriách:

              1.kategória:

              1. miesto-  Radko Haňo

              2. miesto - Šimon Iľko

              3. miesto - Dianka Šusteková

              2.kategória:

              1. miesto- Anička Vajdová

              2. miesto - Milanko Tancoš

              3. miesto - Sára Feriová, Adam Ján Lepeta

              3.kategória:

              1. miesto- Damian Pirko

              2. miesto - Tamara Hričáková

              3. miesto - Nina Panáková.

              Cenu publika získala Ninka Panáková.   

              Žiakom sa súťaž veľmi pačila a tešia sa opäť o rok.

            • Beseda s kozmetičkou

              Staršie dievčatá mali v škole 25.4.2023 milé stretnutie s kozmetičkou pani Jankou Haľkovou. Starať sa o svoje zdravie, t.j. výživu, pleť, vlasy, zuby je samozrejmosťou každej ženy. Vieme, že základné hygienické návyky musíme získať už v detskom veku. Veď, ktorá žena nechce byť upravená, pekne učesaná, nalíčená, vkusne oblečená... Pani Janka navodila  príjemnú atmosféru, žiačkam vysvetlila, ako sa majú správne starať o pleť, ktorá je v ich veku často problematická. Dôležité je, aby si ju vždy večer dobre umyli a ošetrili pleťovým mliekom alebo pleťovou vodou, ktoré zbavia pleť mastnoty a nečistôt. Samy si vyskúšali očistiť pleť a boli prekvapené, aké nečistoty sa zachytili na tampóne. Upozornila ich na nesprávne líčenie, nevhodný make-up a nesprávnu depiláciu. Dievčatá sa družne zapájali do rozhovoru, prekvapilo nás, čo všetko ich trápi a zaujíma. Na viacerých dievčatách im názorne predviedla čistenie pleti, nanášanie make-upu, líčenie.  Darmo, žena v každom veku chce byť upravená, obdivovaná a krásna. 
              Veľká vďaka patrí pani Janke Haľkovej za to, že si našla čas, prišla medzi nás a pútavým rozprávaním žiačky nielen zaujala, ale ich obohatila o nové vedomosti aj zručnosti.

            • Gaňov literárny Prešov

              Za siedmimi horami , za siedmimi dolinami je malebná krajina. Za siedmou dolinou je kotlina a v nej krásne mestečko. Do tohto mestečka detičky a žiaci sa schádzať začali, aby zarecitovali, čo dobré je a čo zlé a koľko hrdinov z kníh poznajú. Koľko princov, zvieratiek, popolvárov, drakov,.. Ale prečo? Pretože to mestečko ,,Gaňov literárny Prešov"; malo.
              Takto pekne nás privítali 24.4.2023 na XXVI. ročníku krajskej prehliadky v prednese poézie a prózy „Gaňov literárny Prešov“ v Prešove na Spojenej škole Matice slovenskej. Na tejto prehliadke sme nemohli chýbať ani my. Našu školu, ba aj okres vzorne reprezentovali títo žiaci:

              1.miesto – Radko Haňo- kategória starší žiaci variant B
              1.miesto – Kevin Turták – kategória starší žiaci variant A
              1.miesto – Tamarka Hričáková – kategória Praktická škola
              2.miesto – Damián Pirko – kategória starší žiaci variant A


              Všetkým našim žiakom srdečne blahoželáme a prajeme im aj naďalej veľa chuti do čítania, prednášania, recitovania.
              Žiak Kevin Turták postúpil na celoslovenskú prehliadku, ktorá sa uskutoční v Spišskej Novej Vsi, dňa 02.06.2023, pod názvom „Gaňova Tarnava“.

            • Deň Zeme

              Dňa 21.4 sa žiaci Spojenej školy zúčastnili na programe v rámci Dňa Zeme, ktorú organizovali mesto Vranov n/T. Žiaci si zasúťažili a prezreli si ťažké mechanizmy, ktoré slúžia na údržbu mesta. Zapojili sme sa aj do tomboly, a veru že sa oplatilo. Z výhry sa tešili Lukáš Prostredný a Matej Balga. Z dobrotami z balíčka sa podelili aj so svojimi spolužiakmi.

            • Školička tanca na ZŠ Sídlisko II

              Dňa 20. apríla 2023 sme sa na pozvanie kamarátov zo ZŠ Sídlisko II znova spoločne stretli. Podarilo sa nám pri tónoch detských ľudových piesní zahrať sa a zaspievať si tak, ako sme to mnohí poznali iba z rozprávania našich starých mám a otcov. Nepotrebovali sme k tomu žiadne výdobytky súčasnej doby, zaobišli sme sa bez mobilov, MP3 prehrávačov, tabletov. Do kroku a v rytme, najprv trochu nesmelo, ale neskôr s odvahou a úsmevom, sme si zaspievali známe detské ľudové pesničky: Mám ručníček, mám, O reťaz, ... a mnohé ďalšie.

              Rozhýbali sme sa v rytme, natrénovali tanečné kroky a spoločne sa predviedli pri "kačacom tanci." V školičke tanca pripravenou Mgr. Kolesárovou sme sa spoločne výborne zabavili. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

            • Beseda s preventistom policajného zboru

              Dňa 18. apríla 2023 sa uskutočnila beseda s preventistom PZ mesta Vranov nad Topľou mjr. Ing. J. Hrehom. Besedy sa zúčastnili vybrani žiaci z tried. Žiaci vyplnili krátky test, ktorý si potom spoločne rozobrali. Oboznámili sa s trestno-právnymi následkami za spachané skutky u mladistvých, maloletých. Beseda mala preventívny charakter, aby sa žiaci v budúcnosti vyhli delikventnému správaniu.--

              Mgr. Jarmila Praščáková

            • Divadielko žiakov ZŠ Sídlisko II

              Na konci týždňa 12.4. nás navštívili naši kamaráti zo ZŠ Sídlisko II, ktorí si pre nás pripravili úžasné predstavenie o húseničke a jej premene na krásneho motýľa. Predstavenie sa nám veľmi páčilo, poďakovanie patrí PaedDr. Hermanovskej, ktorá žiakov pripravila. Naši žiaci svojich kamarátov v závere odmenili búrlivým potleskom a sladkou odmenou. Tiež im na oplátku zarecitovali básničku a zaspievali pesničku. Tešíme sa na budúce stretnutie.

            • "Deň Rómov"

              V utorok 11. apríla 2023 sa náš pán riaditeľ PaedDr. Jozef Imrich zúčastnil v Prešove odborného podujatia pod názvom "Deň Rómov". Podujatie organizoval Národný inštitút vzdelávania a mládeže NIVAM. Jeho hlavným cieľom bolo prezentovať prvky rómskej kultúry , ktoré sú využiteľné v praxi.

            • "Červená Čiapočka"

              V stredu 12.4.2023 nám po prázdninách prišli zamestnanci Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou  zahrať  známu obľúbenú rozprávočku "Červená Čiapočka". Úlohu horára si  zahral náš žiak Ondrej Žipaj-Miško. Okrem rozprávky si pre žiakov pripravili aj malý rozprávkový kvíz, ktorí naši žiaci bravúrne zvládli. Ďakujeme zamestnancom Hornozemplínskej knižnice a tešíme sa na ďalšie spoločné akcie.

            • Dotácia na stravovanie

              Od 01. mája 2023 pri poskytovaní dotácií na stravu dochádza k nasledovným zmenám:

               

              Dotáciu na stravu bude po novom možné poskytnúť na:
               

              1. deti v poslednom ročníku materskej školy (5-7 ročné deti, zaradené na povinné predprimárne  vzdelávanie - predškoláci) Potrebné vypísať žiadosť
              2. deti navštevujúce základnú školu do 16 rokov vrátane(1. a 2. stupeň), Potrebné vypísať žiadosť deťom vo veku od 2. do 5. rokov ktoré  žijú v domácnosti:

              ktorej je poskytovaná dávka v hmotnej núdzi, Potrebné predložiť potvrdenie z ÚPSVaR + vypísať žiadosť deti vo veku od 2. do 5. rokov ktoré žijú v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima Potrebné predložiť potvrdenie z ÚPSVaR + vypísať žiadosť

               

              1. O podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu môže písomne požiadať aj zariadenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, v ktorom je dieťaťu poskytovaná starostlivosť pobytovou formou na základe rozhodnutia súdu o nariadení ústavnej starostlivosti (ďalej len „zariadenie SPOD a SK“). Dotáciu na stravu je možné na deti zo zariadenia SPOD a SK poskytnúť len v prípade, ak odoberajú obed v škole v rámci vyučovania alebo výchovno-vzdelávacieho procesu, ak spĺňa vyššie uvedené podmienky (bod č.1 alebo 2).     Potrebné vypísať žiadosť
              2. dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie  školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

              Rodič vypíše žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu, ku ktorej priloží potvrdenie lekára, že zdravotný stav dieťaťa vyžaduje osobitné stravovanie.

              Žiadame preto rodičov žiakov ZŠ, ŠZŠ a detí v ŠMŠ, ktorí si od mája 2023 žiadajú o  poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa do konca školského  roka  2022/2023, aby doručili vypísanú a podpísanú žiadosť, p. Knapikovej, triednemu učiteľovi alebo  Mgr. Žipajovej,na ul. Kalinčiakova 879, Vranov n/T,  najneskôr do 14.04.2023
               

              V prípade nejasností volajte na t.č. 057/44 22 778 (Mgr. Žipajová)

               

              klik na žiadosti:

              Navratka-_rodic.docx

              Navratka_osobitne_stravovanie_-_rodic.docx

              Navratka_-_zariadenie_SPODaSK.docx

               

               

            • „Otrokár nikotín“

              Tabak (nikotín) patrí medzi látky, ktoré spôsobujú syndróm závislosti. Najviac ohrozenou skupinou sú mladí ľudia. Tí často nasledujú príklad svojich fajčiacich rodičov alebo súrodencov. Chcú sa vyrovnať svojim kamarátom, vyskúšať pocit zvýšenej sebadôvery, zapôsobiť na spolužiakov, spolužiačky, sú zvedaví na „pohodu“, o ktorej hovorí reklama. Neuvedomujú si dôsledky. Nikotínová závislosť si nevyberá a prevencia je najlepšou možnosťou boja s týmto neduhom spoločnosti. O tejto možnosti sa naši starší žiaci viac dozvedeli 5. apríla od pracovníčky poradne zdravia RÚVZ z Vranova nad Topľou. Získali nielen informácie, ale aj cenné rady. Je už len na nich, ako s nimi naložia v prospech svojho zdravia.Ortopedický Magazín – Prestať fajčiť môžete naraz alebo postupne

            • Rozsvieť modrú aj ty – Držíme všetci spolu

              Pondelok 3. apríla sme čas v škole trávili oblečení v modrom. Druhý apríl je každoročne venovaný ľuďom s autizmom. Našim žiakom, spolužiakom, kamarátom ale aj všetkým takýmto výnimočným ľudom sme v našej škole prejavili podporu. Pod heslom ,,Držíme všetci spolu,, sme navštívili triedy, spoločne sme sa stretli a pripli sme si modré stužky. Naši žiaci s autizmom dostali gestom držania spoločných rúk spolu prejav spolupatričnosti a kamarátstva. Podarilo sa nám rozsvietiť modrú farbu v celej škole. Od škôlky až po praktickú školu sme šírili povedomie o ľuďoch s týmto výnimočným darom, ktorí žijú medzi nami a často je s nimi zábava. Majú iný pohľad na svet a niekedy robia veci po svojom. Netreba z toho robiť tragédiu. Oni nás potrebujú a aj my by sme im mali pomáhať. Šírme osvetu, aby bol svet modrejší.

            • "Planéta Zem"

              Ďakujeme zamestnancom Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou, ktorí si dnes 3.4.2023 pripravili pre žiakov vybraných tried úzasnú aktivitu pod názvom "Planéta  Zem", ktorou sme v predstihu oslávili sviatok Dňa Zeme - 22.4.. Žiaci  okrem čitateľských zručností predviedli aj svoju kreativitu, fantáziu a zručnosti pri vyrábaní rôznych zvieratiek z odpadového materiálu /toaletných roliek/. Čas nám ubehol veľmi rýchlo a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú aktivitu 12.4.2023.

        • Kontakty

          • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
          • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
          • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
          • 42089816
          • 2022938489
          • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
          • +421911 031 224
        • Prihlásenie