• Kráľovstvo recyklácie

          • V rámci akcie „Zem verzus plasty.“ k nám do školy zavítali 4 princovia z „Kráľovstva recyklácie“ - Kovík, Sklíčko, Plastík a Papierik. Poinformovali nás o tom, ako veľmi je dôležité chrániť našu Zem, našu planétu, aké dôležité je recyklovať odpad, aby sa naša Zem nezmenila na hromadu odpadkov a plastov. Akcie sa zúčastnili žiaci prípravného ročníka , 1.A a 3.A triedy ZŠ pre žiakov s autizmom v areály školy. Žiaci si pozreli prezentáciu o recyklácii a triedení odpadu, vypracovali pracovný list na danú tému , pozreli video o recyklácii „Recyklónia“ a „Veverička triedička“. Žiakom sa akcia veľmi páčila. Dôležité je uvedomiť si potrebu zmeny a správať sa ohľaduplne k životnému prostrediu okolo nás. Každý z nás môže prispieť k ochrane životného prostredia aspoň tým, že svoj odpad bude triediť a recyklovať a správať sa zodpovedne k prírode.

          • Riaditeľské voľno

          •     Oznamujeme rodičom udelenie riaditeľského voľna podľa § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z. z. pre žiakov všetkých zložiek Spojenej školy Budovateľská 1309 vo Vranove nad Topľou na deň 9.5.2024 a 10.05.2024   z prevádzkových dôvodov /výmena elektrických rozvodov v triedach/. 

             Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke výdajná ŠJ a ŠKD.    

            Vyučovanie pokračuje 13.05.2024 v pondelok. 

          • REVIAL

          • „ Ona ľúbi pomarančeee...“ Tak takto si 25.4.2024 spolu s hudobnou skupinou Revial zaspievali a zatancovali žiaci a zamestnanci našej školy. Skupina Revial sa postarala o fantastickú zábavu a rozprúdila všetkým krv v žilách. Všetci si to užili a zabávali sa. Na záver si žiaci ešte vydupkali zopár piesní , čo im s radosťou „Šimon a Dušan“ zahrali a zaspievali. Skupine Revial ďakujeme, že nám takto super spríjemnili deň a postarali sa nám všetkým o zábavu. Veľké poďakovanie patrí aj Hornozemplínskej knižnici vo Vranove, hlavne p.Mgr. M. Majzlíkovej za sprostredkovanie tejto akcie pre našich žiakov.

          • Gaňov literárny Prešov

          • Dňa 24.4.2024 v priestoroch Spojenej školy Matice Slovenskej v Prešove zazneli krásne recitácie detí a žiakov ŠZŠ v Krajskej súťažnej prehliadke – Gaňov literárny Prešov“- XXVII. ročník. 

            Našu školu reprezentovali žiaci:

            Radko Haňo, ktorý s básňou „Hodina žalovania“ získal 3. miesto,

            Kevin Turták v próze s textom „Denis a jeho sestry“ získal 2.miesto,

            Lukáš Prostredný tiež v próze s textom „Keď budem mať pubertu“ získal 1.miesto.


            Lukáš Prostredný so svojim prvenstvom postúpil na celoštátnu prehliadku v prednese poézie a prózy. Našu školu ešte reprezentoval aj žiak Šimon Iľko. Súťaž bola odborným a kultúrnym zážitkom pre všetkých zúčastnených. Oceneným žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nielen našej školy, ale aj nášho okresu.

          • Deň Zeme

          • Dnes  sa nad  našou školou asi okolo desiatej hodiny začalo veľmi zmrákať, silno fúkať a "dovalila" sa k nám obrovská guľa - zistili sme, že je to zemeguľa. Prišla nám pripomenúť, aký je dnes v kalendári významný deň -  22. apríl - DEŇ ZEME. Všetci sme sa jej veľmi potešili, a preto sme už vopred pripravili rôzne aktvitiy:  zdravie z prírodnej lekárne, chráň vodu, Zem - puzzle, triedime odpad, čajovňa a nakoniec aktivita športom k zdraviu. Žiaci si spolu s učiteľmi prešli všetky stanovišťa, kde sa dozvedeli veľa nových informácií o liečivých bylinkách, kvetoch, kríkoch, stromoch. Naučili sa ako správne triediť odpadky,  získali poznatky o dôležitosti čistej vody a prečo nesmieme znečisťovať prírodu a prostredie okolo seba. Všetci sme sa výborne zabavili, aktivity boli nielen zaujímavé, ale aj pre každého z nás zážitkom. Za odmenu dostal každý sladkú lízanku a omaľovánku. Tešíme sa nabudúce.

          • Odškolené, vyskúšané

          • Dňa 18.04.2024 sa na spojenej škole skúšalo, no nie žiakov, ale učiteľov. Pedagogickí a odborní zamestnanci úspešne ukončili vzdelávanie : Stratégie a metódy na podporu aktívneho učenia sa žiakov. Zámerom vzdelávania bolo zlepšiť pripravenosť pedagogických a odborných zamestnancov na poskytovanie inkluzívneho vzdelávania a výchovy detí a žiakov so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami, ale aj ostatných detí a žiakov, ktorí podporu odôvodnene potrebujú. Ďakujeme zamestnancom NIVAM-u v Prešove, predovšetkým lektorke Mgr. Peterovej za vysoko profesionálny prístup a cenné odborné informácie. Veríme, že naša spolupráca bude pokračovať.

          • „Dneška mi tu zábavu hráme“

          • V stredu 17. apríla 2024 privítali žiaci praktickej školy svojich kamrátov z chránenej dielne Dúha.  Pripravili   im jedinečný zážitok spojený s pohostením, súťažami a diskotékou. Atmosféra bola úžasná a naše stretnutie bolo nezabudnuteľné. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoločnú akciu.

          • Integrácia s gráciou

          • Tak ako každý rok, aj tohto roku sa žiaci našej školy, dňa 16.04.2024 zúčastnili prehliadky dramatickej tvorivosti žiakov a ľudí s mentálnym postihnutím- Integrácia s gráciou. Do krásneho programu prispeli dramatizáciou rozprávky O Červenej Čiapočke. Aj takýmto spôsobom mohli účinkujúci ukázať svoj talent, stretnúť svojich bývalých spolužiakov, nových kamarátov a prispieť k vytvoreniu príjemnej atmosféry. Tešíme sa na ďalší ročník tejto peknej akcie.

          • Korytnačka Filoména v našej škole

          • V pondelok 15.04.2024  zavítali  pracovníčky Hornozemplínskej knižnice s pútavým príbehom o Korytnačke Filoméne, ktorá už viac nechcela byť korytnačkou aj  priamo do našej školy. Žiaci si mohli vyskúšať prácu hercov, pretože sa sami stali na chvíľu hlavnými postavami príbehu o korytnačke. V závere si vyrobili vlastnú korytnačku z papierového taniera. Ďakujeme za krásny zážitok a tešíme sa na budúce.

          • Krajské ocenenie pre našu školu za kvalitnú prácu.

          • Regionálny úrad školskej správy v Prešove oceňoval pri príležitosti Dňa učiteľov najlepších zamestnancov v školstve Prešovského kraja. Po krásnom programe žiakov v priestoroch základnej umeleckej školy vo Svidníku nastalo oceňovanie vybraných učiteľov z celého regiónu. Z našej školy bola ocenená pani zástupkyňa Mgr. Anna Novotná za dlhoročnú prácu v prospech spojenej školy,  pedagogické úspechy a mimoriadne výsledky v riadiacej funkcii pri zabezpečovaní chodu školy a zlepšovaní podmienok vo výchove, vzdelávaní a v odbornej starostlivosti o deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Ocenenie jej odovzdala pani riaditeľka školskej správy v Prešove RNDr.Bc. Mária Takáčová a JUDr. PhDr. Michal Goriščák, PhD. zástupca primátorky mesta Svidník. Srdečne k oceneniu blahoželáme!

          • Naše mesto

          • Vranov nad Topľou je naše mesto. Tu sme sa niektorí narodili, tu chodíme do školy, tu žijeme. Je dôležité, aby sme každý to naše mesto aj poznali. Práve preto sme sa vrámci aktivity variantu C spolu vybrali na okružnú prehliadku mesta, ktorú sme začali pri najcennejšej stavbe a najvzácnejšej pamiatke mesta na Námestí slobody, Bazilike Narodenia Panny Márie. Ďalej sme videli administratívnu budovu AOC, Mestský úrad, Pamätník Hrdinom SNP a bojovníkom proti fašizmu a iné dominanty. Spoločnú slnečnú prechádzku sme si veľmi užili. Okrem sociálnych zručností si žiaci rozvíjali slovnú zásobu, kognitívne funkcie a motoriku.

          • Korytnačka Filoména v knižnici

          • V piatok 12. apríla 2024  žiaci  praktickej školy navštívili Hornozemplínsku knižnicu, kde si pre nich  zamesnanci  detského oddelenia pripravili aktivitu pod názvom "Filoména už viac nechce byť korytnačka". Táto kniha ich vtiahla do fascinujúceho príbehu o korytnačke, ktorá túžila po zmene. Po tom ako si vymenila  svoj pancier za kožúšok zajaca i líšky a perie papagája, zistila, že najlepšie jej je vo vlastnom pancieri. Po prečítaní knihy, sa žiaci nechali  inšpirovať a rozhodli sa vytvoriť vlastnú korytnačku z papiera. Táto aktivita nielenže posilnila ich vzťah k čítaniu a kreativite, ale aj podporila ich schopnosť prejavovať svoje myšlienky a nápady. V závere si žiaci prezreli všetky oddelenia knižnice. Ešte raz ďakujeme zamestnancom knižnice a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

          • „ Slávici v lavici“

          • „Hudbe netreba rozumieť , ale ju treba cítiť...“( Marcus Aurélius).

            Tento citát nám dnes 10.04.2024 potvrdili žiaci našej školy v speváckej súťaži

            „ Slávici v lavici“. Žiaci predviedli výborné spevácke, ale zároveň  aj herecké výkony. Všetci sme si to užili v dobrej nálade a prežili sme krásny deň plný spevu, tanca, zábavy a emócií. Porota vybrala najlepších z nich v štyroch kategóriach:

            1.kategória:

            1.miesto- Šimon Iľko

            2.miesto- Šimon Ján Lepeta, Damián Sliško

            3.miesto- Pavol Josipčuk, Kristína Pavučková

            Cena poroty: Lukáš Prostredný

            2.kategória:

            1.miesto: Vanesa Dávidová

            2.miesto: Ľubomíra Kešeľová

            3.miesto: Katarína Mastiľáková

            Cena poroty: Erik Bilý, Adam Husár

            3.kategória:

            1.miesto: Simona Kalejová

            2.miesto: Slavomír Hricko

            3.miesto: Soňa Baranová

            4.kategória: Skupina

            Cena poroty: Matej Balga, Dominik Čerkes, Marek Svetlovský

                                  Kevin Turták, Pavol Trella, Šimon Iľko

                                  Patrik Čech, Nina Panáková

            Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme.

          • Polícia opäť koná

          • Dňa 09. apríla 2024 sa uskutočnila beseda s preventistom PZ mesta Vranov nad Topľou, mjr. Ing. J. Hrehom v priestoroch praktickej školy. Žiaci sa oboznámili s trestno-právnymi následkami za spáchané skutky u mladistvých, maloletých, vypočuli si konkrétne policajné prípady zo života, boli upozornení, aby nikdy neskúšali alkohol a drogy. Beseda mala preventívny charakter, aby sa žiaci v budúcnosti vyhli skutkom, ktoré by ich zbavili slobody.
            Mgr. Jarmila Praščáková

          • O dvanástich mesiačikoch

          • V pondelok, 08.04.2024, našu školu opäť navštívili žiaci ZŠ Sídlisko II vo Vranove nad Topľou, ktorí si pre našich žiakov pripravili krásnu dramatizáciu rozprávky O dvanástich mesiačikoch. Všetkým žiakom a učiteľom sa ich herecký výkon veľmi páčil, preto boli na záver odmenení obrovským potleskom a sladkou odmenou. Ďakujeme za tento krásny umelecký zážitok a už teraz sa tešíme, ako si pre nás pripravia ďalšie pekné divadielko.

          • Zubné kefky

          • Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým , ktorí sa zapojili do zberu zubných kefiek. Aj keď to bola veľmi krátka a rýchla akcia  vyzbieralo sa asi 134 kefiek. Tieto kefky poslúžia ako materiál na výrobu odpadkových košov. Všetci ste boli super. Ešte raz ďakujem.

            Mgr. Mária Bobaľová

            PS: Súťaž sme aj vďaka vám vyhrali  : )

          • Aktivita GV – Vlajky

          • Počas celého marca sa žiaci spolu s učiteľmi zapájali do tejto aktivity. Kreslili, lepili a tvorili vlajky jednotlivých krajín, ktoré by chceli navštíviť, a čo je také typické pre danú krajinu. Všetky práce sú na nástenke GV.  

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023-24

            Na dvore  spojenej školy bolo 4.9.2023 opäť  rušno a živo. Tak  ako vždy sa v septembri, v  novom školskom roku 2023-24 slávnostne otvorili brány školy. Po odznení štátnej hymny sa k žiakom a rodičom prihovoril pán riaditeľ PaedDr. Jozef Imrich. Následne zástupkyne školy Mgr. Jana Kolesárova a Mgr. Anna Novotná oboznámili rodičov a žiakov s organizačnými pokynmi. V závere popriali všetkým úspešný štart do nového školského roka.

          • Slávnostné otvorenie šk. roka

            Slávnostné otvorenie školského roka – Základná škola s materskou školou  Hertník 

             Otvorenie školského roka 2023/24  pre všetkých žiakov spojenej školy

            04.09.2023- pondelok

            o 8.00 do 9.00 /9.30/ v areáli školy.

            /V prípade nepriaznivého počasia v šk.posilňovni./

            Tlačivá o bezpríznakovosti  pre žiakov už nie sú potrebné. Viac na minedu  27216.pdf (minedu.sk/

            5.9.2023 vyučovanie do 11.40 obedy a ŠKD fungujú riadne, žiaci dostanú učebnice, 

            od 6.9.2023 vyučovanie podľa rozvrhu.

            Budova školy sa otvára o 7:30, ŠKD funguje do 15.30, poplatok je 7 eur. 

            Obedy nahlásiť 4.9.2023 p. Knapíkovej

          • Naši úspešní žiaci v šk.r.2022-23

             

             Ďakujeme! - Spišská katolícka charita

             

            DIPLOM- Ninke Panákovej za 1. miesto v kategórii beh na 50m v súťaži Atletický festival pre deti s Downovym syndrómom Prešov 2023

            DIPLOM- Kevinovi Turtákovi za 1. miesto prednese poézie v kategórii starší žiaci v krajskej súťažnej prehliadke „Gaňov literárny Prešov” Prešov 2023

            DIPLOM- Radoslavovi Haňovi za 1. miesto prednese poézie v kategórii starší žiaci variant B,C v krajskej súťažnej prehliadke „Gaňov literárny Prešov” Prešov 2023

            DIPLOM- Dominikovi Čerkesovi za 3. miesto I.kategórie vo výtvarnej súťaži „Trinásta komnata- môj sen.” Prešov 2023

            DIPLOM- Slavomírovi Hrickovi za III.kategórie vo výtvarnej súťaži „Trinásta komnata – môj sen.” Prešov 2023

            DIPLOM- Damianovi Pirkovi za smelý prednes na 4. ročníku medzinárodnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy žiakov s autizmom „Keď pršalo mrholilo”. Klokočov 2023

            DIPLOM- Radoslavovi Haňovi za 1.miesto na 4. ročníku medzinárodnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy žiakov s autizmom „Keď pršalo mrholilo”. Klokočov 2023

            DIPLOM- Tamare Hričakovej za 1.miesto na 4. ročníku medzinárodnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy žiakov s autizmom „Keď pršalo mrholilo”. Klokočov 2023

            DIPLOM- Patrikovi Bižovi za umelecký prežitý prednes na 4. ročníku medzinárodnej súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy žiakov s autizmom „Keď pršalo mrholilo”. Klokočov 2023

            DIPLOM- Tamare Hričakovej za aktívnu účasť na prehliadke dramatickej tvorivosti detí a mladých ľudí so znevýhodnením Integrácia s gráciou 2023, Vranov nad Topľou 2023

            DIPLOM- Tamare Hričakovej za 1. miesto v prednese poézia/ próza kategória žiaci praktickej školy v krajskej súťažnej prehliadke „Gaňov literárny Prešov“, Prešov 2023

            Čestné uznanie- Adamovi Krokovi za prácu „Vesmírny bojovníci” v II.kategórií ZŠ, Vranov nad Topľou, Vesmír očami detí

            Čestné uznanie- Slavomírovi Hrickovi za prácu „Mimozemšťania” v II.kategórii ZŠ, Vranov nad Topľou, Vesmír očami detí

            Čestné uznanie- Lukášovi Prostrednému za prácu „Vesmír“ v II.kategórii ZŠ, Vranov nad Topľou, Vesmír očami detí

            DIPLOM- Ondrejovi Michal-Žipajovi v V.kategórii Špeciálne základne školy vo výtvarnej súťaži "Včely a včelár očami detí” na 3.ročníku výstavy včelárstva Vranovských medových dní, Vranov nad Topľou 2022

            DIPLOM- Dominikovi Čerkesovi za 2.miesto v V.kategórii Špeciálne základne školy vo výtvarnej súťaži „Včely a včelár očami detí” na 3.ročníku výstavy včelárstva Vranovských medových dní,Vranov nad Topľou 2022

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022-23

            Dnes 30. júna  2023 sa posledný krát v tomto šk. roku otvorili brány školy. Pán riaditeľ PaedDr. Jozef Imrich prívital prítomných žiakov, pedagógov, rodičov a odmenil ocenených žiakov. Zároveň sa rozlúčil a odmenil  nielen  žiakov, ktorí ukončili štúdium na našej škole, ale aj žiakov pokračujúcich v štúdiu na  našej praktickej škole. V závere poprial všetkým príjemené prežitie prázdnin a dovoleniek.

          • Road trip IX. A

            Deň pred koncom školského roka 29.6.2023 sa žiaci IX. A  spolu s triednou učiteľkou Mgr. M.  Kotvasovou a asistentom Mgr. E. Ťaskom vybrali autobusom na malý triedny "road trip".  Históriu, biológiu a geografiu si zopakovali a upevnili  na našom  známom hrade Čičva,   čitateľskú gramotnosť a matematiku uplatnili   nielen v autobuse, ale aj v reštaurácii Čičva a predajni  Jednota v Sedliskách.  Krásne prežité dopoludnie zakončili  osviežením a  relaxáciou v bazéne športovo relaxačného centra MGB na Rodinnej oblasti.  Aj keď to bol poslený  spoločný deň, veríme, že naň tak skoro nezabudnú  a zostane v ich spomienkach navždy.

          • Triedne aktivity

            Posledný deň pred vysvedčením 29.6.2023 sme aj tento školský rok mali triedne aktivity, ktoré nám osladila mamička našich žiačok pani Daniela Vajdová. Všetci sme si pochutili na jej výborných a chutných koláčikoch. Za sladké  prekvapenie jej veľmi pekne ďakujeme.

          • Aktivita koordinátorov – Finančná gramotnosť

            Pre mladších žiakov bola v tento deň pripravená aktivita koordinátorov zameraná na rozvoj finančnej gramotnosti. Deti si pozreli motivačné videá o tom,  ako rozumne nakupovať a šetriť, z papiera si vyrobili nákupné tašky a peňaženky a šli si to vyskúšať v praxi. V našom obchode si nakúpili rôzne veci, ktoré sa im páčili a odniesli si ich domov. V našom altánku vyplnili tajničku pod názvom FINANCIE VO VRECKU. Aktivitu sme ukončili pri koláčiku a limonáde v našej kaviarničke.

            (Veci z burzy, ktoré nenašli svojich majiteľov, sme nevyhodili, ale posunuli ďalej, aby poslúžili tým, ktorí to potrebujú.)

            Za úspešný deň plný pohody všetkým ešte raz ďakujeme!

          • Burza a kaviarnička

            V stredu 28. 06. 2023 sa naša posilňovňa zaplnila oblečením, hračkami a knihami, ktoré hľadali nový domov. V rámci aktivity koordinátorov sme spoločnými silami dali veciam druhú šancu. Rodičia si mohli u nás nielen nakúpiť, ale si aj posedieť v našej kaviarničke pod holým nebom, kde ich  obslúžili naši najstarší zo ŠZŠ a žiaci Praktickej školy.  Podávala sa káva, limonáda a koláčiky od výmyslu sveta, ktoré napiekli zamestnanci našej školy.

            Za peniažky (dobrovoľný príspevok) z burzy a kaviarne sa v septembri chystáme do kina! ĎAKUJEME!

          • DNES NÁS ZABÁVALI KRAVAŤÁCI

            Nie len vonku ale aj vo vnútri bolo 27.06.2023 na spojenej škole riadne dusno. Žiaci sa búrlivo rozlúčili s odchádzajúcim školským rokom 2022/23. Konala sa totiž, „ Disco show.“ V úvode sme sa stali svedkami menšej drámy. Agentom tajnej služby spojenej školy sa  podarilo zaistiť, dve dlho hľadané páchateľky. Všetko dobre dopadlo, a tak sa mohla začať skutočná zábava. Žiaci si zaspievali, zatancovali, zasúťažil v stoličkovom tanci, občerstvili sa cukrovou vatou / ako každý rok - ďakujeme/. Ani kravaťáci nezostali stáť bokom. Bedlivo strážili pokojný priebeh akcie. Svoje tanečné a pohybové schopnosti predviedli v kravaťáckej tanečnej volenke a v stoličkovom tanci, kde miestami to vyzeralo, že ide o život. Našťastie sa nikomu nič nestalo a my sme sa v zdraví, trochu vyčerpaní rozišli do svojich tried. Tešíme sa na prázdniny a na všetko nové čo nás čaká v novom školskom roku. 

          • Jún - mesiac poľovníctva a ochrany prírody

            Naši žiaci si 23.06.2023 na netradičnom, ale zaujímavom stretnutí s dlhoročným poľovníkom pripomenuli, že jún je mesiacom poľovníctva a ochrany prírody.  Dozvedeli sa veľa zaujímavosti poľovníctve a práci poľovníkov, o lesných zvieratách, o ich kŕmení, žiaci mali možnosť obdivovať zhodené parožie jeleňa a srnca. Žiaci dostali dobré rady, ako sa správne zbaliť na túru do lesa. Ako návštevníci lesa boli upozornení , že v tomto období sa mali pohybovať výhradne po lesných cestách, správať sa ohľaduplne, nerušiť pokoj a ticho v lese a svojich psích miláčikov mať pod kontrolou,  alebo s nimi vstup do lesa v tejto dobe radšej obmedziť. V žiadnom prípade by sa nemali dotýkať alebo brať do ruky mláďatá, ktoré náhodne nájdu. V závere úspešní riešitelia poľovníckeho kvízu boli odmenení nielen potleskom, ale aj sladkou odmenou. Na školskom dvore si žiaci zmerali svoje sily v eko a športových disciplínach, pri určovaní lesných bylín, kríkov a stromov, stavaní kamenných veží, rozložení ohniska, záchrane mraveniska, výrobe kvetinových zápichov,  hľadaní obrázkov lesných zvierat. Za zaujímavé dopoludnie  ďakujeme p. riaditeľovi PaedDr. Imrichovi a pani učiteľke Ing. Škovierovej.

             

          • Čítanie s porozumením

            26.6.2023. Mal to byť DEŇ, KEĎ PASTELKY DALI VÝPOVEĎ. Našťastie nebol. Pastelky zostali. Štrajk odvolaný.  Tohtoročné čítanie s porozumením bolo trošku iné ako po ostatné roky. Deti si totiž príbeh v knižke nečítali, deti ho zažili a boli jeho súčasťou. Pastelky z knihy Drewa Daywalta (v podaní našich učiteľov a asistentov) ožili a spolu s deťmi prerozprávali celý príbeh.

          • Rozlúčka so žiakmi 3. ročníka PŠ

            V piatok 23. júna 2023 sa s nami lúčili naši najstarší žiaci, žiaci 3. ročníka praktickej školy. Po krásnych príhovoroch pána riaditeľa a zástupkyne rodičov pani Oslovičovej im boli odovzdané zelené stužky, ako symbol stužkovej slávnosti. So žiakmi sa prišli rozlúčiť všetci zamestnanci našej školy. A veru nechýbali ani slzičky pri spomienkach na roky strávené v našej spojenej škole. Absolventom prajeme veľa zdravia, šťastia a úspechov v ich ďalšom živote.

          • Opekačka s Dvojkou

            Dňa 20.06.2023 sa na našom školskom dvore uskutočnila opekačka, na ktorú boli pozvaní aj žiaci ŠKD - Základná škola Sídlisko II. Pre deti boli pripravené rôzne aktivity pod vedením asistentov a pani vychovávateliek. Deti si opiekli klobásu, ktorá im veľmi chutila. Akcia sa vydarila, tešíme sa už teraz na budúci rok.

          • Deň kvetov

            Dňa 21. 6. sa oslavuje Medzinárodný deň kvetov. Pri tejto príležitosti sme odekorovali našich žiakov a zamestnancov kvetmi lebo "kvetom nikdy nič nepokazíme a hodí sa vždy". Dúfam, že dnes obdarujte aj svojích blízkych, kamarátov a kamarátky hocijakým živým kvetom. Aj púpava a lúčne maky sú svojom podstatou nádherné kvety. A najkrajším kvetom úplne je "živý kvet".

          • "Naša Európa"

            Deň 19.06.2023 sa v ŠKD 2 niesol pod názvom "NAŠA EURÓPA", vychovávatelia pripravili žiakom zaujímavú aktivitu v rámci koordinátora multikultúrnej výchovy. Najprv si na interaktívnej tabuli pozreli, kde sa Európa nachádza, ktoré štáty sú jej súčasťou. Potom si porozprávali o Európskej únii, o tom, že aj náš štát je jej súčasťou. Na záver si spolu vymaľovali veľký plagát našej zemegule. Strávili spolu krásne zážitkové a poučné popoludnie.

          • 18. jún - Deň otcov - blahoželáme

            Tradícia Dňa otcov vznikla v meste Spokane v štáte Washington, už v roku 1910. Američanka Sonora Smart Doddová si chcela uctiť všetkých otcov, ako bol ten jej. Veterán občianskej vojny William Jackson Smart po smrti manželky musel vychovávať šesť detí sám. Sonora vnímala svojho otca ako hrdinu a hneď, ako sa dozvedela, že matky majú svoj sviatok, navrhla, aby podobný mali aj všetci otcovia. Prvá neoficiálna oslava sa konala v deň narodenín Sonorinho otca 19. júna 1910. Popularita sviatku narastala a tretia júnová nedeľa sa postupne stala sviatkom všetkých otcov. V roku 1966 prezident Lyndon Johnson podpísal prezidentské vyhlásenie, v ktorom určil tretiu nedeľu v júni ako oficiálny sviatok Dňa otcov. 

             Deň Otcov / LadyDecor - SAShE.sk - Handmade Dekorácie

             

    • Kontakty

      • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
      • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
      • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
      • 42089816
      • 2022938489
      • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
      • +421911 031 224
    • Prihlásenie