• 8. apríl- Medzinárodný deň Rómov

          • Medzinárodný deň Rómov, 8. apríla, si spoločnosť pripomína najmä snahu Rómov o sebaurčenie a uznanie za národnostnú menšinu. Tiež je v tento deň na mnohých miestach na Slovensku aj v Európe oslavovaná rómska kultúra, história a tradície.

                                         Medzinárodný deň Rómov – 8. apríl

          • Dotácia na stravovanie

          • Od 01. mája 2023 pri poskytovaní dotácií na stravu dochádza k nasledovným zmenám:

             

            Dotáciu na stravu bude po novom možné poskytnúť na:
             

            1. deti v poslednom ročníku materskej školy (5-7 ročné deti, zaradené na povinné predprimárne  vzdelávanie - predškoláci) Potrebné vypísať žiadosť
            2. deti navštevujúce základnú školu do 16 rokov vrátane(1. a 2. stupeň), Potrebné vypísať žiadosť deťom vo veku od 2. do 5. rokov ktoré  žijú v domácnosti:

            ktorej je poskytovaná dávka v hmotnej núdzi, Potrebné predložiť potvrdenie z ÚPSVaR + vypísať žiadosť deti vo veku od 2. do 5. rokov ktoré žijú v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima Potrebné predložiť potvrdenie z ÚPSVaR + vypísať žiadosť

             

            1. O podanie žiadosti o poskytnutie dotácie na stravu môže písomne požiadať aj zariadenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, v ktorom je dieťaťu poskytovaná starostlivosť pobytovou formou na základe rozhodnutia súdu o nariadení ústavnej starostlivosti (ďalej len „zariadenie SPOD a SK“). Dotáciu na stravu je možné na deti zo zariadenia SPOD a SK poskytnúť len v prípade, ak odoberajú obed v škole v rámci vyučovania alebo výchovno-vzdelávacieho procesu, ak spĺňa vyššie uvedené podmienky (bod č.1 alebo 2).     Potrebné vypísať žiadosť
            2. dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie  školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

            Rodič vypíše žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu, ku ktorej priloží potvrdenie lekára, že zdravotný stav dieťaťa vyžaduje osobitné stravovanie.

            Žiadame preto rodičov žiakov ZŠ, ŠZŠ a detí v ŠMŠ, ktorí si od mája 2023 žiadajú o  poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa do konca školského  roka  2022/2023, aby doručili vypísanú a podpísanú žiadosť, p. Knapikovej, triednemu učiteľovi alebo  Mgr. Žipajovej,na ul. Kalinčiakova 879, Vranov n/T,  najneskôr do 14.04.2023
             

            V prípade nejasností volajte na t.č. 057/44 22 778 (Mgr. Žipajová)

             

            klik na žiadosti:

            Navratka-_rodic.docx

            Navratka_osobitne_stravovanie_-_rodic.docx

            Navratka_-_zariadenie_SPODaSK.docx

             

             

          • „Otrokár nikotín“

          • Tabak (nikotín) patrí medzi látky, ktoré spôsobujú syndróm závislosti. Najviac ohrozenou skupinou sú mladí ľudia. Tí často nasledujú príklad svojich fajčiacich rodičov alebo súrodencov. Chcú sa vyrovnať svojim kamarátom, vyskúšať pocit zvýšenej sebadôvery, zapôsobiť na spolužiakov, spolužiačky, sú zvedaví na „pohodu“, o ktorej hovorí reklama. Neuvedomujú si dôsledky. Nikotínová závislosť si nevyberá a prevencia je najlepšou možnosťou boja s týmto neduhom spoločnosti. O tejto možnosti sa naši starší žiaci viac dozvedeli 5. apríla od pracovníčky poradne zdravia RÚVZ z Vranova nad Topľou. Získali nielen informácie, ale aj cenné rady. Je už len na nich, ako s nimi naložia v prospech svojho zdravia.Ortopedický Magazín – Prestať fajčiť môžete naraz alebo postupne

          • Rozsvieť modrú aj ty – Držíme všetci spolu

          • Pondelok 3. apríla sme čas v škole trávili oblečení v modrom. Druhý apríl je každoročne venovaný ľuďom s autizmom. Našim žiakom, spolužiakom, kamarátom ale aj všetkým takýmto výnimočným ľudom sme v našej škole prejavili podporu. Pod heslom ,,Držíme všetci spolu,, sme navštívili triedy, spoločne sme sa stretli a pripli sme si modré stužky. Naši žiaci s autizmom dostali gestom držania spoločných rúk spolu prejav spolupatričnosti a kamarátstva. Podarilo sa nám rozsvietiť modrú farbu v celej škole. Od škôlky až po praktickú školu sme šírili povedomie o ľuďoch s týmto výnimočným darom, ktorí žijú medzi nami a často je s nimi zábava. Majú iný pohľad na svet a niekedy robia veci po svojom. Netreba z toho robiť tragédiu. Oni nás potrebujú a aj my by sme im mali pomáhať. Šírme osvetu, aby bol svet modrejší.

          • "Planéta Zem"

          • Ďakujeme zamestnancom Hornozemplínskej knižnice vo Vranove nad Topľou, ktorí si dnes 3.4.2023 pripravili pre žiakov vybraných tried úzasnú aktivitu pod názvom "Planéta  Zem", ktorou sme v predstihu oslávili sviatok Dňa Zeme - 22.4.. Žiaci  okrem čitateľských zručností predviedli aj svoju kreativitu, fantáziu a zručnosti pri vyrábaní rôznych zvieratiek z odpadového materiálu /toaletných roliek/. Čas nám ubehol veľmi rýchlo a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú aktivitu 12.4.2023.

          • „Za zdravý a čistý kraj“

          • „Za zdravý a čistý kraj“„Za zdravý a čistý kraj“Naša škola sa v zimných mesiacoch zapojila do prípravy projektu ku grantovému programu Nadácie VSE „Za zdravý a čistý kraj“ a naša žiadosť projektu „Záhrada zdravia a oddychu“ bola nadáciou plne podporená. Od apríla môžeme v plnom rozsahu realizovať aktivity spojené s projektom. Spomínaný grantový program je zameraný na projekty, ktoré prinesú konkrétne riešenia vzniknutých ekologických problémov s prínosom do budúcna. Žiadať o grant mohli projekty s cieľom zlepšiť životné prostredie v regióne východného Slovenska, ako aj zabezpečiť starostlivosť o vodu, vzduch, rastliny, hmyz a živočíchy. Zámerom nášho projektu je zrealizovať úpravu exteriéru školskej záhrady, ktorá bude slúžiť ako oddychová zóna žiakom školy, rodičom a miestnej komunite detí a mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením. Cieľom projektu je vytvoriť zo školskej záhrady prostredie plné zelene a kvetov, ktoré prilákajú rôznorodý hmyz, spevavé vtáctvo. Chceme zriadiť trvalo udržateľný ekologický systém, prostredie vhodné na odpočinok, zábavu a budovanie pozitívnych vzťahov. Vybudovaním botanického náučného chodníka, osadením hmyzích hotelov, vtáčích búdok a kŕmidiel vytvoriť v areáli školy prírodnú biodiverzitu a vhodnú klímu na upevňovanie hodnotných medziľudských vzťahov. Zároveň vznikne unikátny a funkčný priestor pre ergoterapeutické činnosti v rámci realizácie a udržiavania výstupov projektu. Tieto výstupy a činnosti s nimi spojené podporia budovanie a terapeutické pôsobenie na telesné i duševné zdravie miestnej komunity detí a mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením.

          • Rozsvieťme modrú – 2. apríl

          • Deň 2. apríl bol rezolúciou Organizácie Spojených Národov prijatý ako Svetový deň povedomia o autizme v roku 2007. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie o autizme, zdôrazniť potrebu pomoci, ktorá vedie k zlepšeniu kvality života ľudí s autizmom, aby mohli žiť plnohodnotný a zmysluplný život. 

            Do osvetovej kampane sa nezapájajú len organizácie a ľudia, ktorých sa to priamo týka, ale aj zdravotnícke zariadenia, školy, škôlky, verejné inštitúcie a mnohí ďalší. 

            Aj v našej spojenej škole sa zapojíme do tejto kampane, preto 3.apríla 2023,   v pondelok budeme modrí. 

                                           

          • Veľkonočná burza

          • Pred blížiacou sa Veľkou nocou sa dňa 31.03.2023 uskutočnila veľkonočná burza v priestoroch našej školy. Kto prijal pozvanie na túto burzu, neoľutoval. Žiaci za pomoci svojich učiteľov, asistentov vyrábali rôzne veľkonočné dekorácie, ktoré potom ponúkali rodičom a priateľom školy. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým žiakom, učiteľom, asistentom a zamestnancom, ktorí sa podieľali na vyrábaní rôznych veľkonočných dekorácií i pohostenia pre návštevníkov. Ďakujeme rodičom a všetkým kupujúcim  za ich štedrosť . Výťažok z burzy poputuje  našim žiakom a deťom. A keďže Veľká noc je pred dverami, dovoľte nám popriať všetkým vám krásne veľkonočné sviatky.

          • "Integrácia s gráciou"

          • V MsDK vo Vranove nad Topľou sa 30.03.2023 uskutočnila prehliadka dramatickej tvorivosti pod názvom „Integrácia s gráciou“, ktorej organizátorom bola Spojená škola internátna vo Vranove nad Topľou. Aj naša škola sa zapojila do tejto prehliadky a to konkrétne žiačka PŠ Tamara Hričáková, ktorá sa predstavila v monodráme s textom od Marty Hlušíkovej „Žiaden káčer navyše“. Naša žiačka určite nesklamala, ba naopak, zožala obrovský potlesk aj od svojich spolužiakov, ktorí ju v hľadisku podporovali. Predsedníčka poroty pani Gdovinová osobne pochválilaTamaru Hričákovú za jej skvelý výkon. 

          • Nie je priateľ ako priateľ...

          • V piatok 24.3.2023 sa brána našej ŠMŠ otvorila dokorán pre žiakov ZŠ Bernolákova 1061,Vranov nad Topľou. Pod vedením pani učiteliek si mohli vyskúšať hru na liečivé hudobné nástroje, vyrobiť si náramok priateľstva, zarelaxovať v Snoezelen miestnosti či zacvičiť s rehabilitačnými sestrami. Zároveň deti spoznali nových kamarátov a nadviazali nové priateľstvá.

          • Deň učiteľov

          • Ocenení učitelia Spojenej školy Budovateľská 1309, Vranov nad Topľou

            "Hľadajme spôsob, aby učitelia menej učili a žiaci viac pochopili"

            Ján Amos Komenský

          • Zdravý úsmev

          • Zdravé zuby sú známkou zdravia celého organizmu a krásny úsmev poteší každého. Ako sa o tieto perly zdravia starať sa 29.03.2023 naši žiaci nielen dozvedeli, ale si to aj prakticky vyskúšali pod vedením pracovníčky z „poradne zdravia“ RÚVZ vo Vranove nad Topľou. Za jej asistencie si precvičili všetky kroky čistenia zubov. Naučili sa, kedy a ako si čistiť zuby, akú používať pastu a zubnú kefku. Tieto získané poznatky a zručnosti im môžu priniesť krásny a zdravý úsmev.

          • Marec mesiac knihy a naše tradície

          • Nehmotné kultúrne dedičstvo, uchovávanie si tradícií našich predkov je dôležitou súčasťou našich životov. Žiaci našej školy si počas aktivity „Mesiac knihy a naše tradície“ pripomenuli odkaz našich predkov a jeho význam. Ako išlo vajce na vandrovku, Zlatá priadka,  O perníkovej chalúpke, Domček, domček, kto v tebe býva?, všetky tieto krásne rozprávky, ale aj príslovia, porekadlá, pranostiky spracovali žiaci rôznymi spôsobmi: zahrali si bábkové divadlo, vyfarbovali omaľovánky, kreslili, pozerali video ukážky, čítali si slovenské ľudové rozprávky, stavali perníkovú chalúpku. Neoddeliteľnou súčasťou tradičnej kultúry sú aj jednotlivé nárečia. Čítanie rozprávok v nárečí bolo tiež prezentované na našej akcii. Aktivita sa žiakom veľmi páčila a s radosťou spolu s učiteľmi tvorili jednotlivé výstupy. 

          • Veľkonočná burza

          • Pozvánka

            Vážení rodičia, pozývame vás  

            dňa 31.3.2023 – piatok od 7:30 do 9:00 a o 11:30 na veľkonočnú  burzu v areáli školy, /príp. v šk. telocvični/, kde si môžete zakúpiť veľkonočné výrobky vyrobené žiakmi  a zamestnancami školy. Príspevkom pomôžete OZ Radosť vranovských detí, pôsobiacemu pri našej škole.

            Tešíme sa na vás.

            Kávička grátis.

             

             

          • Veľkonočné tvorivé dielne s našimi priateľmi

          •   tradične sme sa v tomto predveľkonočnom období po delili so svojimi kreatívnymi nápadmi s našimi susedmi zo ZŠ Sídlisko 2. V pondelok 27.03.2023 nás navštívili žiaci 1. B, ktorí sa mohli inšpirovať výstavou našich veľkonočných dekorácií a  vyskúšať si svoje zručnosti na tvorivých veľkonočných dielňach. Tu si mohli pod vedením lektorov vyskúšať techniku oblepovanie vajíčka škrupinkami a vyrobiť si „bylinkovú kraslicu“ . Už teraz sa tešíme na naše budúce tvorivé stretnutie.

             

             

          • Deň učiteľov

          • Komukoľvek môžeš pomôcť, pomôž rád.

            Veď dávno sa hovorí, že slúžiť a pomáhať sú vlastnosti vznešených ľudí."

            Jan Amos Komenský

          • Nový život plastovej lyžičky

          • Aktivita koordinátora GV Nový život plastovej lyžičky.

            Prebiehala do marca 2023. Do aktivity sa zapojili viaceré triedy.

            Cieľom bolo :

            • analyzovať príčiny a dôsledky používania plastu určeného na jednorazové použitie;

            • vyjadriť vlastný postoj k prípadnej regulácii používania plastov;

            • identifikovať alternatívy k plastom a ich nadmernej spotrebe.

            Úlohou bolo vyrobiť predmet – hračku z plastovej lyžičky pre spolužiaka.

            Triedny učitelia posielali fotky, čo spolu so žiakmi z plastovej lyžičky vyrobili. Boli to veľmi pekné výrobky, ktorými potešili kamarátov.

            Aktivita ich zaujala a bavila, o čom svedčia aj fotky žiakov s výrobkami z plastových lyžičiek. Všetci, čo sa zapojili boli odmenení diplomom a sladkou odmenou.

          • Kráľovstvo recyklácie

            V rámci akcie „Zem verzus plasty.“ k nám do školy zavítali 4 princovia z „Kráľovstva recyklácie“ - Kovík, Sklíčko, Plastík a Papierik. Poinformovali nás o tom, ako veľmi je dôležité chrániť našu Zem, našu planétu, aké dôležité je recyklovať odpad, aby sa naša Zem nezmenila na hromadu odpadkov a plastov. Akcie sa zúčastnili žiaci prípravného ročníka , 1.A a 3.A triedy ZŠ pre žiakov s autizmom v areály školy. Žiaci si pozreli prezentáciu o recyklácii a triedení odpadu, vypracovali pracovný list na danú tému , pozreli video o recyklácii „Recyklónia“ a „Veverička triedička“. Žiakom sa akcia veľmi páčila. Dôležité je uvedomiť si potrebu zmeny a správať sa ohľaduplne k životnému prostrediu okolo nás. Každý z nás môže prispieť k ochrane životného prostredia aspoň tým, že svoj odpad bude triediť a recyklovať a správať sa zodpovedne k prírode.

          • Riaditeľské voľno

                Oznamujeme rodičom udelenie riaditeľského voľna podľa § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z. z. pre žiakov všetkých zložiek Spojenej školy Budovateľská 1309 vo Vranove nad Topľou na deň 9.5.2024 a 10.05.2024   z prevádzkových dôvodov /výmena elektrických rozvodov v triedach/. 

             Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke výdajná ŠJ a ŠKD.    

            Vyučovanie pokračuje 13.05.2024 v pondelok. 

          • REVIAL

            „ Ona ľúbi pomarančeee...“ Tak takto si 25.4.2024 spolu s hudobnou skupinou Revial zaspievali a zatancovali žiaci a zamestnanci našej školy. Skupina Revial sa postarala o fantastickú zábavu a rozprúdila všetkým krv v žilách. Všetci si to užili a zabávali sa. Na záver si žiaci ešte vydupkali zopár piesní , čo im s radosťou „Šimon a Dušan“ zahrali a zaspievali. Skupine Revial ďakujeme, že nám takto super spríjemnili deň a postarali sa nám všetkým o zábavu. Veľké poďakovanie patrí aj Hornozemplínskej knižnici vo Vranove, hlavne p.Mgr. M. Majzlíkovej za sprostredkovanie tejto akcie pre našich žiakov.

          • Gaňov literárny Prešov

            Dňa 24.4.2024 v priestoroch Spojenej školy Matice Slovenskej v Prešove zazneli krásne recitácie detí a žiakov ŠZŠ v Krajskej súťažnej prehliadke – Gaňov literárny Prešov“- XXVII. ročník. 

            Našu školu reprezentovali žiaci:

            Radko Haňo, ktorý s básňou „Hodina žalovania“ získal 3. miesto,

            Kevin Turták v próze s textom „Denis a jeho sestry“ získal 2.miesto,

            Lukáš Prostredný tiež v próze s textom „Keď budem mať pubertu“ získal 1.miesto.


            Lukáš Prostredný so svojim prvenstvom postúpil na celoštátnu prehliadku v prednese poézie a prózy. Našu školu ešte reprezentoval aj žiak Šimon Iľko. Súťaž bola odborným a kultúrnym zážitkom pre všetkých zúčastnených. Oceneným žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nielen našej školy, ale aj nášho okresu.

          • Deň Zeme

            Dnes  sa nad  našou školou asi okolo desiatej hodiny začalo veľmi zmrákať, silno fúkať a "dovalila" sa k nám obrovská guľa - zistili sme, že je to zemeguľa. Prišla nám pripomenúť, aký je dnes v kalendári významný deň -  22. apríl - DEŇ ZEME. Všetci sme sa jej veľmi potešili, a preto sme už vopred pripravili rôzne aktvitiy:  zdravie z prírodnej lekárne, chráň vodu, Zem - puzzle, triedime odpad, čajovňa a nakoniec aktivita športom k zdraviu. Žiaci si spolu s učiteľmi prešli všetky stanovišťa, kde sa dozvedeli veľa nových informácií o liečivých bylinkách, kvetoch, kríkoch, stromoch. Naučili sa ako správne triediť odpadky,  získali poznatky o dôležitosti čistej vody a prečo nesmieme znečisťovať prírodu a prostredie okolo seba. Všetci sme sa výborne zabavili, aktivity boli nielen zaujímavé, ale aj pre každého z nás zážitkom. Za odmenu dostal každý sladkú lízanku a omaľovánku. Tešíme sa nabudúce.

          • Odškolené, vyskúšané

            Dňa 18.04.2024 sa na spojenej škole skúšalo, no nie žiakov, ale učiteľov. Pedagogickí a odborní zamestnanci úspešne ukončili vzdelávanie : Stratégie a metódy na podporu aktívneho učenia sa žiakov. Zámerom vzdelávania bolo zlepšiť pripravenosť pedagogických a odborných zamestnancov na poskytovanie inkluzívneho vzdelávania a výchovy detí a žiakov so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami, ale aj ostatných detí a žiakov, ktorí podporu odôvodnene potrebujú. Ďakujeme zamestnancom NIVAM-u v Prešove, predovšetkým lektorke Mgr. Peterovej za vysoko profesionálny prístup a cenné odborné informácie. Veríme, že naša spolupráca bude pokračovať.

          • Integrácia s gráciou

            Tak ako každý rok, aj tohto roku sa žiaci našej školy, dňa 16.04.2024 zúčastnili prehliadky dramatickej tvorivosti žiakov a ľudí s mentálnym postihnutím- Integrácia s gráciou. Do krásneho programu prispeli dramatizáciou rozprávky O Červenej Čiapočke. Aj takýmto spôsobom mohli účinkujúci ukázať svoj talent, stretnúť svojich bývalých spolužiakov, nových kamarátov a prispieť k vytvoreniu príjemnej atmosféry. Tešíme sa na ďalší ročník tejto peknej akcie.

          • Korytnačka Filoména v našej škole

            V pondelok 15.04.2024  zavítali  pracovníčky Hornozemplínskej knižnice s pútavým príbehom o Korytnačke Filoméne, ktorá už viac nechcela byť korytnačkou aj  priamo do našej školy. Žiaci si mohli vyskúšať prácu hercov, pretože sa sami stali na chvíľu hlavnými postavami príbehu o korytnačke. V závere si vyrobili vlastnú korytnačku z papierového taniera. Ďakujeme za krásny zážitok a tešíme sa na budúce.

          • Krajské ocenenie pre našu školu za kvalitnú prácu.

            Regionálny úrad školskej správy v Prešove oceňoval pri príležitosti Dňa učiteľov najlepších zamestnancov v školstve Prešovského kraja. Po krásnom programe žiakov v priestoroch základnej umeleckej školy vo Svidníku nastalo oceňovanie vybraných učiteľov z celého regiónu. Z našej školy bola ocenená pani zástupkyňa Mgr. Anna Novotná za dlhoročnú prácu v prospech spojenej školy,  pedagogické úspechy a mimoriadne výsledky v riadiacej funkcii pri zabezpečovaní chodu školy a zlepšovaní podmienok vo výchove, vzdelávaní a v odbornej starostlivosti o deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Ocenenie jej odovzdala pani riaditeľka školskej správy v Prešove RNDr.Bc. Mária Takáčová a JUDr. PhDr. Michal Goriščák, PhD. zástupca primátorky mesta Svidník. Srdečne k oceneniu blahoželáme!

          • Naše mesto

            Vranov nad Topľou je naše mesto. Tu sme sa niektorí narodili, tu chodíme do školy, tu žijeme. Je dôležité, aby sme každý to naše mesto aj poznali. Práve preto sme sa vrámci aktivity variantu C spolu vybrali na okružnú prehliadku mesta, ktorú sme začali pri najcennejšej stavbe a najvzácnejšej pamiatke mesta na Námestí slobody, Bazilike Narodenia Panny Márie. Ďalej sme videli administratívnu budovu AOC, Mestský úrad, Pamätník Hrdinom SNP a bojovníkom proti fašizmu a iné dominanty. Spoločnú slnečnú prechádzku sme si veľmi užili. Okrem sociálnych zručností si žiaci rozvíjali slovnú zásobu, kognitívne funkcie a motoriku.

          • Korytnačka Filoména v knižnici

            V piatok 12. apríla 2024  žiaci  praktickej školy navštívili Hornozemplínsku knižnicu, kde si pre nich  zamesnanci  detského oddelenia pripravili aktivitu pod názvom "Filoména už viac nechce byť korytnačka". Táto kniha ich vtiahla do fascinujúceho príbehu o korytnačke, ktorá túžila po zmene. Po tom ako si vymenila  svoj pancier za kožúšok zajaca i líšky a perie papagája, zistila, že najlepšie jej je vo vlastnom pancieri. Po prečítaní knihy, sa žiaci nechali  inšpirovať a rozhodli sa vytvoriť vlastnú korytnačku z papiera. Táto aktivita nielenže posilnila ich vzťah k čítaniu a kreativite, ale aj podporila ich schopnosť prejavovať svoje myšlienky a nápady. V závere si žiaci prezreli všetky oddelenia knižnice. Ešte raz ďakujeme zamestnancom knižnice a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

          • „ Slávici v lavici“

            „Hudbe netreba rozumieť , ale ju treba cítiť...“( Marcus Aurélius).

            Tento citát nám dnes 10.04.2024 potvrdili žiaci našej školy v speváckej súťaži

            „ Slávici v lavici“. Žiaci predviedli výborné spevácke, ale zároveň  aj herecké výkony. Všetci sme si to užili v dobrej nálade a prežili sme krásny deň plný spevu, tanca, zábavy a emócií. Porota vybrala najlepších z nich v štyroch kategóriach:

            1.kategória:

            1.miesto- Šimon Iľko

            2.miesto- Šimon Ján Lepeta, Damián Sliško

            3.miesto- Pavol Josipčuk, Kristína Pavučková

            Cena poroty: Lukáš Prostredný

            2.kategória:

            1.miesto: Vanesa Dávidová

            2.miesto: Ľubomíra Kešeľová

            3.miesto: Katarína Mastiľáková

            Cena poroty: Erik Bilý, Adam Husár

            3.kategória:

            1.miesto: Simona Kalejová

            2.miesto: Slavomír Hricko

            3.miesto: Soňa Baranová

            4.kategória: Skupina

            Cena poroty: Matej Balga, Dominik Čerkes, Marek Svetlovský

                                  Kevin Turták, Pavol Trella, Šimon Iľko

                                  Patrik Čech, Nina Panáková

            Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme.

          • Polícia opäť koná

            Dňa 09. apríla 2024 sa uskutočnila beseda s preventistom PZ mesta Vranov nad Topľou, mjr. Ing. J. Hrehom v priestoroch praktickej školy. Žiaci sa oboznámili s trestno-právnymi následkami za spáchané skutky u mladistvých, maloletých, vypočuli si konkrétne policajné prípady zo života, boli upozornení, aby nikdy neskúšali alkohol a drogy. Beseda mala preventívny charakter, aby sa žiaci v budúcnosti vyhli skutkom, ktoré by ich zbavili slobody.
            Mgr. Jarmila Praščáková

          • O dvanástich mesiačikoch

            V pondelok, 08.04.2024, našu školu opäť navštívili žiaci ZŠ Sídlisko II vo Vranove nad Topľou, ktorí si pre našich žiakov pripravili krásnu dramatizáciu rozprávky O dvanástich mesiačikoch. Všetkým žiakom a učiteľom sa ich herecký výkon veľmi páčil, preto boli na záver odmenení obrovským potleskom a sladkou odmenou. Ďakujeme za tento krásny umelecký zážitok a už teraz sa tešíme, ako si pre nás pripravia ďalšie pekné divadielko.

          • Zubné kefky

            Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým , ktorí sa zapojili do zberu zubných kefiek. Aj keď to bola veľmi krátka a rýchla akcia  vyzbieralo sa asi 134 kefiek. Tieto kefky poslúžia ako materiál na výrobu odpadkových košov. Všetci ste boli super. Ešte raz ďakujem.

            Mgr. Mária Bobaľová

            PS: Súťaž sme aj vďaka vám vyhrali  : )

          • Aktivita GV – Vlajky

            Počas celého marca sa žiaci spolu s učiteľmi zapájali do tejto aktivity. Kreslili, lepili a tvorili vlajky jednotlivých krajín, ktoré by chceli navštíviť, a čo je také typické pre danú krajinu. Všetky práce sú na nástenke GV.  

    • Kontakty

      • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
      • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
      • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
      • 42089816
      • 2022938489
      • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
      • +421911 031 224
    • Prihlásenie