• Dôležitý oznam

          • Riaditeľ Spojenej školy Budovateľská 1309 vo Vranove nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2015-R z 31. 10. 2005 a po konzultácii s RÚVZ vo Vranove n/T sú od 16.02.2024 vo všetkých zložkách školy  z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov a detí vyhlásené chrípkové prázdniny.

            V termíne od 26.2.2024 do 01.03.2024  sú jarné prázdniny.

            Vyučovanie pre žiakov začína po jarných prázdninách 04.03.2024 - pondelok.

          • Príbeh hudby

          • Dňa 15.02.2024 v čase od 11.30 hod. sa žiaci a zamestnanci našej školy mali možnosť pripojiť k sledovaniu On-line koncertu Príbeh hudby Slovenskej filharmónie, do ktorého projektu sa naša škola zapojila. Účinkujúci  ako  Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor, Bratislavský chlapčenský zbor, herec Vladimír Kobielský a mnoho ďalších zaujímavých umeleckých osôb pripravili nám a našim žiakom nezabudnuteľný zážitok plný hudby, zábavy a možnosti využitia interaktívnych prvkov. Žiaci si počas koncertu mali možnosť vypracovať pracovné listy a zopakovať si poznatky o hudobných nástrojoch. Týmto koncertom sa žiaci mohli bližšie zorientovať v umeleckom svete hudby, orchestra  a hudobných nástrojov. Bol to pre nás všetkých príjemný zážitok a spríjemnenie dňa v škole.

             

          • Svetový deň bez mobilu

          • 6. februára bol Svetový deň bez mobilu, pri tejto príležitosti sa realizovala aktivita „Môj deň bez mobilu“. Žiaci každej triedy v týždni od 5.2. – do 9.2. nakreslili na výkres A4 aktivitu, ako zmysluplne využili deň bez používania mobilného telefónu – v tento deň sa v SŠ každý snažil o to, aby nepoužil svoj mobilný telefón počas celého vyučovacieho procesu a prestávok. Práce žiakov sú vystavené na nástenke VLV do konca mesiaca.

            koordinátor VLV Mgr. Mariana Hašková

          • „Valentínske poďakovanie"

          • Deň svätého Valentína v našej škole bol príjemnou a srdečnou udalosťou. Deti sa s nadšením zapojili do výmeny valentínskych pozdravov so svojimi rovesníkmi. Na uľahčenie tejto výmeny sme zorganizovali špeciálnu aktivitu, kde žiaci vystupovali ako valentínski poštári. Počas celého dňa žiaci doručovali svojim spolužiakom valentínske pozdravy, ktorými šírili lásku a radosť. Valentínski poštári brali svoje úlohy vážne a zabezpečili, aby sa každý pozdrav dostal k určenému príjemcovi. Valentín na našej škole slúžil ako pripomienka dôležitosti láskavosti a uznania. Študentom to poskytlo príležitosť spojiť sa navzájom na hlbšej úrovni a vytvoriť si trvalé spomienky.

            Aj v  rámci krúžku Šikovníček žiaci realizovali Valentínske poďakovanie. To patrilo všetkým zamestnancom, vedeniu SŠ a zamestnancom na technickom úseku. Títo zamestnanci s nimi neprichádzajú do kontaktu priamo, ale len v obmedzenej miere. No napriek všetkému im pomáhajú skvalitniť výchovno-vzdelávací proces a pomôcť k lepším výsledkom. Týmto im veľmi pekne ďakujeme a želáme im veľa pracovných úspechov a škole spokojných žiakov.

          • Valentínske lízatko v ZŠ pri ZZ

          • Ľudia oslavujú deň Svätého Valentína mnohými spôsobmi. Nie však každý človek má príležitosť stráviť tento sviatok v pohodlí domova so svojimi blízkymi. A tak ani tento rok sme na pacientov a zamestnancov nezabudli. V súlade s krásnym sentimentom, ktorý sa za dnešným dňom skrýva, sa ZŠ pri ZZ v spolupráci so študentmi z Gymnázia Cyrila Daxnera vo Vranove nad Topľou rozhodla na znak lásky a vďaky obdarovať Valentínskymi lízatkami a  krásnymi piesňami všetkých pacientov a zamestnancov a vniesť tak do života všetkých ľudí radosť a slnko.

          • Valentín

          • MALL.SK - ♥️ Krásny Valentín :) Prajeme Vám veľa lásky ♥️ | Facebook

            „Najväčším šťastím v živote človeka je vedomie,

            že nás niekto miluje preto, aký som,

            alebo skôr aj napriek tomu , aký som.“

             

            14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých, ktorí sa majú radi. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, či inými drobnosťami.

            Viete však, že sviatok Sv. Valentína nie je novodobým výmyslom? Viete, kto to bol  sv. Valentín a prečo si ľudia práve v tento deň vyznávajú lásku?

            O svätom Valentínovi, ktorý žil v 3. storočí nášho letopočtu, koluje veľa legiend. Jednou z najznámejších je kresťanská legenda, ktorá hovorí o svätom Valentínovi, ktorý bol mučeníkom žijúcim za vlády cisára Claudia II.  Tento panovník rád a často viedol vojny, ale rímski muži jeho nadšenie nezdieľali a neradi vstupovali do vojska. Podľa Claudia bol ich dôvod jednoduchý: nechceli opúšťať svoje ženy a rodinu. Ženatých mužov nepovažoval za dobrých bojovníkov.  Preto zakázal všetky zásnuby a sobáše v celom Ríme. Valentín bol rímsky kňaz, ktorý aj napriek cisárovmu zákazu tajne sobášil zamilované páry. Keď to cisár Claudius zistil, uväznil Valentína a odsúdil ho na trest smrti. Poprava sa konala 14. februára roku 296. Pred svojou smrťou napísal Valentín milostný list dcére väzenského dozorcu, do ktorej sa zaľúbil. A tak vzniklo prvé valentínske prianie.

            V roku 469 pápež Gelasius ustanovil deň smrti sv. Valentína za pamätný deň na jeho počesť. Sv. Valentín sa tak stal patrónom zaľúbených.

            Či už sú tieto legendy pravdivé alebo nie, Valentín sa stal patrónom zamilovaných a tento sviatok sa stal obľúbený nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

          • Fašiangový karneval

          • Fašiangy sú odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Obdobie fašiangov sa spája s karnevalmi, veselicami a zábavami. Inak to nebolo ani v našej spojenej škole. Po odovzdaní výpisov polročného hodnotenia sme pripravili pre žiakov karneval. Bolo že to radosti a zábavy. Princezné, čarodejníci, policajti, sestričky, zvieratká- všetky tieto krásne farbené masky privítala kráľovná zimy Perinbaba. Deti si užili veru kopec srandy aj pri balónovom a stoličkovom tanci. A ako to na fašiangy býva, nesmú chýbať ani známe fašiangové dobroty. Chceme sa poďakovať všetkým dobrodincom, ktorí nás  nimi obdarili.
            ZRPŠ – sladkosti a pochutiny
            OZ Radosť vranovských detí  v spolupráci s  p. uč. Kalmanovou– nakrčníky pre žiakov a deti  školy.
            p. Libera, p. Novická, p.Printsová a zamestnanci školy-koláče, šišky.
            Ďakujeme aj darcom plyšových hračiek pre každú masku a všetkým zamestnancom za pomoc a organizáciu tejto vydarenej akcie.
            Všetci sme si odniesli krásne zážitky.

            • Dôležitý oznam

              Riaditeľ Spojenej školy Budovateľská 1309 vo Vranove nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2015-R z 31. 10. 2005 a po konzultácii s RÚVZ vo Vranove n/T sú od 16.02.2024 vo všetkých zložkách školy  z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov a detí vyhlásené chrípkové prázdniny.

              V termíne od 26.2.2024 do 01.03.2024  sú jarné prázdniny.

              Vyučovanie pre žiakov začína po jarných prázdninách 04.03.2024 - pondelok.

            • Príbeh hudby

              Dňa 15.02.2024 v čase od 11.30 hod. sa žiaci a zamestnanci našej školy mali možnosť pripojiť k sledovaniu On-line koncertu Príbeh hudby Slovenskej filharmónie, do ktorého projektu sa naša škola zapojila. Účinkujúci  ako  Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor, Bratislavský chlapčenský zbor, herec Vladimír Kobielský a mnoho ďalších zaujímavých umeleckých osôb pripravili nám a našim žiakom nezabudnuteľný zážitok plný hudby, zábavy a možnosti využitia interaktívnych prvkov. Žiaci si počas koncertu mali možnosť vypracovať pracovné listy a zopakovať si poznatky o hudobných nástrojoch. Týmto koncertom sa žiaci mohli bližšie zorientovať v umeleckom svete hudby, orchestra  a hudobných nástrojov. Bol to pre nás všetkých príjemný zážitok a spríjemnenie dňa v škole.

               

            • Svetový deň bez mobilu

              6. februára bol Svetový deň bez mobilu, pri tejto príležitosti sa realizovala aktivita „Môj deň bez mobilu“. Žiaci každej triedy v týždni od 5.2. – do 9.2. nakreslili na výkres A4 aktivitu, ako zmysluplne využili deň bez používania mobilného telefónu – v tento deň sa v SŠ každý snažil o to, aby nepoužil svoj mobilný telefón počas celého vyučovacieho procesu a prestávok. Práce žiakov sú vystavené na nástenke VLV do konca mesiaca.

              koordinátor VLV Mgr. Mariana Hašková

            • „Valentínske poďakovanie"

              Deň svätého Valentína v našej škole bol príjemnou a srdečnou udalosťou. Deti sa s nadšením zapojili do výmeny valentínskych pozdravov so svojimi rovesníkmi. Na uľahčenie tejto výmeny sme zorganizovali špeciálnu aktivitu, kde žiaci vystupovali ako valentínski poštári. Počas celého dňa žiaci doručovali svojim spolužiakom valentínske pozdravy, ktorými šírili lásku a radosť. Valentínski poštári brali svoje úlohy vážne a zabezpečili, aby sa každý pozdrav dostal k určenému príjemcovi. Valentín na našej škole slúžil ako pripomienka dôležitosti láskavosti a uznania. Študentom to poskytlo príležitosť spojiť sa navzájom na hlbšej úrovni a vytvoriť si trvalé spomienky.

              Aj v  rámci krúžku Šikovníček žiaci realizovali Valentínske poďakovanie. To patrilo všetkým zamestnancom, vedeniu SŠ a zamestnancom na technickom úseku. Títo zamestnanci s nimi neprichádzajú do kontaktu priamo, ale len v obmedzenej miere. No napriek všetkému im pomáhajú skvalitniť výchovno-vzdelávací proces a pomôcť k lepším výsledkom. Týmto im veľmi pekne ďakujeme a želáme im veľa pracovných úspechov a škole spokojných žiakov.

            • Valentínske lízatko v ZŠ pri ZZ

              Ľudia oslavujú deň Svätého Valentína mnohými spôsobmi. Nie však každý človek má príležitosť stráviť tento sviatok v pohodlí domova so svojimi blízkymi. A tak ani tento rok sme na pacientov a zamestnancov nezabudli. V súlade s krásnym sentimentom, ktorý sa za dnešným dňom skrýva, sa ZŠ pri ZZ v spolupráci so študentmi z Gymnázia Cyrila Daxnera vo Vranove nad Topľou rozhodla na znak lásky a vďaky obdarovať Valentínskymi lízatkami a  krásnymi piesňami všetkých pacientov a zamestnancov a vniesť tak do života všetkých ľudí radosť a slnko.

            • Valentín

              MALL.SK - ♥️ Krásny Valentín :) Prajeme Vám veľa lásky ♥️ | Facebook

              „Najväčším šťastím v živote človeka je vedomie,

              že nás niekto miluje preto, aký som,

              alebo skôr aj napriek tomu , aký som.“

               

              14. február je deň, kedy sa oslavuje Valentín. Tento deň je sviatkom všetkých, ktorí sa majú radi. Obdarúvame sa kvetmi, sladkosťami, či inými drobnosťami.

              Viete však, že sviatok Sv. Valentína nie je novodobým výmyslom? Viete, kto to bol  sv. Valentín a prečo si ľudia práve v tento deň vyznávajú lásku?

              O svätom Valentínovi, ktorý žil v 3. storočí nášho letopočtu, koluje veľa legiend. Jednou z najznámejších je kresťanská legenda, ktorá hovorí o svätom Valentínovi, ktorý bol mučeníkom žijúcim za vlády cisára Claudia II.  Tento panovník rád a často viedol vojny, ale rímski muži jeho nadšenie nezdieľali a neradi vstupovali do vojska. Podľa Claudia bol ich dôvod jednoduchý: nechceli opúšťať svoje ženy a rodinu. Ženatých mužov nepovažoval za dobrých bojovníkov.  Preto zakázal všetky zásnuby a sobáše v celom Ríme. Valentín bol rímsky kňaz, ktorý aj napriek cisárovmu zákazu tajne sobášil zamilované páry. Keď to cisár Claudius zistil, uväznil Valentína a odsúdil ho na trest smrti. Poprava sa konala 14. februára roku 296. Pred svojou smrťou napísal Valentín milostný list dcére väzenského dozorcu, do ktorej sa zaľúbil. A tak vzniklo prvé valentínske prianie.

              V roku 469 pápež Gelasius ustanovil deň smrti sv. Valentína za pamätný deň na jeho počesť. Sv. Valentín sa tak stal patrónom zaľúbených.

              Či už sú tieto legendy pravdivé alebo nie, Valentín sa stal patrónom zamilovaných a tento sviatok sa stal obľúbený nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

            • Fašiangový karneval

              Fašiangy sú odjakživa symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Obdobie fašiangov sa spája s karnevalmi, veselicami a zábavami. Inak to nebolo ani v našej spojenej škole. Po odovzdaní výpisov polročného hodnotenia sme pripravili pre žiakov karneval. Bolo že to radosti a zábavy. Princezné, čarodejníci, policajti, sestričky, zvieratká- všetky tieto krásne farbené masky privítala kráľovná zimy Perinbaba. Deti si užili veru kopec srandy aj pri balónovom a stoličkovom tanci. A ako to na fašiangy býva, nesmú chýbať ani známe fašiangové dobroty. Chceme sa poďakovať všetkým dobrodincom, ktorí nás  nimi obdarili.
              ZRPŠ – sladkosti a pochutiny
              OZ Radosť vranovských detí  v spolupráci s  p. uč. Kalmanovou– nakrčníky pre žiakov a deti  školy.
              p. Libera, p. Novická, p.Printsová a zamestnanci školy-koláče, šišky.
              Ďakujeme aj darcom plyšových hračiek pre každú masku a všetkým zamestnancom za pomoc a organizáciu tejto vydarenej akcie.
              Všetci sme si odniesli krásne zážitky.

        • Kontakty

          • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
          • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
          • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
          • 42089816
          • 2022938489
          • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
          • +421911 031 224
        • Prihlásenie