• „Včely a včelár očami detí“

          • Dňa 21.10.2022 žiaci našej školy, ktorí sa zúčastnili výtvarnej súťaže „Včely a včelár očami detí“, ktorú organizoval Slovenský zväz včelárov pri príležitosti 3. ročníka výstavy včelárstva Vranovských medových dní,

            získali:

            1. miesto – Ondrej Žipaj-Miško
            2. miesto – Dominik Čerkes
            3. miesto -  Timea Kešeľová.

            Ocenení žiaci si odniesli so sebou hodnotné ceny, no ešte cennejšia bola zaujímavá prednáška včelára Jozefa Tomčáka a jeho syna o živote včely, a  o včelích produktoch spojená so zaujímavou prezentáciou o včielkach, kde sme sa dozvedeli veľa zaujímavým informácií.

          • "Pod hviezdnou oblohou"

          • OZ Radosť vranovských detí realizuje od apríla do decembra 2022 projekt „Pod hviezdnou oblohou“. Zámerom projektu je vytvoriť multisenzorické prostredie slúžiace na relaxáciu a upokojenie a zároveň vytvoriť priestor na stimuláciu, aktiváciu, spontánne objavovanie, získavanie nových skúseností a zážitkov. Aktivity: aktivácia všetkých zmyslov formou pedagogicko-podporného prístupu SNOEZELEN MSE, pravidelné aktivity na stimuláciu zmyslového vnímania detí so zdravotným znevýhodnením. Projekt je určený deťom špeciálnej materskej školy.
            Projekt bol podporený z Nadácie Volkswagen Slovakia. 

          • Máte radi futbal?

          • Takouto zvedavou otázkou začalo naše výnimočné stretnutie v utorok (18.10) dopoludnia s Petrom Herstekom. „Ánooooo“, v  hlasnej odpovedi malých, či veľkých chlapcov, ale aj dievčat našej školy, bolo cítiť radosť, nadšenie a pozitívne emócie. Zabavili sa na zaujímavo predvedenom futbalovom freestyle programe a výborný výkon odmenili potleskom. Niektoré futbalové triky, malý tréning, či streľbu na bránku si mohli chlapci a dievčatá spoločne s Petrom Herstekom aj vyskúšať. V závere mali možnosť získať jeho podpis kartu a fotografiu. Za sprostredkovanie tejto netradičnej športovej akcie ďakujeme Občianskemu združeniu RADOSŤ VRANOVSKÝCH DETÍ. 

          • "Kulinársky deň"

          • Streda 19.10.2022 sa na Spojenej škole konal už tradičný “Kulinársky deň - deň zdravej výživy”.  Z rána prinášali do školy rodičia pripravené zdravé pokrmy a dobroty. Svoju zručnosť a šikovnosť si žiaci vyskúšali pod vedením svojich učiteľov a pedagogických asistentov. Pri príprave zdravých nátierok, ovocných šalátov, sa upiekli mrkvové, makové, jablkové a  orechové koláče. Keď už bolo všetko hotové, pustili sme sa do degustácie a nechýbal ani teplý šípkovy čaj. Sme radi, že sa nám tento deň veľmi vydaril a tešíme sa o rok.

          • "Zemplínske remeslo má zlaté dno"

          • Pod týmto názvom sa konala prezentácia remesiel typických pre náš kraj ale aj Slovensko. Vo štvrtok 13.10.2022  sa tu zišli  majstri, remeselníci, ale aj šikovné tety, aby prezentovali svoje výrobky a zároveň priblížili tradičný spôsob výroby rôznych predmetov. Tejto akcie sa zúčastnili aj naši žiaci. Milí a ochotní remeselníci ukazovali žiakom ako sa vyrábajú kožené opasky, prútené košíky, látkové hračky, sviečky, tkané koberčeky, zdobili sa perníky, vyrába sa med, zdobia sa veľkonočné drôtené vajíčka, vyrábajú sa keramické misky a šálky. Milá a ochotná teta žiakom ukázala ako sa pomocou paličiek vyrábajú krásne obrusy. Nechýbal ani ujo rezbár, ktorý predviedol žiakom ako sa z veľkého stromu vyrobí krásna drevorezba. Zaujímavý bol aj stánok, v ktorom sa prezentovala tradičná ľudová medicína. Nevynechali sme ani krásnu výstavu obrazov v kultúrnom dome, ktorá nám priblížila tradičný spôsob života na dedine. A tak znovu sme prežili, krásny, slnečný a poučný deň. Odchádzali sme nabití novými poznatkami a zážitkami. Cestou naspäť do školy nám ochotní ujovia hasiči ukázali hasičské auta pripravené v prípade potreby. Bolo to veľa radosti a úsmevov na tvárach našich detí. Chceme týmto poďakovať pánom hasičom za pekné zážitky a aj splnenie malých tajných snov. 

          • Hrnček var!

          • Žiaci III.B ŠZŠ sa vďaka aktivite usporiadanej školskou knižnicou preniesli do sveta rozprávky. Vypočuli si príbeh, v ktorom aj aktívne vystupovali, stvárňovali hlavné postavy Aničku a Janka. Vďaka rozprávke sa naučili, aké je dôležité používať zázračné slová „PROSÍM“ a „ĎAKUJEM“. Následne si vypracovali zaujímavé rozprávkové úlohy: našli stratenú cestu z lesa do domčeka, vyhľadali rozdiely v dvoch podobných obrázkoch, varili kašu čím precvičovali motorické zručnosti a nakoniec si vyrobili svoj hrnček podľa vlastnej fantázie. Žiaci všetko hravo a úspešne zvládli, v závere sa nezabudli POĎAKOVAŤ vedúcej školskej knižnice Mgr. Durkajovej za aktivitu usporiadanú pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc /vždy štvrtý októbrový pondelok/.

          • Výstavka jesenných plodov na ZŠ Sídlisko II

          • Dňa 05. 10. 2022 sa naši žiaci 1., 2. a 3. ročníka PŠ zúčastnili výstavky jesenných plodov a výrobkov z nich, na ktorú nás pozvali naši susedia a kamaráti zo ZŠ Sídlisko II. Milo nás privítala p. uč. Mgr. Andrejčáková so žiakmi 1. ročníka, ktorí nám zarecitovali básničku o jeseni. Žiaci si mohli prezrieť výtvory z tekvíc, šišiek, orechov a iných jesenných plodov. Výstava sa našim žiakom veľmi páčila a bola pre nich veľkou inšpiráciou. Svoje zručnosti budú môcť preukázať na výstave, ktorú budeme realizovať v Týždni zdravej výživy na našej SŠ od 17. 10. 2022. A samozrejme, na našu aktivitu sme nezabudli pozvať našich kamarátov zo ZŠ Sídlisko II. 

          • ČÍTAME SPOLU

          • 30. septembra 2022 k nám zavítali žiaci zo ZŠ Sídlisko 2 s aktivitou „Čítame spolu“. Spolu so svojou pani učiteľkou si pripravili zaujímavé aktivity k čítanému textu „Prečo sú rybky smutné.“ Skladali sme slová z kociek, zahrali sme si pexeso chlapci proti dievčatám, napodobňovali sme plávanie rybiek vo vode. Najviac zábavy sme si užili pri vodnom póle, proti sebe stálo družstvo kapríkov a družstvo šťúk. Bolo nám super  a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
            Nedočkaví "čitatelia" SŠ. 

          • Svetový deň mlieka

          • Každoročne koncom septembra svieti v kalendári Svetový deň mlieka na školách. Túto stredu (28.9) sme si teda poriadne vychutnali. V pohári mlieko, na perách úsmev, chlieb s maslom a syrom, či jogurt s ovocím - tak vyzerá naj desiata naprieč Mliečnou cestou.

          • Jeseň - jesenné výtvory žiakov

          • Leto je už nenávratne preč a po dlhých, teplých a slnečných dňoch sa k slovu hlási jeseň. S príchodom jesene sa mení príroda a neodmysliteľnou súčasťou jesene je aj začiatok školského roka. Krásy jesennej prírody zachytili aj naši žiaci počas hodín výtvarnej a pracovnej výchovy. Práce sú krásne a všetkým patrí vďaka za ich šikovnosť.

          • "Vesmír očami detí"

          • Dňa 09.09.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili slávnostného odovzdávania ocenení vo
            výtvarnej súťaži „Vesmír očami detí“. Odovzdávanie cien bolo v rámci otvorenia
            celoslovenskej výstavy v MsDK vo Vranove nad Topľou. Naši výtvarníci Lukáš Prostredný,
            Slavomír Hricko a Adam Kroka získali čestné uznanie v druhej kategórii Základné školy.
            Blahoželáme. Spomedzi učiteľov bol ocenený PaedDr.Tomáš Končár.Tešíme sa z ich úspechu.

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • 5. septembra 2022 sa školský dvor  spojenej školy opäť naplnil džavotom našich žiakov. Slávnostným príhovorom pán riaditeľ PaedDr. Jozef Imrich privítal prítomných žiakov a rodičov a poprial starým aj novým žiakom veľa školských úspechov. Následne p. zástupkyne jednotlivých zložiek prečítali  rozdelenie žiakov do tried a ich triednych učiteľov a taktiež im zaželali pohodový a úspešný školský rok.

          • Nový šk.rok 2022-23

          • Slávnostné otvorenie šk. r. 2022-23 sa uskutoční 05.09.2022- pondelok  o 8:00 hod na šk. dvore /v prípade nepriaznivého počasia v šk.telocvični/, predpokladaný koniec o 9.00.

            06.09.2022 utorok  - triednické hodiny, vyučovanie končí pre žiakov o 11.40, v tento deň nech si žiaci prinesú aktovky na učebnice a prezúvky. Obedy fungujú riadne, ŠKD v šk. r. 2022-23 do 16.00

            07.09.2022 streda - riadne vyučovanie podľa rozvrhu.

            Dôležité informácie:

            Budova školy sa otvára o 7.30 hod. Naďalej bude prebiehať ranný filter žiakov. Žiak s príznakmi  zodpovedajúcími ochoreniu Covid bude odoslaný do izolačnej miestnosti, kde si ho rodič vyzdvihne .

            Škola sa zatvára o 8.00. Privážajte svoje dieťa na vyučovanie včas, neskorým príchodom narúšate vyučovací proces. Budova sa znovu otvorí pre oneskorencov až po 1. VH v čase prestávky o 8.45. Rodič musí oneskorený príchod tr. uč. zdôvodniť, inak budú hodiny neospravedlnené.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyuč. dní /bez víkendov/ rodič predkladá písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka.

            Pri samotestovaní dieťaťa Ag testami doma , rodič oznamuje pozitívny výsledok tr.uč a lekárovi dieťaťa.

            Po ukončení vyučovania alebo  ŠKD zák. zástupca zvončekom pri dverách oznámi výber dieťaťa, poveraná osoba odovzdá dieťa rodičovi. Prosíme o trpezlivosť, zvlášť ak dieťa obeduje v ŠJ.

            V prípade neprítomnosti dieťaťa na vyučovaní odhlásiť si obed  do 8.00 v ŠJ ZŠ sídl. 2 - p. Hudáková 057/4422953

            Konzultácie s tr. učiteľmi odporúčame v čase konzultačných hodín, príp. telefonicky, mailom.

            Bezpríznakovosť
            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov podľa § 152 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“), a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.
            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) .V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa/žiak sa považuje za príznakového,a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak dieťa/žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné dieťa/žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti
            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia.Pri absencii viac ako 5 (žiak)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak)/ (dieťa
            s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).
            Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            Viac informácii ohľadom Covid  na minedu :

            https://www.minedu.sk/29813-sk/korona-info/

            bezpríznakovosť: https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf

             

          • Stravovanie - info pre rodičov

          • Školská jedáleň,  Sídlisko II 1336 vo Vranove nad Topľou

            pre Spojenú školu, Budovateľská 1309, Vranov n.T.

            Informácie pre rodičov stravujúcich  detí 

             

            Rozpis platieb s dotáciou  -  pre  dieťa v ŽM,v  HN a deti bez daňového bonusu

             

            Do 20. septembra  2022  sa uhrádza strava s dotáciou za 5 mesiacov (september, október, november, december, január) do 20.januára 2023 (za február, marec, apríl, máj, jún).). Paušálna suma za stravu na mesiac je  vypočítaná na 20 dní .

            I. stupeň:      1. polrok -  doplatok k strave  (0,21€ x 20 dní) x 5 mesiacov

            Do 20.septembra 2022 uhradiť    =   21,- €

                               2. polrok  

            Do  20.januára 2023   uhradiť     =   21,- €

                                                    

            II. stupeň: 

            1.polrok - doplatok k strave (0,30€ x 20 dní) x 5 mesiacov 

            Do 20.septembra 2022 uhradiť   =   30,- €

            2.polrok

            Do 20.januára 2023  uhradiť    =   30,- €

             

             MŠ - posledný ročník

             1.polrok- doplatok k strave (0,54€ x 20 dní) x 2 mesiace

            Do 20.septembra 2022 uhradiť     za 9,10/2022    =   21,60€

            Do 20.októbra 2022 uhradiť          za 11,12/2022  =   21,60€

            Do 20.novembra 2022 uhradiť      za 1,2/2023      =   21,60€

             2.polrok

            Do 20.januára 2023 uhradiť  za    3,4/2023   =   21,60€

            Do 20.februára 2023 uhradiť za  5,6/2023    =   21,60€

                         

            Žiaci stredných škôl a MŠ vo veku od 2 – 5 rokov nemajú nárok na dotáciu ani zvýšený daňový bonus.

            Rozpis platieb bez dotácie - pre poberateľov zvýšeného daňového bonusu

            (Platby sú paušálne  za 20 dní podľa konkrétnych kategórií)

            I.   stupeň (žiaci 1. – 4.ročníka) 1,51€ /1 obed     Spolu 1,51 € x 20 dní = 30,20€

            II.  stupeň (žiaci 5. – 9.ročníka) 1,60€ /1obed       Spolu 1,60 € x 20 dní = 32,-€

            III. stupeň (žiaci stredných škôl) 1,71€/1obed      Spolu 1,71 € x 20 dní = 34,20€

            MŠ                 Desiata    - 0,38€

                                   Obed       -  1,20€

                                   Olovrant -  0,26€        Spolu 1,84€ x 20 dní = 36,80€

            Dátumy úhrad

            Do 20. septembra  2022     - za september, október 2022

            Do 20.októbra 2022             - za november 2022

            Do 20.novembra2022         - za december 2022

            Do 20.decembra2022         - za január 2023

            Do 20.januára 2023            - za február 2023

            Do 20.februára 2023          - za marec 2023

            Do 20.marca 2023              - za apríl 2023

            Do 20.apríla 2023               - za máj 2023

            Do 20.mája 2023                 - za jún 2023

            V júni sa strava už neuhrádza

            V júli  vrátenie preplatkov nad 50€.

            Do sumy 50€ ostávajú finančné prostriedky na účte žiaka na nový školský rok.

            Každý stravník musí mať uhradenú stravu mesiac dopredu, do 20. dňa v mesiaci, ináč sa pozastavia obedy

             

            číslo účtu :                      SK61 0200 0000 0016 3823 1558

            Variabilný symbol:      -  ostáva z predchádzajúceho školského roku

                                                     - nový stravník dostane v kancelárii ŠJ 

            Popis transakcie:         -  priezvisko, meno a trieda žiaka

             

             

            Odhlasovanie – prihlasovanie

             

            -    odhlásiť, respektíve prihlásiť na stravu je možné do 8.00 hod. v daný deň  u triedneho učiteľa v Spojenej škole alebo na t.č. ŠJ 057/4422953,

             -    pre odhlasovanie cez internet na webovej stránke školy si stravníci vyzdvihnú heslo  a kód  v kancelárii ŠJ; 

            •    pri chorobe, odchode zo školy, školské výlety a pod., je povinný odhlásiť zo stravy žiaka, jeho zákonný zástupca;
            • za neodobratú a včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje;

             

            Zákonný zástupca dieťaťa, berie na vedomie, že je povinný v prípade neúčasti svojho dieťaťa na vyučovaní   zo stravy  odhlásiť.

            Diétne stravovanie

            Školská jedáleň neposkytuje diétne stravovanie

             

            Rodič,  ktorý súhlasí s vyššie uvedenými podmienkami a má záujem o stravu pre svoje dieťa od 6. septembra 2022, vypíše všetky údaje na zápisnom lístku a podpíše .

            Bližšie informácie nájdete  na stránke školy www.zsdvojka.sk - stravovanie

          • "Cestujeme po Slovensku" - 2. týždeň

          • Od 15.08.2022 účastníci zájazdu Letnej školy pokračovali v spoznávaní našej krajiny. V pondelok sa vybrali s jednou Marikou rovno do stredu Slovenska, do Banskej Bystrice, kde navštívili známy Radvanský jarmok, v utorok si zas s druhou Marikou odbehli len na skok, do Humenného, kde navštívili skanzen. S Jankom cestovali v stredu do Kremnice, kde objavili najstaršiu fabriku na svete, známu mincovňu. A vo štvrtok s Luckou vycestovali až na druhý koniec republiky, do Trnavy- slovenského Ríma. V piatok sa naši účastníci zájazdu na chvíľu stali sprievodcami a porozprávali nám o mestách, ktoré počas dvoch týždňov navštívili. Na záver nám účastníčka Emka Repková Semanová pripravila s mamkou krásne prekvapenie-tortu s mapou celého Slovenska a vyznačenými mestami, ktoré účastníci v tieto dni bližšie spoznali. Ďakujeme aj ďalším sponzorom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali napríprave a orgranizácii tohtoročnej Letnej školy. Veríme, že aj o rok budeme mať možnosť stráviť v lete zaujímavým spôsobom pár týždňov vzdelávaním, rekreáciou i relaxom.

          • "Cestujeme po Slovensku" - 1. týždeň

          • Od 8.8.2022 nastúpili účastníci zájazdu Letnej školy na zaujímavý výlet po Slovensku. Hneď prvý týždeň so sprievodkyňou Maťkou navštívili metropolu východu Košice, s Majkou putovali historickými Bojnicami, Alenka ich previedla Trenčínom - mestom módy. So sprievodkyňou Evkou cestovali až na druhý koniec našej republiky do hlavného mesta Bratislava. Domov sa vrátili s Erikom cez našu pýchu - Domašu, kde na lodi Bohemia nevynechali súkromnú plavbu s úžasnou párty a diskotékou. Cez víkend si troška oddýchnu, načerpajú nové sily a od pondelka 15.8.2022 sa opäť vyberú spoznávať nové krásy našej krajiny.

          • Záver školského roka

          • Je tu koniec školského roka. Tak ako každý rok,  aj tento , sme sa rozlúčili s končiacimi žiakmi, odmenili najlepších  žiakov za prospech, správanie, dochádzku a reprezentáciu školy, rozdali  sa vysvedčenia a popriali sme všetkým žiakom aj zamestnancom  príjemné prežitie letných prázdnin a dovoleniek.

          • Riaditeľské voľno

                Oznamujeme rodičom udelenie riaditeľského voľna podľa § 150 ods.5 zákona 245/2008 Z. z. pre žiakov všetkých zložiek Spojenej školy Budovateľská 1309 vo Vranove nad Topľou na deň 9.5.2024 a 10.05.2024   z prevádzkových dôvodov /výmena elektrických rozvodov v triedach/. 

             Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedený deň nebude v prevádzke výdajná ŠJ a ŠKD.    

            Vyučovanie pokračuje 13.05.2024 v pondelok. 

          • Stavanie mája

            „Zas príde máj ten lásky čas“ slová tejto známej piesne v nás evokujú radosť, energiu, pohyb, šťastie. Tak ako aj po minulé roky aj tohto roku pripravili chlapci pre naše krásne dievčatá máj. Mesiac máj sa viaže k obdobiu lásky, energie a zrodu nového života. Znakom sily a rastu je májová zeleň na poliach, lúkach a záhradách. Symbolom tohto obdobia je aj strom „MÁJ“ ktorý predstavuje zdravie a vitalitu pre všetky ženy a dievčatá z miest a dedín. Aj naši chlapci sa pousilovali a pripravili pre dievčatá máj. Dievčatá spolu s učiteľkami a asistentkami máj krásne vyzdobili a spoločne ho vyzdvihli ku školskej bráne. Bol to krásny zážitok plný radosti a šťastia, pretože dievčatá sa veľmi tešili, že  aj v našej škole bude stáť Máj. Aj takýmto spôsobom sa snažíme dodržiavať tradície našich predkov.

          • Netradičná hodina PVO v EKO učebni na Dvojke

            V rámci našej spolupráce so ZŠ Sídlisko II sme  30.04.2024 hodiny PVO a VUC odučili vonku v prírode - v EKO učebniach na Dvojke. Prešli sme si Lesným chodníkom, obdivovali stromy a kry v Miniarboréte a rozprávali si o dôležitosti vody v Dažďovej záhrade. Pre žiakov to bolo vítané spestrenie vyučovania, pre nás učiteľov veľká motivácia využívať inovatívne stratégie a metódy na podporu aktívneho učenia žiakov.

            Dvojke veľmi pekne ďakujeme za túto fantastickú možnosť. Tešíme sa aj na budúce!

          • Jeden národ - viac národností

            V mesiaci apríli prebiehala aktivita koordinátora  VLV pod názvom - „Jeden národ – viac národností“ – Vieš aké národnosti žijú na Slovensku? Žiaci mali s pomocou učiteľov na výkres A4  namaľovať  Slovensko a mali vyznačiť oblasti s najväčšou koncentráciou žitia spoluobčanov inej národnosti. Zároveň mali napísať niečo zaujímavé o danej národnosti, ktorú si ľubovoľne vybrali. Informácie vyhľadali  na internetových stránkach. Do aktivity sa zapojili všetky triedy. Táto aktivita trvala celý mesiac apríl. Práce boli prezentované na nástenke VLV na chodbe v priestoroch školy. Žiakom sa táto aktivita veľmi páčila, nakoľko sa o svojej vlasti dozvedeli opäť niečo nové.

             Mgr. M. Hašková

            Koordinátor VLV

          • Kráľovstvo recyklácie

            V rámci akcie „Zem verzus plasty.“ k nám do školy zavítali 4 princovia z „Kráľovstva recyklácie“ - Kovík, Sklíčko, Plastík a Papierik. Poinformovali nás o tom, ako veľmi je dôležité chrániť našu Zem, našu planétu, aké dôležité je recyklovať odpad, aby sa naša Zem nezmenila na hromadu odpadkov a plastov. Akcie sa zúčastnili žiaci prípravného ročníka , 1.A a 3.A triedy ZŠ pre žiakov s autizmom v areály školy. Žiaci si pozreli prezentáciu o recyklácii a triedení odpadu, vypracovali pracovný list na danú tému , pozreli video o recyklácii „Recyklónia“ a „Veverička triedička“. Žiakom sa akcia veľmi páčila. Dôležité je uvedomiť si potrebu zmeny a správať sa ohľaduplne k životnému prostrediu okolo nás. Každý z nás môže prispieť k ochrane životného prostredia aspoň tým, že svoj odpad bude triediť a recyklovať a správať sa zodpovedne k prírode.

          • REVIAL

            „ Ona ľúbi pomarančeee...“ Tak takto si 25.4.2024 spolu s hudobnou skupinou Revial zaspievali a zatancovali žiaci a zamestnanci našej školy. Skupina Revial sa postarala o fantastickú zábavu a rozprúdila všetkým krv v žilách. Všetci si to užili a zabávali sa. Na záver si žiaci ešte vydupkali zopár piesní , čo im s radosťou „Šimon a Dušan“ zahrali a zaspievali. Skupine Revial ďakujeme, že nám takto super spríjemnili deň a postarali sa nám všetkým o zábavu. Veľké poďakovanie patrí aj Hornozemplínskej knižnici vo Vranove, hlavne p.Mgr. M. Majzlíkovej za sprostredkovanie tejto akcie pre našich žiakov.

          • Gaňov literárny Prešov

            Dňa 24.4.2024 v priestoroch Spojenej školy Matice Slovenskej v Prešove zazneli krásne recitácie detí a žiakov ŠZŠ v Krajskej súťažnej prehliadke – Gaňov literárny Prešov“- XXVII. ročník. 

            Našu školu reprezentovali žiaci:

            Radko Haňo, ktorý s básňou „Hodina žalovania“ získal 3. miesto,

            Kevin Turták v próze s textom „Denis a jeho sestry“ získal 2.miesto,

            Lukáš Prostredný tiež v próze s textom „Keď budem mať pubertu“ získal 1.miesto.


            Lukáš Prostredný so svojim prvenstvom postúpil na celoštátnu prehliadku v prednese poézie a prózy. Našu školu ešte reprezentoval aj žiak Šimon Iľko. Súťaž bola odborným a kultúrnym zážitkom pre všetkých zúčastnených. Oceneným žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu nielen našej školy, ale aj nášho okresu.

          • Deň Zeme

            Dnes  sa nad  našou školou asi okolo desiatej hodiny začalo veľmi zmrákať, silno fúkať a "dovalila" sa k nám obrovská guľa - zistili sme, že je to zemeguľa. Prišla nám pripomenúť, aký je dnes v kalendári významný deň -  22. apríl - DEŇ ZEME. Všetci sme sa jej veľmi potešili, a preto sme už vopred pripravili rôzne aktvitiy:  zdravie z prírodnej lekárne, chráň vodu, Zem - puzzle, triedime odpad, čajovňa a nakoniec aktivita športom k zdraviu. Žiaci si spolu s učiteľmi prešli všetky stanovišťa, kde sa dozvedeli veľa nových informácií o liečivých bylinkách, kvetoch, kríkoch, stromoch. Naučili sa ako správne triediť odpadky,  získali poznatky o dôležitosti čistej vody a prečo nesmieme znečisťovať prírodu a prostredie okolo seba. Všetci sme sa výborne zabavili, aktivity boli nielen zaujímavé, ale aj pre každého z nás zážitkom. Za odmenu dostal každý sladkú lízanku a omaľovánku. Tešíme sa nabudúce.

          • Odškolené, vyskúšané

            Dňa 18.04.2024 sa na spojenej škole skúšalo, no nie žiakov, ale učiteľov. Pedagogickí a odborní zamestnanci úspešne ukončili vzdelávanie : Stratégie a metódy na podporu aktívneho učenia sa žiakov. Zámerom vzdelávania bolo zlepšiť pripravenosť pedagogických a odborných zamestnancov na poskytovanie inkluzívneho vzdelávania a výchovy detí a žiakov so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami, ale aj ostatných detí a žiakov, ktorí podporu odôvodnene potrebujú. Ďakujeme zamestnancom NIVAM-u v Prešove, predovšetkým lektorke Mgr. Peterovej za vysoko profesionálny prístup a cenné odborné informácie. Veríme, že naša spolupráca bude pokračovať.

          • Integrácia s gráciou

            Tak ako každý rok, aj tohto roku sa žiaci našej školy, dňa 16.04.2024 zúčastnili prehliadky dramatickej tvorivosti žiakov a ľudí s mentálnym postihnutím- Integrácia s gráciou. Do krásneho programu prispeli dramatizáciou rozprávky O Červenej Čiapočke. Aj takýmto spôsobom mohli účinkujúci ukázať svoj talent, stretnúť svojich bývalých spolužiakov, nových kamarátov a prispieť k vytvoreniu príjemnej atmosféry. Tešíme sa na ďalší ročník tejto peknej akcie.

          • Korytnačka Filoména v našej škole

            V pondelok 15.04.2024  zavítali  pracovníčky Hornozemplínskej knižnice s pútavým príbehom o Korytnačke Filoméne, ktorá už viac nechcela byť korytnačkou aj  priamo do našej školy. Žiaci si mohli vyskúšať prácu hercov, pretože sa sami stali na chvíľu hlavnými postavami príbehu o korytnačke. V závere si vyrobili vlastnú korytnačku z papierového taniera. Ďakujeme za krásny zážitok a tešíme sa na budúce.

          • Krajské ocenenie pre našu školu za kvalitnú prácu.

            Regionálny úrad školskej správy v Prešove oceňoval pri príležitosti Dňa učiteľov najlepších zamestnancov v školstve Prešovského kraja. Po krásnom programe žiakov v priestoroch základnej umeleckej školy vo Svidníku nastalo oceňovanie vybraných učiteľov z celého regiónu. Z našej školy bola ocenená pani zástupkyňa Mgr. Anna Novotná za dlhoročnú prácu v prospech spojenej školy,  pedagogické úspechy a mimoriadne výsledky v riadiacej funkcii pri zabezpečovaní chodu školy a zlepšovaní podmienok vo výchove, vzdelávaní a v odbornej starostlivosti o deti a žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Ocenenie jej odovzdala pani riaditeľka školskej správy v Prešove RNDr.Bc. Mária Takáčová a JUDr. PhDr. Michal Goriščák, PhD. zástupca primátorky mesta Svidník. Srdečne k oceneniu blahoželáme!

          • Naše mesto

            Vranov nad Topľou je naše mesto. Tu sme sa niektorí narodili, tu chodíme do školy, tu žijeme. Je dôležité, aby sme každý to naše mesto aj poznali. Práve preto sme sa vrámci aktivity variantu C spolu vybrali na okružnú prehliadku mesta, ktorú sme začali pri najcennejšej stavbe a najvzácnejšej pamiatke mesta na Námestí slobody, Bazilike Narodenia Panny Márie. Ďalej sme videli administratívnu budovu AOC, Mestský úrad, Pamätník Hrdinom SNP a bojovníkom proti fašizmu a iné dominanty. Spoločnú slnečnú prechádzku sme si veľmi užili. Okrem sociálnych zručností si žiaci rozvíjali slovnú zásobu, kognitívne funkcie a motoriku.

          • Korytnačka Filoména v knižnici

            V piatok 12. apríla 2024  žiaci  praktickej školy navštívili Hornozemplínsku knižnicu, kde si pre nich  zamesnanci  detského oddelenia pripravili aktivitu pod názvom "Filoména už viac nechce byť korytnačka". Táto kniha ich vtiahla do fascinujúceho príbehu o korytnačke, ktorá túžila po zmene. Po tom ako si vymenila  svoj pancier za kožúšok zajaca i líšky a perie papagája, zistila, že najlepšie jej je vo vlastnom pancieri. Po prečítaní knihy, sa žiaci nechali  inšpirovať a rozhodli sa vytvoriť vlastnú korytnačku z papiera. Táto aktivita nielenže posilnila ich vzťah k čítaniu a kreativite, ale aj podporila ich schopnosť prejavovať svoje myšlienky a nápady. V závere si žiaci prezreli všetky oddelenia knižnice. Ešte raz ďakujeme zamestnancom knižnice a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

          • „ Slávici v lavici“

            „Hudbe netreba rozumieť , ale ju treba cítiť...“( Marcus Aurélius).

            Tento citát nám dnes 10.04.2024 potvrdili žiaci našej školy v speváckej súťaži

            „ Slávici v lavici“. Žiaci predviedli výborné spevácke, ale zároveň  aj herecké výkony. Všetci sme si to užili v dobrej nálade a prežili sme krásny deň plný spevu, tanca, zábavy a emócií. Porota vybrala najlepších z nich v štyroch kategóriach:

            1.kategória:

            1.miesto- Šimon Iľko

            2.miesto- Šimon Ján Lepeta, Damián Sliško

            3.miesto- Pavol Josipčuk, Kristína Pavučková

            Cena poroty: Lukáš Prostredný

            2.kategória:

            1.miesto: Vanesa Dávidová

            2.miesto: Ľubomíra Kešeľová

            3.miesto: Katarína Mastiľáková

            Cena poroty: Erik Bilý, Adam Husár

            3.kategória:

            1.miesto: Simona Kalejová

            2.miesto: Slavomír Hricko

            3.miesto: Soňa Baranová

            4.kategória: Skupina

            Cena poroty: Matej Balga, Dominik Čerkes, Marek Svetlovský

                                  Kevin Turták, Pavol Trella, Šimon Iľko

                                  Patrik Čech, Nina Panáková

            Všetkým zúčastneným žiakom blahoželáme.

          • Polícia opäť koná

            Dňa 09. apríla 2024 sa uskutočnila beseda s preventistom PZ mesta Vranov nad Topľou, mjr. Ing. J. Hrehom v priestoroch praktickej školy. Žiaci sa oboznámili s trestno-právnymi následkami za spáchané skutky u mladistvých, maloletých, vypočuli si konkrétne policajné prípady zo života, boli upozornení, aby nikdy neskúšali alkohol a drogy. Beseda mala preventívny charakter, aby sa žiaci v budúcnosti vyhli skutkom, ktoré by ich zbavili slobody.
            Mgr. Jarmila Praščáková

          • O dvanástich mesiačikoch

            V pondelok, 08.04.2024, našu školu opäť navštívili žiaci ZŠ Sídlisko II vo Vranove nad Topľou, ktorí si pre našich žiakov pripravili krásnu dramatizáciu rozprávky O dvanástich mesiačikoch. Všetkým žiakom a učiteľom sa ich herecký výkon veľmi páčil, preto boli na záver odmenení obrovským potleskom a sladkou odmenou. Ďakujeme za tento krásny umelecký zážitok a už teraz sa tešíme, ako si pre nás pripravia ďalšie pekné divadielko.

    • Kontakty

      • Spojená škola, Budovateľská 1309, Vranov n/T
      • +421 57 4495512, mobil:0911 031 224, PaedDr. Jozef Imrich - riaditeľ školy +421 57 4885443, mobil:0911 909 294, Mgr. Anna Novotná - zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ŠZŠ, PŠ +421 917 440 692, mobil:0917 440 692, Mgr. Jana Kolesárová - zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pre autistov, ZŠ pri zdravotníckom zariadení +421 57 4885141, Mgr. Gabriela Ihnátová - odborný referent PaM +421 57 4885140, Eva Hrehová - ekonóm, hospodár +421 57 4422778 v dňoch PO, PIA, Mgr. Martina Žipajová - sociálny pracovník +421 57 4885444 - rehabilitačné oddelenie
      • Budovateľská 1309, 093 01 Vranov nad Topľou 09301 Vranov nad Topľou Slovakia
      • 42089816
      • 2022938489
      • riaditelssvt@gmail.com - PaedDr. Imrich, riaditeľ zastupcassan@gmail.com - Mgr. Novotná, zástupca riaditeľa ZŠ pre TP, ZŠ pre autistov, ŠZŠ, PŠ zastupcasmsjk@gmail.com - Mgr. Kolesárová, zástupca riaditeľa ŠMŠ, ZŠ pri zdravotníckom zariadení personalistassvt@gmail.com - Mgr. Ihnátová, odborný referent PaM hospodarsseh@gmail.com - Eva Hrehová, hospodár socialnypracssvt@gmail.com - Mgr. Žipajová, sociálny pracovník
      • +421911 031 224
    • Prihlásenie